רעש בשכונה

tatarata

New member
רעש בשכונה

לצערי אני גרה בבניין בסמוך לוילות, בוילה אחת, כנראה, חושבים שהם לבד בשכונה ומספר פעמים בשבוע עושים מסיבות רועשות מאוד, מוסיקה, קריוקה, רעש ועוד. הדבר מתחיל בסביבות השעה 19:00 ונמשך עד השעות הקטנות של הלילה 2-3. צר לי, אנחנו אנשים עובדים וזה ממש מפריע. הזמנתי מספר פעמים משטרה, שלא עשתה דבר . מה עושים?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אוי לרשע ואוי לשכנו

זה פורום משפטי - ואם תנסה בדרך המשפטית זה יקח הרבה זמן וכסף (למדוד רעשים, לשכור עורך דין, לנהל משפט) והתוצאות לא וודאיות
ולכן כדאי לנסות לחשוב על דרך יצירתית שהם יבינו שבמידה ומזיקים לשכנים גם הם ניזוקים (ויחד עם זאת לקחת בחשבון שאנחנו מדינת חוק)

mikel22

New member
אין כזה דבר "המשטרה לא עושה כלום"

ברגע שאת מזמינה משטרה נפתח ארוע ביומן, להבא כשתתקשרי ליומנאי תבקשי לקבל מס' אירוע מול התלונה שפתחת.
כל ארוע שנפתח מחייב את השוטרים שמגיעים לאירוע (במקרה הנוכחי - אירוע הקמת רעש) לרשום דו"ח פעולה המפרט מה אירע כאשר הגיעו והטיפול שנעשה מצידם למניעת התופעה.
מצידך, למחרת היום או אפילו באותו הלילה בהמשך, כשהשכנים הפושעים ממשיכים בשלהם, להתקשר ולברר לסטטוס הטיפול באירוע הקודם תוך הדגשת מס' האירוע שנפתח.
כך לפחות תוכלי לדעת כיצד טיפלה המשטרה בתלונה.
ובמידה וטיפול המשטרה לא ישביע את רצונך ניתן גם לטפל באותו יומנאי אליו פנית. במידה והינך מעוניינת תבקשתי לקבוע פגישה עם מפקד התחנה ותאמיני לי זה עובד יופי.
אגב, מעבר לטיפול החוקי, יש דרכים לטפל בפושעים שיגרמו להם לחשוב פעמיים אבל זה דורש אומץ (וגם ה"טיפול" לא ממש חוקי).

tatarata

New member
זה הולך ככה

ברגע שהרעש מתחיל אני מצלצלת למשטרה, במשטרה אני מקבלת תשובה שעד השעה 23 אין מה לעשות ואם הרעש לא יפסק שאתקשר אחרי השעה 23 וישלחו ניידת. בשעה 23 אני מצלצלת שוב, בשעה 23:30 באמת מגיעה ניידת, אני רואה מחלון, עדיין רעש ומוסיקה לא נפסקים. בשעה 23:40 אני מקבלת טלפון מהשוטר שאין שום רעש, שהוא היה בשכונ ולר שנע כאשר בפועל הבניין רועד מרוב הרעש. הוא טוען שיחזור למקום לבדוק ונעלם. וחוזר חלילה.

mikel22

New member
הקמת רעש זו עבירה לכל דבר ועניין

אולי תעניין אותך הכתבה הבאה בנושא "חוק הקמת רעש אושר השבוע בכנסת" (פורסם ב-10/07/2013)
http://mops.gov.il/about/news/pages/noiselaw.aspx
וזה אומר שלשוטרים יש "שיניים" לטפל בעבירה ולנקוט באמצעים עד לסיום העבירה.

ועוד כתבה מעניינת בנושא מטרדי רעש (פורסם ב-תאריך: 11/09/2012)
http://www.news1.co.il/Archive/0024-D-76330-00.html
ואגב - התקנות החדשות לפי חוק למניעת מפגעים, התשכ"א - 1961 אסור לנגן מוזיקה כבר אחרי 22:00 בלילה.

ולעניין השוטר שמבקר בשכונה בעקבות תלונתך ולא שומע רעש,
מוזר לי שאת שהשוטר "ביקר" בשכונה ולא שמע כלום, הסתלק כך סתם.
ברגע שהשוטר מגיע לשכונה ולא שומע מוזיקה, עליו להתקשר אלייך (בד"כ דרך מוקד המשטרה שמתאם ביניכם טלפונית) ולומר שהגיע ומבקש שתדריכי אותו איפה בדיוק מקור הרעש.
וזה בדוק...אין מצב שמסתלק לפני שיוצר איתך קשר, היה ואת מעדכנת שמקור הרעש פסק - עליו לרשום זאת בדו"ח הפעולה ושלום על ישראל, היה ואת אומרת לו שעדיין יש רעש אזי מבקש שתרדי למטה ותסבירי לו (ולשותף שלו) מאיפה את שומעת רעש.
אין מצב שאת מוותרת לשוטר העצלן, להבא, כפי שטענתי מקודם, בשיחת הטלפון למוקד תבקשי לקבל מס' אירוע. במידה ועניין השוטר "הנעלם"
חוזר על עצמו ,כבר למחרת היום תפני לתחנת המשטרה המקומית ותבקשי להתלונן על הטיפול הלקוי שנעשה בעניינך.

