רעש של תקתוק מהמחשב

max441

New member
רעש של תקתוק מהמחשב

לא מזמן קניתי מחשב נייד דל D520, ואני שומע לאחרונה מדי דקה או שתיים מן תקתוק כזה, כמו הרעש קטן של פעימה אחת שעושה מנגנון של שעון. זה לא ממש רועש, אבל החשש שלי שאולי זה סימפטום לאיזה משהו יותר גרוע. מישהו יודע על זה משהו?

bar666xp

New member
א. בצע גיבוי מסמכים!!!

ב. התיתוק הזה יתכן מעוד כי מצביע על תקלה בדיסק הקשיח ויתכן כי המצב ישאר כך שנים יתכן כי תוך תקופה קצרה הHDD קורס. {אם הבנתי נכון את התיאור שלך}. תיקתוק מהHDD כדי לוודא כי בזה מדובר לאחר שביצעת גיבוי מסמכים, הפעל תוכנה תוכנת HDD כמו DEFREG {איחוי דיסק} והנח אוזן המחשב משמאל לTHACHPAD {שם בדר"כ מצוי הHDD במחשבים ניידים}... אם אתה שומע אותו בברור משם כדאי לגשת למעבדה ולנסות להקדים תרופה למכה. מצד שני HDD הוא רכיב רועש ויתכן כי הרעש שאתה שומע הוא עדיין תקין לעבודתו של הHDD. בכל מקרה מומלץ לעשות גיבויים בתדירות גבוה יותר לתקופה הקרובה לפחות, כדי לא לאבד את הקבצים שלך במקרה ובאמת יש בעיה בHDD.

kobi 23

New member
לא טוב

רעש של תקתוק בד"כ אומר שהדיסק עומד "לשמוע את המלאכים" אם אתה מבין למה אני מתכוון... כפי שBAR כתב מהר בצע גיבוי ולדעתי תיגש למעבדה. בזמנו חזרו אלי מחשבים עם הבעיה הזו ובכולם החליפו את ההארד דיסק

nonick6

New member
גם לי יש אותה בעיה

גם לי יש את אותה בעיה פעם בכמה זמן לא דקה או שתיים ולא מוגדר פשוט פעם בכמה זמן יש את התקתוק הזה חשבתי שזה בסדר... גם לפי מה שהבנתי יש בהגדרה בביוס את רמת הרעישות של הארדיסק למרות שזה לא כל כך קשור לתיקתוקים קיצור אתם אומרים לבדוק את זה עם דל דרך אגב יש לי דל 1520 שקניתי לפני חודשיים בערך וזה היה ככה מההתחלה

bar666xp

New member
יש רעשים שהם סבירים והם חלק מעבודת דיסק-קשיח.

ויש תיקתוקים שהם כבר לא סבירים וזה מצביע על דיסק-קשיח שעומד לקרוס... או שכבר קרס ואז הוא רק משמיע תיקתוקים ולא עובד.. צריך הבדיל בין הרעשים ולקחת בחשבון שHDD הוא רכיב רועש בעיקרון מהסיבה הפשוטה שיש בו רכיבים נעים. אם מדובר בתיקתוקים דיי חזקים זה לא סימן טוב בדר"כ אם הם מעוד עמומים כניראה שאין סיבה לדעגה.. בכל מקרה שכיש ספק אני מעדיף להמליץ לך לבקר במעבדה שישמעו מקסימום יגידו לך שזה תקין הפסדת משהו חוץ מאיזה שעה ו/או כמה שיקח להם לבדוק/לשמוע... זה עדיף על מצב שנגיד לך שזה בסדר גמור ומחר בום נפל הראש קריאה/כתיבה = אין HDD = אין קבצים ואפילו לא המלצנו על גיבוי??? לכן ההעדפה שלי היא תמיד להמליץ על גיבוי תחילה.. לאף אחד/ת לא הזיק שיש לו/ה שיש גיבוי למסמכים, ההפך איך אומרים א/נשים כל החיים שלי הדיסק הקשיח הזה...

RoyBO

New member
התקתוק הזה הוא בסדר גמור

אני יודע על מה אתה מדבר. גיבוי הוא חשוב ללא כל קשר.

max441

New member
אבל המחשב חדש!

יכול להיות שההארד דיסק הלך כבר אחרי פחות מחודשיים. אני בקושי מזיז אותו. פועל ממש בכפפות של משי איתו.

RoyBO

New member
תרגע! רק תגבה ללא קשר.

אף אחד לא אומר שהדיסק דפוק.

bar666xp

New member
לא חייב גם יכול להיות שזה רעש תקין..

אבל גם קורה שלHDD פגם ביצור.. בפעם הראשונה שהחליפו אצלי HDD החדש החזיק כחודש, כניראה אחד שיצא פגום גם זה קורה. ולכן שוב נחזור על ההמלצה לגשת למעבדה שיקשיב לזה בעל מקצוע/טכנאי לא יזיק.. יכול להיות שבאמת נפלת על אחד פגום וגם יכול להיות שזה רעש העבודה שלו.

למעלה