רעש של ארה

אורלי747

New member
רעש של ארה

אני ממש בהתלבטות עם לקנות ארה אני עוברת דירה לקומה השנייה ולאזור של שכונה שקטה . לבית עם גג וגם גינה העם רעש של ארה יכול להיות רועש במשך כל היום ? העם זה תלוי בתוכי ולכל תוכי התנהגות משלו עם הוא רועש יותר או פחות רועש ? העם אפשר ״להפוך״ את התוכי לפחות צווחני ורועש ? העם התנהגותה של ארה טובה עם אנשים או שתוכי זה נחשב לתוקפן ונשחן ?
הייתי שמחה עם מישהו שמגדל ארה יספר לי איך התוכי !
סליחה שאני מנדנדת פה בפורום אבל אני פשוט בהתלבטות תודה רבה לכם !

GrimBoy

New member
בוקר טוב...

ארה הוא תוכי מורכב, גדול ומאד רועש. תדירות הרעש משתנה מפרט לפרט וממגדל למגדל, חינוך והתנהלות נכונים מול התוכי יכולים להוריד את התדירות לכזו נסבלת אך במקרה של ארה צריך לזכור, כשהוא צועק, הוא צועק חזק. חזק מאד.
כמה למדת על הסוג? מה הניסיון שלך עם תוכים? צריך לקחת בחשבון שמדובר בתוכי שדורש המון המון יחס והמון סבלנות, לא לכל משפחה ולא לכל לו"ז.
לסיום תיקון קטן, "האם", לא "העם"

שיהיה בהצלחה

אורלי747

New member
תוכי ארה

קראתי הרבה על התוכי קראתי מאמרים באנגלית ועברית שאלתי גם בפורומים נוספים ואני חושבת שהבנתי את רוב המידע !
בקשר לזמן אני חושבת שהיה לי את הזמן להתייחס אליו וגם בילדים יכלו להוציאו אותו הבעיה שלי עם התוכי זה הרעש !
אני יכולה לסבול את הצרכנות אבל לא נראה לי שאני יוכל לסבול עם זה יהיה במשך שעות על גבי שעות ושאנחנו נוציא
אותו הוא רק יצרח אני צריכה מישהו שמגדל תוכי ארה יסביר לי איך הוא מסתדר עם התוכי מבחינת רעש ועוד ....?

תודה רבה לכם !

גידלתם בעבר תוכי?

אני מגדלת 2 קוקוטילים שנחשבים מאוד שקטים - ואני יכולה לתלוש שערות מרוב עצבים עם כמות הרעש שהם עושים לפעמים (בעיקר הנקבה, ובעיקר באביב-קיץ, אבל זה ממש מוציא מהדעת).
אין כ"כ הסבר או ההכוון על איך מסתדרים - כי פשוט צריכים לסבול את זה...יש אפשרות לנסות עבודה התנהגותית כלשהי, אבל אצלי למשל זה לא עבד עליה בכלל...

בקיצור, אם זה תוכי ראשון שלכם לא הייתי ממהרת לקחת דווקא תוכי גדול שאינו מתאים למתחילים. גידול תוכי זה הרבה יותר מורכב ממה שנדמה

בהצלחה!!

אlרית

New member
יש ארות קטנות, נאמר שחכמות..

אם לזה התכוונת.. אין לי ניסיון איתן, אבל הבנתי שמוצלחות
למרות הכל, נאמר שהן צורכות כלוב ענק, יחסית למה שמקובל להחזיק בדירת מגורים ממוצעת.
יש לך מקום?

http://www.tukim.us/index.php?showtopic=120

אורלי747

New member
כן

גידלתי תוכים בעבר כמו : תוכונים קוקטיילים ופרסונטות .
עם יש לי מקום כן יש לי מקום לגדל את התוכי אני בידיות עוברת דירה לבית של שתי קומות + גינה ולכן רציתי להוסיף
תוכי למשפחה !

