רע לי

טנטטיבי

New member
רע לי

אתמול היינו אצל המשפחה שלי. הבת שלי שצברה "חובות" של חוצפה נתנה את ההתחצפות ששברה את גב הגמל ושאגתי עליה ליד כולם... הבכתי אותה ופגעתי בה. אח"כ יישרנו את ההדורים והיא חזרה לאמא שלה במצב רוח מעולה ( היום בילינו בכיף ) ולא היה שריד למשקעים מאתמול... אז למה אני לא יכול להירדם?!

בוקר טוב

מניחה שבסופו של דבר נרדמת . . . כי אתה אבא וכנראה הבנת שעשית משהו לא בסדר והכי חשוב לדבר על זה איתה ביום אחר ולנסות להבין איפה כל אחד טעה כולנו בני אדם ולכולנו יש רגעים

יערית

New member
zהנה בוקר הגיע

בוקר גשמי ברכה ולגבי החוסר שקט שלך, אתה בן אדם נורמלי אם המצפון עוד מקנן בתוכך, זה בסדר לטעות או שלא, בשורה התחתונה אתה אבא טוב בעיניי היא חזרה מחוייכת וליבנתם דברים.

sumerfield

New member
כי אתה לא מספר הכל

וכי אתה יודע לבד שהגעת למקום בו הבת מתחצפת וצוברת "חובות" בגלל איזשהו כשל שלך ביחסים בינכם. ושאגות הן תגובה קלאסית למקרה בו אין לך תשובה טובה למשו. תבדוק עם עצמך איך אתה יכול לתקן איתה, כי זה ילך ויסלים. (אולי תתחיל לחשו על פידבקים חיוביים בכל פעם שהיא לא "מתחצפת" (מה זה בכלל מתחצפת במקרה שלך? )) גילוי נאות - אני אומר את זה ממקום ללא נסיון כלל, הילדים שלי עדיין לא בגיל ההתחצפות ותמיד אני טוען שעם הגילוי הראשון של חוצפה, אני מוריד להם טוריה על הרקה. אין לי שום מושג מה יהיה ואם פידבק חיובי עובד במקרה הזה (כיום הוא עובד לי יופי, ואני כבר פטור מעבודות נקיון וגינון
)

הגישה האדלריאנית

טוענת שאת הגבולות אנחנו יכולים להציב רק לעצמנו ואנחנו מציבים אותם רק כאשר בשיקולי רווח והפסד אנחנו מפסידים. בשפה יותר פשוטה - כל עוד אתה מרגיש שאתה מרוויח מהחוצפנות שלה אתה תסכים להבליג עליה. נוצר מצב שהרגשת שאתה מפסיד ולכן בעצם אמרת לה די, ולמרות זאת קשה לך עם זה. להערכתי האישית בלבד הקושי שלך לא נובע מעצם הצבת הגבול אלא מהצורה בה הוא נעשה - הבכת אותה ליד כולם וככל הנראה זה יושב אצלך על מקום רגיש. את הנעשה אין לשיב אבל אפשר ללמוד את השיעור לפעם הבאה - אתה והיא ב 4 עיניים , מלבנים את הקושי , לא ליד כולם. בהצלחה וברוך הבא :)

בעוונותי

לפני משהו כמו 7 שנים הפלקתי לבן הגדול שלי. עד היום אני מתייסר על זה. גם על הבת שלך האירוע של אתמול ישאיר משקע. וגם עליך. אין מה לעשות. לומדים.

כנ"ל

אני לבכור שלי.. והתחושה הזו של להיות הורה מכה...נשארה אצלי דיי הרבה זמן אני חושבת אפילו בזמנו כתבתי על זה בפורום שם המבט הכלכך נעלב ופגוע שלו...הילך איתי ימים ולילות..

ye44

New member
תיקח

ואבן רבע שעה ואתה
כמו תינוק
מה קרה צעקת עליה אז מה ? מה היא עשויה מסוכר ? גם אצלי חוצפה לא מתקבלת ואני גם שואג אף אחד לא מת משאגות,מה אנחנו נאמר כשהיינו ילדים ? על חוצפה היית אוכל כאפות שאם החוקים של היום היו אז .רוב הורינו היו יושבים בבתי הסוהר . עכשיו יבואו היפי נפש ויאמרו "שאסור לצעוק על ילדים זה לא בריא לנפש שלהם "

טנטטיבי

New member
על מה אתם מדברים ועל מה אני?

בא לי לתפוס את הילדה שלי לשיחה ולומר לה שאין לי מושג איך להיות אבא, אני זורק עליה ועל אח שלה הרבה האהבה והשקעה ומנסה ללמד אותם מניסיון החיים שלי וזהו! איך אני אמור להגיד לה איך להתנהג אם אני בקושי מבין מה אני עושה בחיים?! אני בן 33, הייטקיסט עם ראש על הכתפיים ועדיין... מאיפה לי לדעת מה זה הורים? ונא לא להפנות אותי לאדלריזים למיניהם כי אני לא מאמין שילדים זה שטאנצ' שמה שנכון לילד אחד נכון לשני...

ye44

New member
עצם

העובדה שאתה מרעיף עליהם הרבה אהבה והשקעה אתה כבר אבא טוב ובטח אבא טוב אם שאגת עליה בגלל התחצפות אז תירגע ומהר
תגיע בזמן להסדרי הראייה שלם מזונות בזמן טייל איתם תבלה איתם תכוון אותם מעבר לזה לא צריך כלום הכל בסדר שתעשה את המשימות הנ"ל אתה בעיניי אב השנה יש כאלה של עושים רבע מהנ"ל אז יאללה תתאפס על עצמך

אנחנו הורים ואנושיים

ואנחנו עוד נטעה לא פעם..בהמשך הגידול של הילדים והחינוך שלנו אותם היכולת שלך לזהות את הפגיעה שלך בילדה לזהות את ה"יציאה מהכלים שלך"..ואת המקום הזה לשבת ולדבר על זה אח"כ הן בלהסביר לילדה על התנהגותה והן להסביר לה ואפילו רק לעצמך את התגובה שלך להתנהגות שלך..החוסר שליטה והאיפוק..וההתפרצות המקום הזה נקרא תקשורת ודלת פתוחה.. להקשיב לדבר לישר הדורים.. לא להשאיר מטענים וללמוד לזהות את המקום הזה..כשיבוא ולעצור שנייה לפני.. אם הדלת הזו תהייה פתוחה תמיד..שבה כל אחד יכול לדבר אחד עם השני....הרווחת בגדול את הקשר עם הילדים ובעיקר אל תחמיר עם מצבך..אנושיות זאת תכונה טובה..
וכן מוכר המקום הזה בו אנו מרגישים שנכשלנו..

אייבורי

New member
טוב לי או רע לי ?

נו תפסיק להתבכיין, כולה שמת גבולות
זה אף פעם לא נעים לאף צד
אפילו הבת שלך, הבינה, הניחה בצד והמשיכה הלאה.

למעלה