רעש מתסכלללללל!!!!

רעש מתסכלללללל!!!!

הבעייה של מסיבות הבת מצווה ומסיבות בכלל שמתקיימות במועדון ויצ"ו ובמועדון Esra לידו, היא בעיה מוכרת. הלילה ב- 23.05 התקשרתי למוקד לדווח על רעש החורג מהשעות המותרות. אקצר את היריעה - למרות שנאמר לי פעמיים שהמשטרה מטפלת, המשטרה שמעה על כך לראשונה רק כשהגעתי ישירות אליהם ב- 23.30. אז הסתבר לי שאין להם כוונה להפסיק את המפגע (יש לציין שכל השכונה היתה על הרגליים, בעזרתם האדיבה של מערכת ומגברים, שנשמעו כאילו אפילו האמפי לא היה דוחה על הסף - מרכז העיר, שכונת מגורים...). תשאלו למה? כי במוצ"ש מותר עד 23.00. הן המוקדנית והן שלומי פרץ מפקד התחנה התעקשו על כך שזה החוק והם לא יכולים להפר אותו. אני, שמעתי לראשונה בחיי שמותר עד חצות, וניגשתי מיד לאינטרנט. ממה שדליתי שם - מותר עד 23.00. ויש רשויות שחוקקו חוק עזר עירוני המאפשר עד 24.00. האמנם? האם יש חוק עזר כזה? את זה אני אברר. בשורה התחתונה, ההימצאות של שני הבניינים המופרכים הללו (בעיני) - ויצ"ו ו-esra, המפרנסים את עצמם ע"י גרימת נזקי רעש לשכנים, היא מטרד לא פשוט. מי מכם/ן שמכירים את החוק טוב ממני - אשמח להשכיל וללמוד את הנושא לעומקו. אם נצליח לקיים כאן קהילה שקטה יותר - זה יהיה בעיני הישג חשוב שיהפוך את רעננה אף לטובה יותר ממה שהיא עכשיו! (ונקודת ההתחלה שלה טובה משל הרבה רשויות אחרות - ובכ"ז יש לאן לשאוף, תמיד!).

שמש אבי

New member
הכל פריע לך אה!?

די חלאס הפחים בשש מפריע מסיבות על פי החוק מפריע. אני באמת מציע לך להוציא כסף ולקנות חלונות דבל גלאס עם מזגן וכשיש רעש פשוט לסגור את החלונות ולהדליק את המזגן. מסכן המנכ"ל שצריך להתנצל עכשיו למה חגגו לילד בר מצווה כחוק!

אכן, רעש חריג מפריע לי ולאחרים

וחגיגת בר מצווה רועשת בלב שכונת מגורים היא דוגמא ומופת לאזרחות רעה במיוחד בעיני, סוג של מסר חינוכי שלא הייתי נותנת לבן שלי בשום מצב. אפשר בהחלט לערוך חגיגות במסגרת השעות הסבירות, או להוציא אותן אל מחוץ לשכונות מגורים, או לקיימן באולמות הבנויים לכך אקוסטית (מול אותו מקום יש אולם חתונות שמעולם לא הסתננה ממנו בת קול של מוזיקה).

אכן מותר..

חנה שלום, אכן כך הדבר, בימי חול חוק הרעש קובע 23:00 ובמוצאי שבת / חג מותר להקים רעש עד השעה 24:00, כמובן שישנה הגבלת עוצמה (דציבלים) אך בשביל להוכי את זה ישנו מכשיר מיוחד שמודד את העוצמה (דרך אגב באולמות אירועים כבר מחייבים את הDJ להצטייד במכשיר הנ"ל. ייתכן כי שמעת אמירות בגין חוק עזר עירוני וכאלה באמת צריכים לבדוק בעיריה, אך לצורך הדוגמא בשיגרה ניתן לראות את אירועי האמפי - בימי חול עד 23:00 ובמוצ"ש ומוצאי חג עד 24:00. לילה טוב....ושקט.

ארזS

New member
בוודאי שמתסכל

למרות שלפי החוק אכן במוצ''שים מותר עד 24:00. ותתארי לעצמך אנשים שומרי שבת שבלילות שבת עושים להם מסיבות אחרי 23:00 ואפילו אחרי 24:00 אך אינם יכולים להתקשר לאף אחד בגלל קדושת השבת וממשיכים לסבול בשקט [סליחה, ממשיכים לסבול ב
רעש !] ...

ליבי אתכם

יע"ז אני משוכנעת שיש שכנים חילונים שמתקשרים למוקד. מניסיון כאן בשכונה אמש, זה לא יעזור אם המשטרה ממילא לא יכולה להפסיק את הרעש וגם לצערי לא נראה לי שהם מצויידים במכשיר לבדיקת רעש, כפי שהחוק מורה להם. יש תמיד פער בין חוק לתקציב מימושו....

