רעש מטוסים

איליה40

New member
רעש מטוסים

במהלך מחקרי על שכונת לב הפארק עליה אנחנו שוקלים לעבור גיליתי שהשכונה הינה מוכת מפגע רעש המטוסים. מצאתי כאן בפורום גם מיני תגובות היסטריות. לא חסרות כאלה גם בעיתונות.

רציתי לשאול את מי שמכיר את סוגיה מקרוב - האים כצעקתה? היכן אפשר ללמוד על מסלולי הטיסות ומאילו רחובות כדאי להתרחק? כך למשל מצאתי כתבה על תושב רחוב התבור שסבל רבות עד שהחליט לעזוב את ביתו:

http://www.nrg.co.il/online/54/ART1/832/329.html

או שאולי כדאי בעצם להתרחק מהשכונה הנ"ל כלל בעקבות המפגע?

ארזS

New member
רעש מטוסים

תשובתי ניתנת לך כתושב רעננה שאין ברשותו מטוס ואפילו לא רישיון טייס...
שאלת "הכצעקתה"?
ותשובתי היא "כנדל"נדלה", והמבין יבין.
כל מי שגר שם ידע טוב מאוד להיכן הוא מגיע.
[השדה הרי קיים עשרות שנים].
הרעש מה"מטרטרים" האלה הינו ופחות מרעש של מפוח עלים.
אישית בגילי ה"קשיש" [53] הם בכלל לא מפריעים לי ולפעמים אני דווקא נהנה להביט לשמים על החבר'ה האלה שעושים זאת.
כל הצעקה היא לא בגלל התושבים אלא בגלל נדלניסטים חומדי ממון, והם עושי הרעש הגדולים.
דבר נוסף: בכבישי רעננה והרצליה נפגעו בשנים האחרונות עשרות בני אדם בתאונות דרכים, ואילו "באוויר שלנו" לעומת זאת המספר נמוך בהרבה.
לכן שכל אחד יעשה את שיקוליו כשאמת הנדלניסטית ידועה לו.

הסכנה באמת אינה ברעננה

אבל בהרצליה, בשכונות הסמוכות לשדה התעופה בהחלט יש סכנה.
מדובר בשדה תעופה שהוא גם בי"ס וההמראות והנחיתות מעל שכונות מגורים הם גם מפגע רעש וגם סכנה.

ארזS

New member
ועדיין...

מספר התאונות והנפגעים בכביש ברחוב הבריגדה שהוא ממש מקביל למסלול ההמראות והנחיתות של שדה התעופה הוא גדול לאין שיעור ממספר התאונות והנפגעים בשדה התעופה ובסביבתו כתוצאה מה"מפגע" כביכול [שלדעתי איננו מפגע] של שדה התעופה.

אז האם נדרוש לסגור את הכביש ברחוב הבריגדה ???!!!

וכמו כן עדיין מספר התאונות והנפגעים בתוך רעננה הינו גבוה בהרבה ממספר התאונות והנפגעים של שדה התעופה בהרצליה.

האם נדרוש לסגור את רעננה לתנועה ???!!!

כל הטרראם בעניין שדה התעופה התחיל לא מהתושבים כי אם מבעלי עניין של הון ושלטון, וזה בדוק. נקודה.

כמה דברים

1. הכביש משמש את כלל הציבור למטרות תחבורה.
שדה התעופה משמש ציבור קטן מאוד למטרות שאפשר להגדיר בעיקר כשעשוע.

2. הנזק מתאונות דרכים בכביש עירוני הוא יחסית נמוך. רוב התאונות באיזור הזה אינן מסכנות חיים.
הנזק ממטוס שנופל על בית, יכול להיות מאוד גדול ולסכן חיים רבים.

ניהול סיכונים אינו רק כמה תאונות קרו בזמן קצוב אלא מה פוטנציאל הנזק מול התועלת.
בחישוב כזה, שדה תעופה, בעיקר בי"ס לטיסה, באיזור עירוני הוא סיכון גבוה לשכונות שסביבו.

ארזS

New member
האם מותר לי לא להסכים עמך ?

בינתיים זאת עובדה שהנזק שנגרם לאורך השנים משדה התעופה נוטה לאפס.
ועם עובדות אני לא נוהג להתווכח.
וחוץ מזה, מה אכפת לי באופן אישי מהשדה הזה?
שישברו את הראש אלה שזה העסק שלהם...

