רעש מתסכלללללל!!!!

קניית שקט

אני עוסקת בנדלן ומודיעה לך חגיגית שלעיתים יש מציאות ואולי לא תצטרכי להשיג אלפי דולרים, צריך סבלנות עד למציאת עיסקה כדאית/מתאימה .. חנה, פגשתי אותך בעבר ונכנסתי אמש להודיע על הקהל באפעל ושוב פגשתיך ושמחתי. לעניין החלפת דירה, היא צודקת , שווה לנסות לפחות. נראה לי שזה עניין של החלטה , הביצוע יהיה קל יותר.

עליזה - ברוכה הבאה לפורום

לא נפגשנו באפעל (לא הייתי שם - אולי פגשת את חיה, שסייעה לך כאן עם הקישור?) אבל תמיד אשמח

HayaBee

New member
כמו שאמרת חנה, עליזה פגשה אותי -לא באפעל

עליזה פגשה אותי בתור מתווכת כשהייתי בשלב מכירת הבית....זה כבר בעבר. אני מחפשת עכשיו עבור חברה דירה לקניה (במחיר שפוי - הכוונה למחיר מציאה !!!!) או להשכרה ברעננה. הדירה צריכה להיות מרווחת( 5חדרים), במרכז העיר ולא חייבת להיות חדשה, דירה לשיפוץ בהחלט תתאים . אם יש למישהו מידע וירצה לשלוח מסרים וכל השאר יתקבל בתודה. ומי שרוצה לקנות בית על ההר בנשר ממש שוויצריה הקטנה מוזמן להגיש הצעות.

ייעוץ וטיפים לפני מכירת דירה / קניית דירה

כיועצת נדלן, אשמח לתת לכן טיפים בנושא, ללא מחוייבות או התחייבות, גם לגבי המכירה וגם לגבי הקנייה. לגבי החברה יש לי מלאי גדול של נכסים באתר.יש כמובן גם מציאות. לגבי הנכס בנשר, הפרסום באתר עלי, אבל אני צריכה מידע יותר פרטני ורצוי גם תמונות. עליזה

ATAF151

New member
הבעיה היא עלות התיווך

אם המתווכים היו לוקחים כ 5000 ש"ח מכל צד, הייתי בשמחה משתמש בשירותיהם. אבל, למשל עבור דירה לא יקרה שעולה מיליון שקל יגבה מתווך תעריפית 2 אחוז+מע"מ מכל צד כלומר: 46200 ש"ח. נכון שבדרך כלל המתווך לא מגיע לכל ה 4%, אבל בממוצע הוא יקבל כ 3% משני הצדדים יחדיו כלומר כ 34650 ש"ח. עם כל הכבוד לעבודה הקשה, זה עדיין לא מצדיק עמלה של עשרות אלפים עבור דירה בודדת. שנית, למתווך יש גם כן אינטרסים שלא תואמים את האינטרסים של הקונה או של המוכר או של שניהם. למשל הוא ינסה לומר לקונה שהדירה נהדרת וזולה, למרות שהוא יודע שזה לא נכון. מה שמעניין את המתווכים זה רק שהעסקה תיסגר והעמלה תשולם להם, אסור לסמוך עליהם בשום אופן. כמעט כל מוכר דירה מפרסם את דירתו גם באופן פרטי בלוח כלשהו. אם לא מתעצלים, אז אפשר למצוא לבד את רוב הדירות שמשווקות ע"י המתווכים.

הבעיה אינה עלות תיווך ואינה המתווכים

אם המתווך מקצוען וטוב ומשיג לך עיסקה טובה שווה לך מכל הבחינות גם כלכלית, האם גם אז תספור את הכסף, ששלמת? או גם מה שהרווחת כי העסקה שעשה היתה כדאית. השיקול צריך להיות אחר מה התועלות שאני מפיק מכך שהמתווך איתי, מחיר טוב, השגת הנכס ראשון לפנ י שפורסם, מו"מ מעולה, תנאים טובים בעיסקה ועדו כהנה וכנה.. ראיתי שאתה צעיר ואולי עדיין חסר נסיון אבל תלמד ידידי שאין לעשות הכללות בחיים, יש מתווכים טובים, יש פחות טובים תדאג למצוא מתווך טוב וכולם ירוויחו. זה שמפרסמים באינטרנט אינו עושה את העיסקה יש לעבוד הרבה מאוד עד למכירה. ועובדה היא כי בשרון מרבית הנכסים אצל מתווכים, למה כי הם גרועים?, כי המוכרים גרועים? לא , כי עיסקה היא תחום מורכב וכבד ומצליח טוב אם לוקחים את המקצוענים בתחום. עליזה www.aliza-nadlan.co.il