ארזS

New member
צ'מעי סיפור

בעצם תקראי. אני מנסה להיות קצת כמו הצעירים... לפני כמה שנים בלילה אחד [או בעצם ביום אחד קצת לפנות בוקר] נשמעו צעקות מהרחוב שלנו. הבטתי החוצה וראיתי חבורת נערים פוחזים שמשתוללים ודופקים על כל חפץ אפשרי [תמרורים, עמודי חשמל, וכו'] ומעשנים נרגילות. התקשרתי ל-100 ובתוך פחות מ-10 דקות הגיעו שתי ניידות . כשהמטורפים ראו את הניידות מתקרבות הם נמלטו לכל עבר פרט לאחד שצעק לחבריו "מה אתם בורחים ? מה עשינו ? מה יעשו לנו ? אני נשאר !". [הערה: את הדין ודברים מכאן ולהבא לא שמעתי ישירות אלא משכן שלי שירד למטה ואח''כ הבנתי שגם הוא התקשר למשטרה]. לשוטרים ששאלו את ה"גבר" הצעיר שלא ברח לפשר הדבר הוא ענה "אני לא עשיתי כלום, בגלל זה לא ברחתי כמו השפנים". השוטרים שאלו אותו אם הוא מכיר את החברים ומוכן למסור את פרטיהם והוא ענה שהוא לא שטינקר ואז עיכבו אותו לתחנה והזמינו את הוריו. עד כאן מה שהיה באותו הזמן, ומכאן דיווח על שהתרחש למחרת : למחרת בשעות הלילה המאוחרות שוב נשמע רעש והפעם גם הרחתי ריח של שריפה. התקשרתי במקביל למשטרה ולכיבוי אש וירדתי למטה שם ראיתי את תיבות הדואר בבניין שלנו כשהן שרופות ואת שתי המנורות העגולות בכניסה לבניין כשהן מנופצות חלקית וסימנים של חריכה מסיגריות בוערות עליהן. לכיבוי אש כבר לא היה מה לעשות אבל למשטרה היה גם היה מה לעשות. מתברר שה"גבר" מיום קודם חזר כדי להתנכל אבל ברוב טימטומו הוא חרך עם הסיגריה את השם שלו על אחת המנורות שלא נשרפו... צילמתי את הנזקים ומסרתי למשטרה וכששאלתי אם במקרה זה השם של ה"גבר" מהיום הקודם התשובה היתה מיותרת לחלוטין... הבחור נעצר, הודה, בכה כמו תינוק, והסגיר את חבריו [כולם רעננים בנים ל''משפחות טובות''] .

לא חסרים סיפורים עצובים כאלו

ולצערי - רעננה לא שונה מערים אחרות (אולי כמותית, לא "איכותית"). גם לי יש סיפור שסיפרתי כאן פעם. בוקר אחד ירדתי לאוטו וגילית ששמשתו נופצה (בחניית הבניין) והנייד שהיה תקוע בדיבורית (גרסה ישנה של פלא-דו) נגנב. התלוננתי במשטרה (אדיבים ונחמדים - הגיעו אלי לחנייה לרישום התלונה) וקבלתי מאורנג' מיידית דוח שיחות בין 23.00 (כשעליתי הביתה) ל- 07.00 (כשירדתי) - היו כ- 10 מספרים, טלפנתי לכולם והגעתי למענה קולי של בני נוער. הקווי היחיד שהיה שם הביא אותי לאשה שענתה לטלפון. סיפרתי לה מדוע אני מתקשרת, היא אמרה שזה בטח הבן שלה, בן 13, שהיא הרימה ידיים ממנו מזמן ובכלל היא מחלימה מהתקף לב ולא יכולה להתפנות לזה, וביקשה שאפנה למשטרה. היא אמרה שהם גרים בבורכוב. הבאתי את רשימת הטלפונים למשטרה אין לי מושג מה קרה עם זה. אותי, זה העציב יותר מאשר כל תחושה אחרת. את החלון והנייד כיסה הבאת חור ההצצה לבעיות החברתיות שלנו - לא ניתן לכסות ביטוחית....

סבתא9

New member
הפרת החוק,גם ברשות העירה

לצערי, גם במבנים ציבוריים האמורים לשמור על החוק לפני הכל, מתקיימים אירועים עד השעה 02:00 בלילה.למשל, חוג ריקודי עם בכל יום חמישי בהיכל הספורט בתיכון מטרוו-ווסט. ולמרות שיש צו בית משפט האוסר על הפעילות לאחר השעה 23:00 ודרישות מחמירות על שמירה על השקט, העיריה ממשיכה להפר את החוק ולקיים את החוג בלב שכונת מגורים. ותשאלו למה? כי זה מכניס כסף לעיריה, הלוא רוב הרוקדים הם תושבי כל אזור השרון ולא רק רעננים.

qrst1 האחת

New member
במקום לשנות סדרי עולם...אולי תעברי דירה...?!

