רעש מוזר מהלפ-טופ שלי

ea23

New member
רעש מוזר מהלפ-טופ שלי

היי לכולם.. יש לי לפ טופ של טושיבה (Toshiba Satellite A200-1N2 ) הוא אצלי בערך 3 חודשים והחל מההתחלה הוא עושה רעש מאוד מוזר , רעש מהדיסק הקשיח.. לקחתי אותו לחברת מפעיל שנותנת את האחריות ושם אמרו לי שזה רעש מקובל ביותר. עכשיו לי זה נראה קצת מוזר, הוא ממש הוא רעש חזק עד כדי כך שבלילה אני נאלצת לכבות אותו כי זה בלתי אפשרי להשאיר אותו דלוק.. כמו כן יש עוד רעש מוזר כזה, כמו רחש של גלים (זה הדימוי הכי קרוב שיכולתי לתת) לדעתי זה רעש מהמאוורר, זה קורה אחת לכמה דקות וזה מאוד מוזר.. האם עוד מישהו נתקל בבעיות דומות ? האם למישהו יש פתרון ? אשמח לתשובה, שיהיה שבוע טוב.. עינב

זרדוז

New member
מעט רעש מהמאוורר זה לא נורא

לעומת זאת רעש מהדיסק הקשיח זה כבר עניין אחר. חבל שלא תיארת את הצליל יותר מדוייק. רעש מהדיסק הקשיח אמור להישמע כצליל חריטה או צליל חיכוך של מתכת במתכת. לא הבנתי מהו אותו צליל מוזר. מסרת את המחשב למעבדת נותן האחריות ? או שזו הייתה רק התייעצות טלפונית ? אולי שווה לך למסור אותו למעבדת היבואן ?

ea23

New member
מסרתי אותו אישית לחברת מפעיל

הלכתי שם והטכנאי עמד מולי והקשיב לרעש והוא שמע ואמר שזה רעש מקובל ושיש את זה בכל מחשב. בעיני זה לא מקובל שאני לא יכולה להשאיר את המחשב דלוק בלילה.. זה לא צליל של חריטה או חיכוך זה, קצת קשה להסביר . לטכנאי במפעיל אמרתי שזה נשמע כאילו יש מין קצר כזה. כמו צליל של מנורה שעומדת להישרף, בערך בכל אופן, קצת קשה לתאר את זה במילים

bar666xp

New member
אם זה נין זימזום יתכן כי מדובר

בקצר ויתכן כי הרעש שכמה אנשים שבמחשבם מעבד דו ליבתי לטלוננים עליו... אם אפשר לומר לך ממה הבסירות שהרעש מבלי לשמע את הרעש אותו.

אפסט

New member
את מתקוונת לצליל של שני שנייות

משהו כמו קחחחחחחקקקווו (קצת חזק יחסית לקול הרגיל שמשמיע הכונן הקשיח) - גם לי הכונן קשיח עושה את זה לפעמים - כבר 3 שנים יש לי את הנייד HP עם כונן קשיח של סגייט - המחשב עובד עם זה כבר 3 שנים אז כרגע אין דאגות. אם עצלך זה קורה יותר מפעם ביום - אז נראה לי שזה קצת רציני - ואולי בעיה במנגנון המכני של ראשי הקריאה.

ea23

New member
כןןן.. זה בדיוק התיאור הנכון לרעש הזה

העניין שזה לא קורה רק פעם ביום.. יותר כמו כמה פעמים בשעה.. העניין הוא שממש קשה עם חברת מפעיל, שם אומרים שזה רעש נורמלי לחלוטין.. קצת מבאס שיש תקלות במחשב חדש לחלוטין העיקר קניתי טושיבה שמתיימרים להיות מחשבים טובים.. עינב

אפסט

New member
חוץ מרעש - יש בעיות נלוות אחרות?

למשל העתקת קבצים שנתקעת, חוסר תגובה ממשוך של המערכת, או כל משהו חריג אחר?

bar666xp

New member
האמת היא שזה לא ממש נשמע "בעיה"

זה יותר נשמע כמו חלק מעבודת המחשב... אאל"ט יש איזו תוכנה שמשנה את צורת העבודה של דיסקים קשיחים .. לאחד מבין 3 מצבים. 1. ביצועים {הכי רועש} 2. משהו בין ביצועים לשקט. 3. שקט. תחלס אם מדובר בעבודת דיסק תעברי על ההמלצות באתרים כמו של BV {בלאק ויפר} הוזכר מספיק פעמים בפורום... קצת שיפוץ למערכת הפעלה דברים ישמאו ויראו אחרת.

למעלה