רעש מקליפר קדמי

dblast

New member
רעש מקליפר קדמי

אבקש רעיונות לפיתרון התעלומה: במהירויות נמוכות יש רעש שדומה לחול ברפידות.. מין חריקה הרעש נעלם כאשר אני לוחץ על בלם קדמי. הבדיקות שנעשו הן, פירוק קליפר וסיסוס הגלגל. הרעש לא היה. לאחר הרכבת הקליפר בחזרה וסיבוב הגלגל הרעש חזר. יש לציין כי הקטנוע (טפו טפו טפו) לא עבר תאונות, נפילות, או תחילת נסיעה עם מנעול דיסק. הבעיה התחילה לאחר "תיקון תקר" קדמי במוסך. עצות יתקבלו בברכה.

dblast

New member
מה הסיכוי?

הרי הדיסק לא קיבל מכות... יכולה להיות עוד סיבה? איך אפשר לוודא חוץ מלהחליף דיסק?

dblast

New member
יש שיטה מיוחדת?

אם הדיסק עקום ברמה מילימטרית.. איך ארגיש את זה? וזאת הסיבה היחידה? דיסק עקום? זה הדבר האחרון שיכלתי לחשוב עליו.. לא קיבל מכה או משהו כזה... יכול להיות אולי קשור לרפידות?

Mr. Pooh

New member
יותר עדיף לבדוק ברמת המיקרון...

מילימטר היה תוקע לך אותו. עזוב ספקולציות. פשוט תבדוק את זה קודם. ברגע ששללת תמשיך לבעיות אחרות. איך לבדוק? לא'דע, תסנג'ר מישהו

אהוד א1

New member
מהקל לכבד:

לכלוך - נקה את אזור הבלם הקדמי עם מים זורמים (לא בלחץ גבוה). הסתדר? יופי. רפידות חדשות - התקנת רפידות חדשות? תן להן קצת זמן להתיישב במקומן. אין חדשות? לא רלוונטי לגביך. עדיין לא פתרת את הבעיה? גש לאבחון במוסך.בלמים הם אביזר מספיק חשוב כדי להשקיע בו את הזמן הזה. לגבי דיסק עקום - מניסיוני מדובר בתופעה של רעידות ולא ב"סתם" רעש של חריקה.אשמח ללמוד משהו חדש.

dblast

New member
תודה לכם, אבל..

לגבי המלצה של פו, אשמח לסנג'ר מישהו ברמת המיקרו.. רק תסביר למה הכוונה? לגבי המלצות של אהוד, הרפידות לא חדשות ואף כמעט בסוף חייהן.. ללכת למוסך זה אומר לשרוף יום שלם, לחזור הבייתה ולגלות שהרסו משהו אחר ולא פתרו את הבעיה הקודמת. אני אנסה להימנע כמה שאני יכול מביקורים במוסכי באר שבע. אגב הרעש התחיל אחרי ביקור מאולץ עקב תקר... ואין מקום אחר לתקן
לנסוע למירון אני לא יכול עכשיו בגלל חוסר זמן.. בגלל זה אני שואל רעיונות...

למעלה