העם יש סוג תוכי אחר שאתם ממליצים עליו שנראה לכם מתאים לי ? ( אבל רק לא גאקו כי אני לא בכי מתחברת לתוכי ) !

תודה רבה לכם !

אlרית

New member
מעולם לא סבלתי את הג'אקו.. (חפירות פרק אחרון)

אפור, מגושם, מכוער, אזמה אם מדבר.. ועוד.. אז קניתי אקלקטוס יפהפה.. חמוד, מתוק.. ובהמשך - החלטתי להביא לו חבר.. אבל לא רוצה גוזלים, אז נביא סוג אחר.. קניתי ג'קואית.. עוד באותו יום הבנתי שלא יוכלו לחיות בכלוב אחד - אז הוספתי עוד כלוב.. (להזכיר - כל זה בסלון דירה ממוצעת).
עברו כמה חודשים.. החלטתי בכל זאת להביא בת זוג לאקלקטוס - כדאי להביא לו בת זוג.. נראה רגיש כזה.. שלא יהיה לבד.. הבאתי נקבה יפהפייה.. בובה יפה וחכמה.. ואז התחילו להתעסק האחד בשני.. והג'קואית המדהימה שלי עמדה בצד עם הבעה של תסכול.. למה לה לא מגיע חבר..
אז התחלתי במסע חיפושים אחר ג'אקו שיתאים לחבורה שלי לקח כמעט שנה מרגע שהחלטתי.. עד שהגיע סטייל. ג'אקו מדהים, מדבר, מקסים ומלא אהבה לכולם.
אז.. היום יש לי שני כלובים גדולים בסלון, ועוד אחד בינוני - זוג אקלקטוסים, זוג ג'קואים וקוקטיילית.
האקלקטוסית הגיעה לבגרות.. הפכה למפלצת רצחנית.. גם כלפי, גם כלפי כל יתר התוכים.
כבר מזמן הגעתי למסקנה.. שאם הייתי מתייעצת בזמנו עם מי שאין לו מה למכור לי פרט למידע, הייתי קונה מלכתחילה ג'אקו, וסלון ביתי היה נשאר סלון ולא מיני צפארי.. הרעש כאן היה נסבל.. והחיים היו נראים אחרת.

שורה תחתונה -
ממליצה בחום גדול על ג'אקו שהקשר איתו שונה מאשר עם כל תוכי אחר.
לא לחינם התוכי הזה כל כך פופולארי. חכם ברמות, ברוב המקרים מדבר מצויין, ליצן, יודע להחזיר אהבה בדיוק כמו כלב, קיצר.. אם את מחפשת קישוט לגינה, לכי על ארה הכי גדולה ויפה שיש. אם את רוצה חבר חכם הביתה, רק ג'אקו.

Jim n Salta

New member
לי יש ארה גמדית

הוא נשמה, חמוד, ויפוף. ואני מרוצה ממנו מאווווד!!
רעש - הוא די אוהב לצעוק אבל השכנים אמרו לנו שזה לא מפריע להם.
אמרו לי גם שזכרים יותר קולניים אז זו גם יכולה להיות הסיבה.
נשכן - לא יותר מתוכים אחרים. את יודעת, ידיים זה דבר מאוד מעניין אבל הוא בטוח לא עושה את בכוונה לפגוע חס וחלילה! (וזה לא כואב...)
אנשים - הוא מאוד חברותי כלפי כל המשפחה ולא בחר לו מישהו ספציפי.
אילוף - היה לי יותר קשה לאלף אותו מהסנגלית שלי אבל גם אותו לימדתי כמה טריקים :)
דיבור - בחיים לא האמנתי שיהיה לי תוכי מדבר אבל הוא הפתיע (לטובה כמובן) ולמד כמה מילים שאומר אותן מאוד ברור.
והוא יחסית צעיר... אני בטוחה שילמד עוד הרבה!

בעיני, מומלץ מאוד!! :)
(ניסיתי להעלות תמונה אבל לא הלך...)

למעלה