הרי חוק הוא חוק ולא תוכלי לשנותו אלא אם כן תצטרפי למנהיגי העיר...(- הגיע הזמן...לא?!...) לפני שקניתי את דירתי הנוכחית, גרתי על כביש ויצמן שהיה די רועש עד כי חלונות ביתי היו סגורים כמעט בכל מהלך היום... הוספתי כמה עשרות אלפי דולרים ועברתי לדירה באותו גודל אך באיזור שקט יותר... כך קניתי לי את השקט שלי... המלחמות שלך נראות לי מלחמות שוא...ולדעתי את מבזבזת אנרגיות לשווא... ואם הם לא מבוזבזות לשווא ובכל זאת תצליחי לשנות...?! -אזיי, כפי שאמרתי לא אחת - מקומך במקום אחר
ב-ה-צ-ל-ח-ה

טחינת מים.

אתם טוחנים מים. אם זה נותן לכם במה לתסכולים שלכם אז אחלה. לא ניתן לסגור את העיר, העיר חיה ונושמת ויש גם מסיבות בר מצוות באולמות זולים ואנא לא לשכוח את זה. אני ערכתי ברית באולם דומה לויצו בגלל בעיות תקציב. אי אפשר לזרוק את כולם מחוץ לעיר. נגמרה לנו כבר העיר. אסור אסור אסור אסור זה מה שאני שומעת כל הזמן. אסור מנגלים בפארק (אני גרה בדירה איפה מותר לי לעשות בחול המועד סוכות?) אסור מסיבות בפארקים, אסור מוזיקה בפארקים, אסור לפנות את הזבל בלילה לקראת החג, אסור לנשום. יש בעיה עם רעש.... נכון אמר קודמי חלונות דבל גלאס ומזגן שווה את הבריאות של הסובלים. חג שמח.

פרגני לנו, רוסנה ../images/Emo122.gif

לא אמרנו "אסור" - אמרנו "כואב". חוצמיזה, שעיקרון ההצפה הוא מהחשובים בחיינו - אם לא נאמר מה מציק לנו, איך ידעו האחרים? הנה, אנחנו שולחים בקשתנו ליקום.... יש לי דאבל גלאס ומזגן, אגב, ולא - אנחנו לא מסוגלים לישון עם מזגן. זה לא בריאות עבורינו (עניין אינדבידואלי). וכפי שאת יודעת - אני מסכימה איתך לגמרי לגבי מנגלים בפארק. אני בעד מנגלים, מסיבות וארועים בפארק. אם לא שם - היכן? בלב שכונת מגורים? כי תראי - זה מה שקורה בסוף....

בואי ואספר לך מה הבעיה שלי...

מנכ"ל העירייה רוצה להטיב עם כולם. את לוחצת אותו עם רעשים פינוי אשפה וכו' גברת אחרת לוחצת אותו עם ערבים חרדים בפארק. מכיוון שהמנכ"ל רוצה לרצות את כולם הוא שולף.... הוא מציף את הגנים באיסורים מאיסורים שונים. הוא לא מאפשר מנגלים בפארק , מה בדיוק את רוצה שהתושבים יעשו!? בנו להם פארקים ואסור להם להשמש בהם. לדעתי הוא בחור טוב רק חסר ניסיון. ולך אני רוצה להגיד באמת לכי למועצת העיר תנסי לשנות את חוקי העזר, שבי באופוזציה ותלחמי את המלחמה משם. כי מה שנראה לי שכולם כועסים על העירייה והעירייה לא יודעת איך לרצות את כולם.

היחידה שנשמעת כועסת זו את....

ואין שום קשר לעירייה, למעט דיון מאוד נכון וחשוב על נושא חוקי עזר, שבאופן כללי כדאי שכאזרחים נהיה מודעים להם יותר ונדע יותר כיצד להשפיע עליהם. לא צריך בשביל זה להיות חברת מועצה - אני משפיעה במעט כוחותי על חקיקה בכנסת, מבלי להיות ח"כית. אף אחד לא ביקש כאן מהעיריה, חופרי או שוצמן שום דבר מעבר לחשיבה משותפת האם יש דרך חוקית לצמצם מפגעים שדוקא אינם בתחום אחריותם. למה את כל כך כעוסה? מה רע בעיניך שא/נשים מביעים תסכול או מצוקה? איך זה מאיים עלייך, שמעורר כזה זעם? (ותסלחי לי אם אני חובשת לרגע את כובע המאמנת ושואלת הרבה שאלות, אבל זה באמת באמת מעניין אותי).

lulyK

New member
אז שהאולמות יעשו חלונות דאבל גלאס

או כל מה שצריך (כל מה שצריך = כדי לעמעם את הרעש, לא לסגור את האולם או לא לחגוג בערבים) כדי להקל על מי שגר בסביבה. לא צריך לסגור את העיר, צריך לראות איפה ואיך אפשר להקל.

זה מעלה לי רעיון, אולי פרוע, אבל...

האם ניתן למקד יוזמת חקיקה עירונית בהעמדת תנאי סף של איטום לרעש למבני ציבור מהסוג הזה, אחרת לא יקבלו אישור אכלוס? אגב, האם למבנים הרעועים של ויצו ו- esra יש בכלל אישורים לשימוש כזה? אישור מכבי אש? אחרים? מעניין לבדוק, לו יכולתי.

למעלה