אני פשוט בעד עובדות, זה הכל ואין לי יותר מה להוסיף, מה גם שהשרשור הזה כבר כמעט בארכיון ורק אתה החזרת אותו עכשיו קצת לחיים, אבל אף אחד לא מסתכל בדפים הפנימיים...

ארזS

New member
דרך אגב

הכתבה שהבאת היא משנת 2008 [29/12/2008] ומאז נעשו שיפורים רבים כולל "עוצר טיסות" בשעות המנוחה המקובלות.
סתם לידיעתך ולשיקולך.

איליה40

New member
תודה רבה ארז על תשובתך.

חבל עד הדמאות שגם את פינת גן העדן זו הצליחו לקלקל.

בזמנו נתקלנו בבעיה דומה כאשר חיפשנו נכס להשכרה בטורונטו בשכונה מסוימת (שם אומנם היה מדובר בג'מבוים). ורשות שדות התעופה הקנדית פרסמה מפות מפורטות היכן בדיוק ובאילו שעות עוברים המטוסים. מידע גלוי ונגיש לכל והמחירים של השכירויות בהתאם. ואילו לגבי רעננה כמה שחיפשתי – לא מצאתי כלום.

והרי סביר להניח שערכו של הנכס המוכה במידה משמעותית מהפגע עלול להיות גם נמוך משמעותית. ולכן המידע הינו חיוני ע"מ שלא ליפול בפח. כי הרי אחר כך יגידו – למה רכשתם כאן – האים לא ידעתם מה מתחולל במקום? אבל איך נדע אם המידע מוסתר? אז כרגע למדתי שלא להתקרב לרחוב התבור. האים עוצמת הפגיע זהה גם למשל בסייפן או בנשר?

ארזS

New member
אני אמנם שמח על התודה שכתבת לי

אך למען ההגינות אני חושש שלא ירדת לסוף דעתי.

אני לא חושב שערך של נכס שנבנה אחרי שה"מפגע" כביכול [שבעיני הוא לא מפגע בכלל] כבר היה קיים שנים רבות לפני הקמת הנכס.

הרי מי שבנה נכס ומי שבא לגור ידע מראש להיכן הוא נכנס, הלא כן ?

לכן הטענה שלי היא שאת כל הרעש עושים נדלניסטים + עיריית הרצליה שתרוויח הון תועפות אם השדה יפונה ויבנו עליו נכסים, רק שאף אחד לא חושב למשל שבאזור הזה, שגם ככה בכל שעה משעות הבוקר או אחרי הצהריים אי אפשר לנסוע בגלל הפקקים הנוראיים, אז מה יקרה אם יקימו שם כמה מגדלים ? ...
יש מבין ?

אבל אתה מתכוון לשכונת לב הפארק ברעענה וגם עליך לרצות ששדה התעופה הקטנצ'יק הזה ישאר על מקומו, כי אחרת תצטרך לגור ולעבוד בד' אמותיך, פשוט לא תוכל לצאת מהשכונה ברוב שעות היממה...

פשוט תחשבו על זה כל המתלוננים.
הרי לא מדובר בשדה תעופה בינלאומי אלא בשדה קטן שפועל רק בשעות היום עם הפסקת צהריים...

דרך אגב, בקרוב, די בקרוב, עומדים לסיים בנתב''ג את הרחבת והארכת המסלול שישמש כמסלול הנחיתה העיקרי של כל מטוסי הנוסעים מחו"ל לישראל !

וכאשר העבודה תסתיים רוב מטוסי הנוסעים ומטוסי המטענים יכנסו לארץ באזור נתניה במקום באזור מגדל שלום בתל-אביב, ימשיכו עד בערך כביש 4 , כביש 40 [פחות או יותר] לכיוון נתב''ג, ויעברו בדרך מעל נתניה, רעננה, פתח תקווה ועוד כמה ערים.
מעניין מה יגידו אז כל מי שצועק עכשיו על הססנות והפייפרים הקקמייקות האלה מהרצליה, כשמאות בואינגים ענקיים ואיירבוסים יעברו מעל הראש...

סתם חומר למחשבה, ודרך אגב, אין טעם שמישהו ינסה לעשות משהו בנדון, הכל כבר נעשה ומאושר ועומד לפני סיום.