shian

New member
בתור מישהי שמכרה וקנתה לאחרונה

נכון שאסור לעשות הכללות, יש מתווכים הגונים ומקצועיים ואני בטוחה שאת כזאת אבל רוב המתווכים שנתקלתי בהם לא היו כאלה. רוב המתווכים שהיו אצלי בדירה שמכרתי בכלל לא טרחו להגיע לפני הקונה והפעם הראשונה שראו את הדירה היתה בעצם יחד עם הקונה. מיותר להגיד שערך מוסף הם לא נתנו שם. זה כולל גם את הסוכנויות הגדולות דוגמת אנגלו סקסון שסוכן אחד בלבד מכיר את הדירה ומאותו רגע הדירה הופכת להיות "המזרון" של אותה סוכנות וכל סוכן יכול להראות אותה ללקוחותיו ללא הכנה מוקדמת. נתקלתי במתווכים (לא אחד, לא שניים וגם לא שלושה) ששיקרו לי בלי להתבייש, שהסתירו ממני מידע ועוד ועוד. צריך גם לקחת בחשבון שהמתווכים בארץ לא נותנים את אותו שירות כמו לדוגמה מתווכים בארה"ב. מה שהכי מרגיז זה בעצם שמדובר בשוק לקוחות מפונק, אפילו זוגות צעירים שתקציבם מוגבל פונים לתיווך לפני שמיצו את שאר הדרכים. אני פרסמתי בהרבה אתרים באינטרנט ומעט מאוד אנשים הגיע משם. בסוף אגב מכרתי לא דרך תיווך ואני שמחה שחסכתי לקונה שלי את העמלה כי סביר להניח שאת הכסף הזה אני קיבלתי.

מתווך מקצוען

צר לי לשמוע את שחוית. לשמחתי אני חויתי כאדם פרטי לרוב חויות טובות בקנייה או מכירת דירה שתמיד עשיתי באמצעות מתווכים, אם כי אכן באחת הפעמים (לפני כ-20 שנה) אכן היתה לי חוויה גרועה וחשבתי שזה עבר מהעולם. לגבי הגעת מתווכים לראשונה לדירה ביחד עם קונים, לצערי אני שומעת זאת "כדרישה" מבעלי בתים. מאחר שאני רואה בתיווך שיווק נכס ולא מכירה (ויש הבדל רב) ואיני משווקת "חתול בשק" איני מבקרת בדירותיהם כלל אך מיידעת אותם שזו הסיבה לכך. לרוב כעבור פרק זמן הם פונים אלי ביוזמתם לשאול מדוע איני מגיעה ואז כן מאפשרים לי להגיע לבד ואז אני מצלמת את הנכס , ממלא טופס של פרטי נכס ועושה את העבודה בדרכי הייחודית. כך שהתנהגות זו נובעת לעיתים גם בשל בעלי הדירות שרוצים לחסוך בעמלה וצר לי שיש מתווכים שמשתפים פעולה ונוהגים כך מבחירה. לכן כתבתי קודם יש מתווכים טובים ויש פחות טובים כמו בכל מקצוע. אגב אם הזכרת את ארה"ב העמלה הינה 6% ורק מבעל הנכס אך שם התרבות שונה משלנו בהרבה עם נורמות התנהגות שונות. אומנם מכרת את הדירה אך אני מציעה שתקראי את הכתבה שלי בנושא בבלוג שלי. http://www.tapuz.co.il/blog/manageBlog.asp?sp=1 עליזה

ATAF151

New member
אין מתווכים הגונים

יש מתווכים הגונים יחסית, כלומר כאלו שלא ישקרו בצורה בוטה, אלא רק לא יספרו על החסרונות של הדירה למשל. אבל קשה להם מאוד לעשות משהו שיכול למנוע ביצוע עסקה שתמורתה הם מקבלים עשרות אלפי שקלים.

אין מתווכים הגונים? קטונתי מלהשיב.

לא לכל אחד מתאים לעבוד עם מתווכים ונכון גם ההיפך. אני חושבת שאנו מגיעים לרמה של התפלספות אינסופית שכן אני יכולה כנגד לטעון אין אנשים הגונים וחס וחלילה שאומר זאת. נראה לי שתוכל למצוא מענה לטענותיך והצעותיך בפורום נדלן. אם תרצה לשוחח טלפונית אשמח כי הרי אנו יכולים להתכתב עד אינסוף ואני מניחה שאין לך פנאי כפי שגם לי אין.

