רעשים בראש

ofir325

New member
רעשים בראש

שלום רב! אימי, בת 70, עברה לפני כחצי שנה ניתוח להסרת חלק מהלסת העליונה עקב גידול סרטני. בנוסף עברה סדרה של 6 שבועות של הקרנות לאזור+ארביטוקס. כיום היא אחרי כל אלה ומנסה לחזור לשיקום. בפיה יש תותבת במקום החלק שנכרת, שהיה מוציאה ומכניסה כמה פעמים ביום לניקוי. שאלתי היא: לאחרונה היא מרגישה בראש באופן תמידי, מכיוון אוזן שמאל, רעשים שנשמעים לה כמו של מסור שמנסר או מכונת כביסה שפועלת. בלילה, בגלל השקט, רעשים אלה צורמים יותר בגלל השקט בחוץ ולא מאפשרים לה לישון. בנוסף אחרי מאמץ, כמו עליה במדרגות/ התכופפות וכו' היא מרגישה מעין דפיקות על הראש באיזור העורף. הרופא שניתח אותה טוען שאין מה לעשות עם התופעות הנ"ל ושאינן קשורות לניתוח או להקרנות, שאלה תופעות מזקנה שצריך לחיות אותן. מאד חשוב לי לדעת, מה בכל זאת ניתן לעשות כדי להקל עליה בעניין זה בדרך כלשהי. תודה רבה! אופיר

לאופיר

הניתוח שעברה אמך משנה את היחסים בתוך חלל הראש ולכן רעשים היא תוצאה אפשרית. אני די בטוחה שאין זו הזקנה שקפצה עליה אלא תוצאות הניתוח . בשלב זה לא הייתי מרימה ידיים אלא בוחנת אפשרויות טיפול ברפואה המשלימה. (הומאופתיה, דיקור, קרניו, ועוד- מציעה לך לקרוא על כל הגישות במאמרי הפורום) התשובה הנכונה תהיה שילוב בין שתי גישות טיפוליות. בכל מקרה כדאי להסביר לאמך שנדרשת התמדה בטיפולים לאורך זמן כי המצב לא פשוט בכלל כל טוב עירית.

freearth10

New member
לאחר הניתוח

מאוד מומלץ לעבור טיפול ברפואה ההוליסטי, כי הניתוח רק הוציא את הנגע הממאיר ולא טיפל בסיבה להופעתו ולכן מאחר שכרגע הכל כאילו תקין הגוף משמיע רעשים צורמים כדי שיקשיבו לו. הייתי בו זמנית דואגת לטיפול וגם למישהו שינחה את אמא שלך בטכניקות פשוטות שבעזרתן תוכל להרדם ביתר קלות,
מאיה

ובנוסף לנ"ל

נכון ש טיפול יכול לעזור ואפילו מומלץ (הקרניוסקרל מאד...)בעקבות ניתוח כזה ובאזור הזה. ושמחה לשמוע שהיא עברה ,מתאוששת ומשתקמת. אבל כדאי לבקש חוות דעת נוספת מאונקולוג לא רק מהמנתח. האם זכור לך מה הסימנים שהיו לפני/עם הופעת הסרטן? האם היו כאבים דומים/אחרים והיכן? (לצערי, במיקרה שהיה קרוב אלי מאד, היו כאבים חוזרים, הרופא המנתח לא מצא כלום כמה חודשים ושלח למרפאת כאב ולא לבדיקות מתאימות. כשהגענו לאונקולוג- כבר היה מאוחר מידי.) כדאי לבדוק במקביל גם את התותבת(איזה חומר היא?במה היא מנקה אותה, האם היא לוחצת לה על משהו,למה צריך להוציא אותה כמה פעמים במשך היום?)

למעלה