שבת שלום וסוף שבוע נעים לכולם.

איליה40

New member
שוב תודה

בתור אחד שגר באזור אני יכול להעיד שרוב המטוסים לא חגים כרגע מעל מגדל שלום. המסלול נכון להיום עבר דרומה – מעל אזור וחולון. בשנה שעברה אומנם הם חגו גם כאן, מעל ראשנו, אך יחסית גבוה ורעש לא היה כזה שמקפיץ מהמיטה. שמעתי שבלוד, שוהם ואור יהודה הרעש הופך לבלתי-נסבל בגלל הגובה הנמוך. יתכן גם שבעקבות העובדה שהמקום שלנו רועש מאוד באופן כללי, לא הרגשנו כ"כ את המטוסים. אין ספק שבמקום שקט זה עלול להפריע הרבה יותר.

המידע על מסלול נתניה-רעננה-פ"ת חדש לי. אומנם לפני כחודש בכביש 5 עמוק אל תוך השטחים נחרדתי לראות ג'מבו ענק עובר בגובה נמוך מאוד מעל הכפרים הפלסטיניים. יש לי הרושם שהמידע על מפות הרעש העתידי מוסתר. או שאינני יודע לחפש?

ושוב אחזור על השאלה ספציפית ללב הפארק… האים ישנם הרחובות שנפגעים יותר מאחרים?

שבת שלום ותודה מראש

ארזS

New member
אכן המסלול שונה לצורך הכנת המסלול החדש

קראתי קצת חומר בנושא הזה, לכן הבקיאות.

בעניין שכונות לב הפארק, אינני גר בשכונה הזאת אלא מזרחה יותר ולכן אינני יכול לענות לך במדוייק על השאלה הזאת.

מה שכן, אם הייתם רגילים לרעש של "הגדולים" בהחלט יתכן שמה שתשמעו יערב לאזניכם כמו רעש של מכונת כביסה או מכסחת דשא...

הכל כמובן סובייקטיבי.

שבת שלום וכל טוב.

gabiskon

New member
עיקר הבעיה אינה הרעש

אלא הסכנה, ומדובר על כך שנים רבות. בניגוד למה שאמר ארז, הדברים לא תמיד היו כך ובחוצפה תוך כדי מאבק העיריות לסלק את המפגע, ולאחר החלטת הכנסת להעתיקו ממקומו,
הוחלט אף להרחיבו.

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4019775,00.html

ארזS

New member
אין כל סכנה

והמכניס עצמו ללב הסכנה [כפי שכתבתי כמעט כל הדיירים באו אל הסכנה ולא הסכנה אליהם] הריהו כאילו שם נפשו בכפו ואל יבוא בטענות אלא אל עצמו.

ומכיוון שאני בקיא בחומר כנראה קצת יותר ממך, הרי שכל שכתבתי לעיל מדוייק.

איליה40

New member
על הבריונות של הקטנים והגדולים

הרועה שישנו במדינת ישראל ברמה המוניציפאלית בפרט ומבחינת איכות חיים בכלל הוא לדעתי ללא תקדים. מה זה משנה מי היה קודם המטוסים או האזרחים? אם ישנם האזרחים שסובלים או מפחדים (כך לפחות למדתי ע"פ חלק מהתגובות), ההגיון הבריא אומר שיש להתחשב ולשנות את מסלולי הטיסות כך שלא יעברו מעל הבתים. ואם אין מנוס – אז יש לפצות. כך הרי עושים בכל העולם, אפילו ברוסיה, שלא לדבר על מדינה מתוקנת כמו קנדה.

ואם נתעלם ממטוסים וניקח לדוגמה סתם שכן רועש. ברוסיה למשל במקרה כזה הדיירים אוספים ראיות ופונים לפרקליטות אשר אמורה לטפל בנושא. וחוק גם מכתיב פרוצדורה ברורה לגבי ההליך, אשר לאחר 3 הזהרות נגמר בהחרמה ומכירה של הנכס במכרז פומבי. ואילו כאן? כלום, נדה... נפל המזל להיות ליד שכן כזה – הפתרון החוקי היחידי – לברוח. כי הרי לא משטרה ולא אף אחד לא יעזור. והבריונים למיניהם, החל מערסים קטנים ועד לרשות שדות התעופה הרי יודעים מהו מחירו של איכות חייו של האזרח שומר חוק והמשלם מיסים כבדים (וזה אחרון כאמור שואף לאפס), ושאפילו קנסות לא ירשמו להם, לכן ומנצלים את המצב בצורה צינית ומגעילה.

