רעש מהמאוורר

טל שמאי

New member
רעש מהמאוורר

ערב טוב. ברשותי מחשב נייד בן כחצי שנה מסוג (Aspire 5612ZWLMi (acer המאוורר פשוט החל להשמיע רעש נורא ואיום, כמו טרקטור. פתחתי את המארז, ניקיתי את המאוורר וכל הפתחים. שום דבר לא עזר. מידי כמה זמן המאוורר פשוט משמיע רעש מציק למדיי. מה עשויה להיות הבעיה?

kobi 23

New member
אממם

לדעתי הכי טוב שתפנה לשירות של ניופאן (נותן השירות של ACER).

bar666xp

New member
אפשרי גם לנסות עם שואב אבק חזק...

חשוב למנוע מהמאוורר להסתובב.. יתכן גם כי הוא פשוט עשה את שלו וצריך להחליף את המאוורר.. מומלץ לעשות זאת במעבדה אגב... בחלק מהמקרים זה מצריך פירוק של מערך הקירור כולו וזה יצריך החלפת התמיסה הטרמית לדוגמה. בקיצור אלה אם יש לך ידע נירחב איך לטפל במאוורר ובמערך הקירור מומלץ לפנות למעבדה.

יאיר B

New member
בר, למאווררים של ניידים יש לאגרים?

(כשהם נהרסים הם גורמים לציר להרעיש).

bar666xp

New member
בהחלט זהו מנוע חשמלי לכל דבר ועניין

יש סלילי נחושת {אם אני זוכר נכון הם מנחושת}... יש ציר... לרוב הבעיה היא יציאה של הציר ממקומו אגב ו/או הצתברות של הרבה לכלוך. להוציא את הליכלוך לרוב לא בעיה וגם לא מצריך ידע רב... מונעים מהמאוורר להיסתובב ושואבים... מצד שני לפרק את מערך הקירור אני לא ימליץ למי שאין לו/ה ניסיון רב בכך... ואפילו למי שיש נסיון רב עם שולחניים לא בטוח שיהיה לו/ה קל מדי לעשות זאת במחשב נייד.

kobi 23

New member
קצת מוזר שלאחר זמן קצר כ"כ

המאוורר מרעיש ככה , לדעתי זה לא עניין של לכלוך אלא של בעיה טכנית.

bar666xp

New member
תיראה זה נייד לכלוך יכול גם להיות אחרי...

מספק ימים. כמוך גם אני יותר סבור כי הציר יצא או משהו בסיגנון... אבל לא פוסל את האפשרות של לכלוך.

Y. Welis

New member
גם סוג ה'ישיבה' של המאוורר ball bearing

(עם לאגרים, אני חושב) האיכותית, לעומת sleeve bearing הזולה, יקבעו את אורך חייו.

bar666xp

New member
יש המון סוגים..

וכמו תמיד כמה גישות... גישה אחת אומרת זול... מאוורר זול יהיה גם זול להחליפו... גישה שניה אומרת מאוורר איכותי ויקר יותר בדר"כ = אורך חיים ארוך יותר... לומר לך כי גישה זו או אחרת נכונה יותר? לא יודע.

למעלה