רעננה מככבת בדוח D&B

ATAF151

New member
אני נגד ראש הפירמידה במדינה

אבל אני לא אוטומטית שולל כל צעד שהוא עושה.

gabiskon

New member
רגע של הגיון

נניח שאדון X עושה שורה של צעדים ונניח שרובם ככולם מחורבנים.

האם ההצבעה על חרבנותם של הצעדים משמעה חד צדדיות, או שמא חד הצדדיות הוא בעצם סדרת הפעולות המחורבנות?

עניין של השקפה כנראה.

ATAF151

New member
רגע של הגיון נוסף

אתה לא רק מצביע על צעדים לא טובים, אתה גם שולל כל בדל של דבר טוב שמישהו אחר מצביע עליו.

לא יתכן שאדם שמכהן 7 שנים כראש עיר שעדיין נחשבת מוצלחת מאוד עם דוחות חיצוניים רבים שמהללים אותה עושה אך ורק צעדים מחורבנים.
ואני לא נאיבי, כן יתכן שאדם כזה עושה הרבה דברים לא טובים, או דברים בינוניים שאפשר היה לעשות טוב יותר, אבל אי אפשר לקבל שהכל שחור.

הרי אם הוא היה עושה כל כך רע, אז לפחות אחרי 7 שנים, מחירי הדיור בעיר היו קצת יותר זולים מהערים השכנות, ובפועל כידוע הם דווקא יותר יקרים.

gabiskon

New member
דבר טוב הוא בעיני המתבונן

ומגיע בקונטקסט ולא בצורה מנותקת.

דומים אנחנו לשני אנשים שעומדים ברחוב ומתבוננים על ערימת חרא. אני מסתכל ואומר - זה חרא, זה חום וזה מסריח. אתה אומר, כן, אבל לא יתכן שזה חרא, הרי לו היה זה חרא
כבר מזמן היו מזהים זאת ובאים לפנות, ובכלל הפרה אכלה עשב משובח ביותר וגודלה בתנאים מצויינים.

אני אומר, ההשערות יפות וטובות, אך הן רלוונטיות למצב אחר. במצב שבו ערימת החרא עומדת מול פרצופנו, תוכל אם תרצה להבין היכן שגית בהשערותיך, אבל ערימת החרא נשארת ערימת חרא.

גם אם הפרה גודלה בתנאים מצויינים.

ATAF151

New member
אבל יש עוד שטחים ברחוב

אולי יש ברחוב שטח של חרא שבהחלט אפשר לדבר עליו, אבל אפשר לדבר גם על שטחים אחרים ברחוב בהם אין חרא ושטחים נוספים שיש בהם דברים נפלאים.

הממשלה הנחיתה בינואר את חוק חינוך חינם לטרום טרום חובה, אתה יודע שעיריית רעננה בונה 12 גנים כדי לענות על מלוא הביקוש לגני טרום טרום חובה החל מגיל שנתיים ותשע כבר בשנה הקרובה? אתה יודע שבתל אביב הודיעו לתושבים שרק לגילאי שלוש וחצי ימצא גן? ובכפר סבא גם הודיעו שלא יהיה גן לרבים מהילדים? וכך גם ברוב הערים בארץ. אז גם אם לך אין ילד בן 3, אתה יכול להגיד כל הכבוד לעיריה על המעשה המהיר הזה בניגוד לרוב הערים בארץ, לא יקרה לך כלום אם תגיד כל הכבוד, זה עדיין לא יחייב אותך להצביע לחופרי. ובנוסף העיריה נותנת סייעת נוספת לטרום טרום חובה בניגוד לרוב הערים בארץ.

ארזS

New member
אתה בטוח שאתה פונה לתושב רעננה אמיתי ?

ATAF151

New member
מה זה משנה, אני פונה לאדם אמיתי

ואגב, לגבי הרמיזות כאילו יש אדם שמגיב בתשלום, גם ברמה התיאורטית זה לא הגיוני, הרי אין בחירות קרובות בפתח ולא מדובר פה על עיתון או אתר רב תפוצה, ופשוט אין הגיון לשכור מישהו בתשלום.