ואם נחזור למטוסים – אני מניח שההבדל בין להיות ממש מתחת למטוס הססנה לבין 200-300 מטרים הצידה הינו משמעותי ביותר. ככול הנראה לא יהיה מנוס מלהמתין לעונה רעננה קצת יותר, לקחת חופש, לנסוע לרעננה ולבלות שם יום שלם ע"מ ללמוד היכן בדיוק עוברים המטוסים וכך להתרשם מהמפגע בצורה בלתי-אמצעית וגם להסיק מאילו מקומות יש להתרחק.

פרפרים11

New member
בדיוק כך! ואני מתייחסת לסיפא של

הפסקה האחרונה. במפורש צריך לקחת יום חופש או יותר ולבקר באיזור שאתה מתעתד לרכוש בו דירה. זה צריך להיות בימות החול , לא בשבת, כי השקט של השבת לא משקף מה שקורה ביום יום. אני למשל, לפני שקניתי את הדירה באיזור שלי, בקרתי במקום, בבקר, בצהריים, בשעות הערב..כמה פעמים בשבוע . כך יצא שפסלתי כמה רחובות בגלל שהרעש היה מוגזם. זאת, למרות שאני מקומית ומכירה את האיזורים היטב. אני גם בדקתי בעיריה אם ראיתי שטחים ריקים, כדי לדעת מה היעוד של השטח: ציבורי או פרטי. בד"כ גם נעשים שינויים ביעוד של הקרקע וכדאי לשים לב לכך.
שיהיה בהצלחה

gabiskon

New member
תחליט. אם אין כל סכנה איך זה

"המכניס עצמו ללב הסכנה"?

שנית, אני בקיא בחומר קצת יותר ממך, ולכן הרי שכל שכתבתי לעיל מדוייק יותר מדבריך, כולל הכתבה שמדברת על החלטת הממשלה לשנות את מיקום השדה.

ארזS

New member
אין לי מה להחליט

כי לדעתי אין כל סכנה.
אך אם מישהו חושב שיש סכנה, והוא הכניס את עצמו ומשפחתו לסכנה, הרי שזה כאילו שם נפשו בכפו, ואולי אפילו יותר מכך, הכניס את בני משפחתו ללב הסכנה, ועל כך שיבוא בטענה לעצמו בלבד.
אבל כאמור לדעתי אין כל סכנה.
ואני ממש לא בטוח שאת בקיאה בחומר יותר ממני. ממש אינני בטוח בכך, אבל אתן לך את הכבוד שתחשבי כרצונך.

gabiskon

New member
שים לב לתיקון שתיקן עצמו מנהל הפורום

אתה ולא את.

גם אני אינני בטוח שאתה בקיא ממני בחומר והדברים שאתה כותב מחזקים זאת. ממשלת ישראל החליטה להזיז את שדה התעופה ממקומו, גם העיריות פעלו משך שנים לאותה מטרה בדיוק ואכן התקבלה החלטה להעבירו לעין שמר.

ארזS

New member
את/אתה זה ממש לא משנה

ודרך אגב תקנון תפוז מנוסח בלשון נקבה...
אני מרשה לך לא להיות בטוח/ה שאני יודע יותר ממך בנושא הזה.
זכותך לחשוב כראות עיניך.
ועדיין לא התקבלה כל החלטה להעבירו לעין שמר.
יש כל מיני דיונים בגלל הלחצים של יעל גרמן שמסתכלת לא על בטיחות תושביה [ותושבי רעננה בוודאי שלא מעניינים לה את קצה הזאת] אלא על ה-$$$ שייכנסו לקופה כתוצאה מהבניה, אם תהיה כזאת.
ומי שיסבול אם תהיה שם בניה במקום
הם בעיקר תושבי רעננה שיקח להם שעות לצאת מרעננה לכיוון רח' הבריגדה ומערבה.
אבל תחשוב/תחשבי מה שאת/ה רוצה, זה מותר לך...

למעלה