רעש בתחילת נסיעה

Ed Hunter

New member
רעש בתחילת נסיעה

שבת שלום חברים,
לאחרונה שמתי לב שהופיע רעש בתחילת כל נסיעה שנעלם ברגע שהסל"ד עולה, עפ"י החיפושים בפורום ובאינטרנט עשיתי איבחון עצמי שמדובר בסנדלי סחיבה.
במידה והרעש לא מפריע לי וגם אני לא ממש מרגיש איזשהו שינוי בנסיעה, כמה דחוף הטיפול בסיפור הזה? ואם כבר לטפל, כמה בערך עולה לשייף סנדלי סחיבה בxevo?

תודה

W i z

New member
שמע, אני לא רוצה לזלזל חס וחלילה באבחון שלך

אבל מהתיאור שלך בכלל לא ברור שמדובר בסנדל. אתה יכול לתאר בצורה מדוייקת יותר - מה אתה מרגיש ? האם אתה נוהג "לפתוח" נסיעה בצורה אגרסיבית או בצורה עדינה ? איזו שנה הקטנוע וכמה ק"מ יש עליו ? באיזה סל"ד מתחיל הרעש ובאיזה סל"ד הוא נעלם ? האם זה קורה כשהקטנוע קר או בכל תחילת נסיעה ? האם הרעש חזק יותר כשאתה מרכיב ?

רעש בתחילת נסיעה יכול לנבוע גם מפלסטיק שאינו מהודק כראוי/רפידות שלא יושבות כראוי ועוד כהנה וכהנה.

בשביל להיות שקט - גש למוסך שלך, או תתייעץ עם מישהו שמבין. אם אכן מדובר בסנדלי סחיבה - אז אין לך מה לדאוג. מה גם ששיוף הסנדלים לא יעזור הרבה ויש סיכוי סביר שהתופעה תחזור כיוון שלרוב זה נובע מהרגלי "פתיחת" נסיעה.

מה שקורה זה שברגע שהסל"ד עולה הכח הצנטרפוגלי גורם לסנדל להפתח. במידה ואתה מתחיל נסיעה בצורה עדינה אז השלב שעד שהרפידות נאחזות בפעמון לוקח יותר זמן מאשר בפתיחת נסיעה אגרסיבית יותר. זה גורם לחימום הרפידה שנמצאת על הסנדל ומה שקורה זה שהרפידה מקבלת זיגוג. אותו זיגוג גורם למקדם החיכוך של הרפידה לרדת והתופעה תלך ותחמיר וכך גם אותו רעש. שיוף הרפידה יגרום להעלמת שכבת הזיגוג אבל כמו שרשמתי קודם - אם תמשיך להתחיל נסיעה בצורה עדינה זה יקרה שוב.

אני מציע לך לנסות את פתרון הבא - במשך השבוע הקרוב נסה להתחיל נסיעה בצורה קצת יותר אגרסיבית ותראה אם המצב משתפר. אצלי זה עבד - מאז כל פעם שאני מרגיש שבתחילת נסיעה הקטנוע "מגרגר" (זאת התיאור הכי קרוב שמצאתי לתופעה) אני משתדל לפתוח נסיעה בצורה קצת יותר אגרסיבית למשך שבוע ואח"כ ה"גרגור" נעלם.

בפעם הבאה שתעשה טיפול תבקש מהמוסכניק שלך לשייף לך את הסנדלים. לא יקחו לך על זה עלות נוספת ברגע שזה משולב בטיפול של פתיחת וואריאטור. אצלי ביצעו חריטת חריץ אלכסוני ברפידה וזה לא ממש גרם לתופעה להעלם.

אגב, את אותה בעיה אפשר למצוא גם ברפידות ברקסים.

למעלה