ארזS

New member
ברור שיש אדם אמיתי מאחורי המקלדת

אבל אני לא ילד קטן וזה לא יומי הראשון כמשתתף בפורומים באינטרנט, וטרם נתקלתי באדם שמאז הצטרף לפורום אין לו אפילו מילה אחת טובה להגיד, והוא רק תוקף כל הזמן ללא הרף.
לי זה נראה לא הכי הגיוני, אבל זכותו לכתוב וזכותך לקבל את הדברים.

gabiskon

New member
עטאף אומר שצריך איזון.

אינני ילד קטן וזה לא יומי הראשון כמשתתף בפורומים באינטרנט, וטרם נתקלתי בפורום כל כך חד צדדי מראשיתו (עם הגברת בית הלחמי) ועד היום (עם עטאף, שאמנם לא מאמיר לכדי אמירות דומות לאלו של הגברת בית הלחמי, אבל בהחלט אינו טומן ידו בצלחת).

אני פה בשביל האיזון. נעים מאוד.

ATAF151

New member
הפורום לא חד צדדי

ולמשל אני כתבתי נגד החלטות העיריה בחריפות בעניינים של:
1. בית ספר יונתן לאוסטרובסקי.
2. העברת זיו לתל"י.
3. שיפוץ כושל של המתקן המרכזי בפארק.
4. כשלים בשיפוץ אחוזה.
5. מדיניות לא אחידה לגבי הגבלת מספר התלמידים בכיתה.

ואפילו ניתחתי מב לפי דעתי הסיבות שמביאים לחלק מאותם כשלים.

gabiskon

New member
הפורום חד צדדי, אם כי מנומס יותר מבימיה

של הגברת בית הלחמי והרשימה שלך אינה יותר מעלה תאנה.

ATAF151

New member
אתה מזכיר לי את בן ארי או אחמד טיבי

ח"כ בן ארי חושב שכל החכי"ם מהבית היהודי דרך הליכוד ועד כולם הם אנשי שמאל קיצוני. אחמד טיבי חושב שממרץ ועד האיחוד הלאומי כולם אנשי ימין קיצוני.

אי אפשר לזלזל ברשימה של חמישה נושאים (ויש יותר) בהם תקפתי קשות את העיריה, ברוב המקרים בניגוד לדעתה של בית הלחמי. וגם כעת אני לא מתחייב לתמוך במועמד כלשהו משום שיש לי ביקורת על הראש הנוכחי, אבל אני בהחלט לא רואה הכל שחור ולא מתחייב לתמוך בכל אדם אחר באופן אוטומטי.

gabiskon

New member
ואתה מזכיר לי את זה שיש לו כמה

חברים יהודים.

הרשימה שלך אינה כוללת חמישה נושאים מפני שכדרכך בקודש התחום המרכזי מבחינתך בעיר הוא חינוך.

ATAF151

New member
היא כוללת גם שני נושאים שלא מתחום החינוך

ואכן, אחד הדברים החשובים שעיריות עושות ומתגאות בו הוא בתחום החינוך.
אפילו אתמול בכתבה על האונס בקרית מלאכי, הדבר הראשון שאמר מישהו שניסה להגן על ראש העיר הוא שיש בקרית מלאכי שיפור בתחום החינוך.

ארזS

New member
gabiskon זה שאתה ממשיך לכתוב כאן באופן חופשי

מעיד כאלף עדים שהפורום לא חד צדדי.

gabiskon

New member
הפורום אכן אינו חד צדדי

מפני שאני פה. לא מפני שמתאפשר לי להיות פה, למרות שזמן קצר אחורה חסמה אותי הגברת בית הלחמי מפני שלדעתה הייתי דמות פוליטית עלומה.

ארזS

New member
להזכירך גם אני הייתי חסום

למשך תקופה ארוכה בתקופת המנהלת הקודמת.
אבל בניגוד אליך, אני אובייקטיבי לחלוטין.
אתה רק תוקף כאילו הכל רע ומר ואין שום כלום טוב.
ולכן תגובותיך אינן אובייקטיביות.
הייתי מציע לך לשנות כיוון וסגנון, אבל בטוחני שאז לא יהיה לך מה לעשות כאן...

gabiskon

New member
רגע של הגיון גם בשבילך

אם תתרכז זה עשוי לעבוד.

העובדה שתיאור מסויים הוא שלילי, יכול להעיד על כך שהמציאות עצמה היא שלילית. אשמח לשנות כיוון יחד עם המציאות.

למעלה