ATAF151

New member
כמעט בלתי אפשרי להיות מתווך הגון

כמה בן אדם יכול להיות הגון כשעומדת מול עיניו עסקה שבה הוא צפוי לקבל עשרות אלפי שקלים? יש פשוט מתווכים ממש רמאים ויש כאלו, צדיקים יחסית, שמסתפקים בלעגל פינות. אישית דיברתי עם מתווך לשעבר והוא אמר לי שהוא נאלץ לפרוש מהמקצוע כי הוא היה הגון ולכן לא עשה מספיק עסקאות.

ארזS

New member
אני נאלץ להסכים.

כשעברנו לרעננה ערכנו בדיקות וחיפושים עם מתווכים ובסוף קנינו את הדירה שלנו שהוצעה למכירה באמצעות שלט "למכירה" שהוצב בחלון והמחיר היה זול לאין שיעור לעומת עסקאות דומות לחלוטין שהוצעו באמצעות מתווכים. אני כמובן מבין את הצורך של המתווכים להתפרנס, אבל למה על חשבוני ?

הצגת "צד" המתווכים

מתווכים אינם קובעים מחיר על דעתם אלא בתיאום עם הלקוח. לצערי אני נתקלתי בבעלי נכסים שביקשו שאטפל בדירתם ואז התנו זאת בתנאי שאשיג להם מחיר מסוים , שלרוב הינו פנטזיה . אני נוהגת לומר שאני מתווכת אך לא קוסמת והמחיר שיקבלו הינו מחיר השוק ואולי אפשר לקבל קצת יותר בזכות משא ומתן מוצלח. חד משמעית אני מודיעה שלמתווכים אין כל אינטרס להעלות מחיר. הרצון להתפרנס הינו לגיטימי ולא "על חשבון לקוחות", אלא כפועל יוצא של עבודה מייגעת. אני אישית נוהגת בבואי לנכס למכירה להכין שיעורי בית ולבוא עם השוואת מחירי נכסים דומים שנמצאים למכירה בשוק,וביחד אנחנו מגבשים את מחיר המכירה, את הגבולות האדומים שמהם לא יירד בעל הנכס, את תנאי המכירה הנלווים. בנוסף אני משתדלת למצוא נכסים דומים שנמצאים בשוק זמן רב אך לא נמכרים ומחירי נכסים דומים שנמכרו לאחרונה והכל כדי להגיע לנוסחה הנכונה אנא מצאו גם דברים טובים לומר ולא רק ביקורת..

ATAF151

New member
אני לא מרויח ממתוכים

אם אני מוכן למשל לשלם סכום מופרז ולכן העסקה עומדת להיסגר, המתווך לעולם לא יפנה אלי ויגיד לי שאני מגזים בסכום ובזה יסכן את העסקה כולה. כל מה שהמתווך מנסה לעשות זה לשכנע את הקונה לשלם יותר ולשכנע את המוכר לקבל פחות פשוט כדי שהעסקה תסגר והעמלה תשולם. אגב, אני כבר קניתי ומכרתי מספר דירות וראיתי המון מתווכים. למזלי רק פעם אחת מכרתי דרך מתווך, וגם זאת כי הוא אמר לי שלקונה יש בלעדיות אצלו ואם אני לא אשלם לו דמי תיווך, לא תהיה עסקה. אגב, אם רוב העסקות היו דרך תיווך היינו היום משופעים בהמוני מתווכים עשירים (כי הרי על עסקה בודדת הם מקבלים עשרות אלפים). אבל עובדתית זה לא המצב. לדעתי צריך להפחית את התעריף לכ 5000 ש"ח מכל צד ואז באמת כמעט כל העסקאות יסגרו דרך תיווך.

תזכורת לפגישה

לפני מספר שנים הקמתי ביחד עם פרטנרית (במסגרת קורס שנתי של העצמת נשים) בי"ס להעצמת נשים בקהילה בחולון. נפגשנו איתך ועם בחורה נוספת לצורך מיחשוב הפרוייקט.

ואם היא לא יכולה לעבור דירה?

רק בשכונות של מי שיכולים לשלם יהיה שקט? היגיון קפיטלסטי. שיתפוצצו אלה שאין להם כסף לבית בשכונה "שקטה". נרעיש אצלהם ונחזור לשכונה השקטה שלנו על קצות האצבעות, לא להפריע לשכנים.

למעלה