רעש מהפדאל הימני

maor_g

New member
רעש מהפדאל הימני

שלום, אני חדש בתחום, רכשתי אופניים למתחילים בסכום של 1000 ש"ח. (אופני הרים עם בולמים קידמיים). לאחר הנסיעה השלישית עימם (הם ממש חדשות) נהיה לי רעש חלש (קליק) מהפדאל הימני (כאשר הוא ללמעלה). הקליק הזה מורגש גם ברגל. לדעתי זה קורה בכל ההילוכים. זה לא מפריע למהלך התקין של הנסיעה, אך בכל זאת זה שווה בדיקה. כדי לחסוך לי את הנסיעה לחנות האופניים, אשמח אם למישהו ממכם יש איזה פתרון פשוט. תודה מאור

omercupp

New member
קראנק..

הרעש בוא כנראה מחיבור הפדאל לזרוע. יתכן והפדאל לא מחובר או שההברגה בזרוע "ניטחנה" ואז תצטרף להחליף זרוע.

זה יכול להיות הציר המרכזי, או שהוא

משוחרר או שהוא נידפק, כי אז נהיים קליקים בדיווש.

הייתי שולל דברים פשוטים...

לעיתים נדמה שרעש מגיע ממקום מסויים, בעוד הפיתרון פשוט מאד (נגיעה של הפדל בקצהו של הכבל של המעביר הקדמי, למשל). לכן יש לשלול אפשרויות אחרות: נסה לסובב את הגלגל כשאתה לא על האופניים, נסה להביט בגלגול שלם בעודך נמצא מאחורי האופניים, מימינם ומשמאלם. שווה לנסות

אני מזהה פארדוכס קטן ../images/Emo13.gif

מצד אחד אמרת שאתה חדש בתחום ומצד שני אתה רוצה לטפל בבעיה מיכנית בעצמך. קודם כל סחטיין על הגישה , "מה שאפשר אני מטפל לבד" אבל אני בהחלט ממליץ לך לקפוץ עם האופניים למכונאי החביב עליך לתת לידע ולנסיון שלו לאתר את התקלה (אולי הפדל לא מהודק מספיק חזק לזרוע הקראנק, אולי הברגות הציר המרכזי לא מהודקות כראוי , אולי מיסב דפוק בפדל ...) ולטפל בה. שאל אותו , התבונן כיצד הוא עובד וכבר תלמד לפעם הבאה
שלך בברכה , עודד

maor_g

New member
תודה רבה + המשך

אנשים, ראשית, תודה רבה לכם על התשובות המהירות והעינייניות, באמת שהופתעתי לטובה. בדקתי את הסיבוב של הפדאל כאשר אני לא רכוב על האופניים ולא זיהיתי שום נגיעה בכבל של מעביר כזה או אחר תוך כדי הסיבוב. בנוסף, לפתע פתאום זה הפסיק לעשות את הרעש הזה ונעלם כלעומת שבא אך אין לי ספק שכאשר אצא לרכב עליו זה יחזור. (כי זה בא והולך). שמתי גם לב שכאשר אני מסובב הפדאלים הפוך, זה לעיתים עושה גם כן איזה רעש כאילו שהשרשרת קופצת ... (לא נראה לי כל כך שזה קשור למקרה). אשמח לתגובות נוספות, בכל מקרה ביום שישי אקפוץ לחנות. ושוב פעם תודה. מאור.

benarc

New member
קורה לא מעט... ולכולם

נסה לראות אם הפדל לא "בורח"מהציר עליו הוא מסתובב.(לא החיבור לזרוע הקרנק) בני

למעלה