הערת האגב שהדגשת באדום שגויה

אמנם הוצע לתקן את תקנה 3 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), כך שהאיסור שבה על רעש מוסיקה, צעקות וכדומה באזור מגורים יחל בשעה עשר בלילה, אך ההצעה לא התקבלה, והתקנה נותרה כשהייתה.
האיסור על-פי התקנה האמורה חל בשעות 14:00 - 16:00 ו- 23:00 עד 7:00 למחרת, בכפוף לחריגים מסוימים, ובלי קשר לעוצמת הרעש (ובלבד שהוא חורג מרשות היחיד של הגורם לו, כאמור בתקנה 16). אבל נכון שרעש חזק או בלתי סביר אסור בכל שעה, על סמך סעיף 2 לחוק למניעת מפגעים וסעיף 44(א) לפקודת הנזיקין.
גם כותרת הכתבה באתר המשרד לביטחון פנים, שאליה קישרת, אינה מדויקת ומטעה, משום שאין מדובר ב"חוק הקמת רעש", אלא (כאמור בכתבה גופה) בתיקון לחוק למניעת מפגעים (תיקון שלדעתי, על-פי ניסוחו, אינו מוסיף הרבה).
אני מציע להסתמך בעיקר על החוקים והתקנות עצמם, ולא להציג כתבות או תשובות שפורסמו באינטרנט כאילו היו אורים ותומים.

mikel22

New member
צודק, אבל מדוע ההצעה לא התקבלה

והתקנה עדיין תקיפה לשעה 23.00 בלילה?!!
הייתי עושה משאל עם לברר עד איזו שעה מותר להשמיע מוזיקה, לדעתי הרוב היה קובע עד השעה 20.00 (אם בכלל צריך לשמוע מוזיקה מהשכנים).
בכל אופן מתסכל שההצעה אפילו לשעה 22.00 לא התקבלה, מדוע אנשים צריכים לשמוע אצלם בתוך הבית מוזיקה של אחרים? מדוע לא לכבד את הפרטיות? מה מעניין את השכנים המסכנים המוזיקה של אחרים?
זה מראה בדיוק באיזו מדינה זבל'ה אנו חיים, כזו שלא מכבדת אף אחד (חוץ מבעלי ההון).

היו מי שסברו שהתיקון מחמיר מדי

התקיימו כמה דיונים בנושא זה בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת. ראה למשל פרוטוקול מס' 216 מהישיבה שנערכה ב- 21 ביוני 2010. הנה, לדוגמה, דברים שאמר שם יושב-ראש הוועדה דאז, חבר הכנסת דוד אזולאי מש"ס (כיום השר לשירותי דת):
"אני מבקש להוסיף לגבי השעות. אני יודע שכבר הרבה שנים, כל נושא הרעש מתחיל מאחת-עשרה בלילה, ופה הקדימו את זה לשעה עשר בלילה. גם פה אני חושב שצריך לאפשר קיום אירועים לפחות עד אחת-עשרה בלילה. זוהי שעה סבירה. כשכותבים כאן עשר בלילה - עשר בלילה בשעון קיץ, הלילה רק מתחיל. אני חושב שצריך לאפשר עד אחת-עשרה בלילה".

mikel22

New member
אז בגלל גחמה של איש אחד

שהוא "במקרה" ראש הוועדה של אותה ישיבה חשובה רוב תושבי המדינה צריכים לסבול.
חוץ מזה, על פניו נראה שבאותה הישיבה "מרוב עצים לא רואים את היער, מתווכחים שם על טקסים של בית ספר, מפוחים, התרים של עיריות והשד יודע מה ,כך שמרוב הנחיות, מידות, איסורים וכו', עיניין הקמת הרעש נשאר תקוע בגלל אותה הגחמה של אותו יושב הראש שיילך ....

לא בגלל גחמה של איש אחד

אלא משום שאותה דעה הייתה מקובלת גם על אחרים, ובסופו של דבר בהצבעה לא היה רוב לשינוי התקנה.
כפי שציינתי, התקיימו כמה דיונים בנושא (חפש בגוגל), ואני הצגתי, כדוגמה בלבד, דברים שאמר אדם אחד בדיון אחד.
כשלעצמי הייתי מעדיף לא רק שהתיקון יתקבל, כך שהאיסור על רעש מוסיקה, צעקות וכדומה באזור מגורים יורחב בשעה אחת, אלא שהוא יחול בכל שעה ובכל עת, ללא חריגים (ראה, למשל, תגובתי כאן, שנכתבה כמובן באירוניה, והיא מתייחסת לתגובה הראשונה, "פיצוי על מה????", באותו שרשור, מיד אחרי השאלה הפותחת בעניין משטרת כרמיאל).

mikel22

New member
אכן דעתך כדעתי

לצערנו ה"דמוקרטיה" בארץ מתנהלת בידי אלו שאינם עירנים לרחשי ליבם של רוב האוכלוסיה.
קיימת האפשרות שבמידה וחברי הוועדה ובייחוד זה העומד בראשה היו סובלים משכנים טורדניים ושנתם העריבה הייתה מופרעת מידי פעם, לבטח התייחסותם להחלטות הייתה שונה בתכלית.
שהרי על מה כבר נסוב הדיון בוועדה (בין השאר)? להקדים שעה אחת את מתן האיסור "להפריע לשכנים המסכנים".
אינני יודע מה המצב במדינות נאורות אחרות, אבל יש מצב שאצלם יש חוק האוסר לחלוטין השמעת מוזיקה בקולי קולות בכל שעות היממה.

יש כאן שני עמים

עם אחד נוהג להתחשב בשכניו ובנהגים בכביש ועם שני שמורכב מערסים שאין להם תקנה

mikel22

New member
אכן ידידי, הצדק עמך

הייתי מגדיר זאת כך:
עם מתורבת שמקיים את ההלכה "אל תעשה לשכניך מה שלא היית רוצה שיעשו לך"
ועם פרא ברברי שחי על העצים ומתנהג כמו בבונים בג'ונגל

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ויש לזה הסבר טוב