רעננה התחרדה

נו, טוב, הומור של נוער מרץ ../images/Emo13.gif

יאמר לזכותם שלפחות לנוער מרץ יש הומור (בניגוד ל...).

האוהבות

New member
../images/Emo163.gifאוי, שורשר למקום הלא נכון...

בכל מקרה היתה הופעה טובה והסימפונט הוסיפה מאוד לאירוע.

תכתבי, תכתבי שוב במקום הנכון

אגב, אני אישית לא נהנית בדר"כ מהסימפונט. אבל אולי הם השתפרו, לא יודעת...

ATAF151

New member
אתה רוצה להעניש את העובדים

אם אחוזה לא תהיה סגורה בחג, אזי המוני עובדים יאלצו לוותר על היום החופשי שלהם, ואז איך בדיוק יראו חיי המשפחה שלהם?

32103210

New member
רעננה התחרדה ?????

בו נדמיין , חנויות פתוחות ,מספרות פתוחות, חנויות ירקות פתוחות ,חניונים פתוחים אנשים עובדים, תחבורה ציבורית עובדת, אזור תעשיה עובד ,פקקים ,צפירות, דוחות חניה , אה ניזכרתי קוראים לזה יום חול .זכור שאתה יוצא לבלות מישהו אחר עובד בישבלך(ולכל המוזכר לעייל אין שום לעניין דתי משמע גם יום העצמאות )

shian

New member
אין לי בעייה עם אחוזה סגורה בשבת

להיפך זה אפילו מבורך אבל כל זה בתנאי שלא מפריעים לפעילות ו/או חנויות בקצוות העיר. קצוות העיר מבחינתי זה פארק מול ואזור התעשייה. אני אתפשר ואעשה זאת בשמחה אבל לא רוצה להרגיש שבשיטת הסלאמי לאט לאט בשם הדת מלאימים לנו את שולי העיר!!

32103210

New member
אחוזה בשבת

בוא אתן לך, (או לנו) כיוון במחשבתם של הדתיים . אם תישאלו אותנו ,לגבי פתיחת חנויות באזור תעשיה ,אנחנו לא נסכים אבל אם לא תישאלו אותנו לא ניצטרך להיתנגד . באיזור אחוזה ,גם אם לא תישאלו אנחנו ניתנגד ונשמיע את קולנו .(במילים אחרות זהו סוג מסוים של סטטוס קוו).

רענן39

New member
גם במרצ לא דורשים פתיחה של אחוזה בשבת, בדוק.

שאלתי ובדקתי הבעיה של מרצ ולמעשה של כולנו היא הדרישות לסגור את טיב טעם ולחבל בדיוק באיזורי הסטאטוסקוו הבעיה היא שמנסים בצורה בוטה וזוחלת כאחד לשנות את המצב לרעת החילוניים יש לי בבניין שכן שהחליט שהוא רוצה לייבש את הגינה בשנת שמיטה וביקש לא לשתול נשמע לכם? למעשה הבעיה היום זה לא אחוזה בשבת הבעיה היום זה לשמור על הסטטוס קוו הקיים כל דבר נראה קטן וזניח עד שנתעורר למציאות אחרת.

ארזS

New member
יש לי הרגשה מוזרה [וטובה] ...

שראש השנה עשה משהו חיובי לאנשים כאן בפורום...
תחי הסובלנות !

רצית לומר....

תחי טיב טעם הפתוחה בשבתות, הפארק מול, הקפה בפארק ומקומות הבילוי בקרית אתגרים? אישררתי את האמירה לגבי הפרות הסטטוס קוו (שלהזכירך - גם ימי הרחצה הנפרדת היו ניסיון לעשות זאת, שנכשל). אין לי בעיה עם אחוזה סגורה בשבתות, אם כל השאר פתוח (כולל מקומות הבילוי באחוזה שכן פועלים בשבתות - מקדמת דנא). גישתי היא שכל הפרה של הסטטוס קוו היא עילה לדרישת פתיחתו בכל הנושאים. אני מניחה שזו גם ה-דרך לשמירתו. אני מסכימה עם עטאף שכל עובד/ת זכאי/ת ליום חופשי בשבוע. לטעמי אין חובה שזה יהיה בשבת. לו זה היה המצב - לא הייתי שורדת בזמנו כלכלית את השרות הצבאי, למשל (עבדתי בשבתות לממן שכ"ד). באופן טבעי, בעלי משפחות נוטים יותר לעבודות "שמרניות" בהם חופשים בשבת, ממילא.

ארזS

New member
את חייבת לקלקל ? ../images/Emo3.gif

אין לי בעייה עם מקומות פתוחים בשבתות ובחגי ישראל כל עוד זה מחוץ לעיר עצמה וכל עוד העובדים במקומות הללו עובדים מרצונם ולא שמכריחים אותם לעבוד. ושאלה לי אליך : כיום, כשאת אמא ולא בחורה צעירה, את מוכנה לעבוד בשבתות ובחגי ישראל כשהתמורה היא בדיוק אותה תמורה כביום חול + יום חול חופשי במקום שבת ? כמה יהודים מוכנים לתנאי הזה ?

זה לא קשור ליהודים

חייתי מספיק שנים בחו"ל כדי לדעת שגם הנוצרים אוהבים את יום ראשון שלהם. על פי החוק הישראלי יש מדרג תשלומים עולה במשמרות, שבת וחג כך שהתשלום אינו אותו תשלום. אני מניחה שבבסיס החברתי - אתה, עטאף ואני מסכימים. כל עובד/ת זכאי/ת ליום חופש ולגמול גבוה יותר על עבודה בסופי שבוע ובלילות. למעשה, יש המעדיפים את השבתות בשל הגמול הגבוה יותר. הם פשוט זקוקים לכסף. אישית, אני עושה את מה שאני צריכה לעשות כדי להצליח בעבודתי. לעיתים זה כרוך בעבודה משרדית בשבת. אין ספק שכאם, אני משתדלת לשמור את הזמן בו הילדים בבית, לבילוי משותף איתם. לא כולנו הורים, וזמנים שונים בחיים דורשים הערכות שונה. כל מקום עבודה יכול לעשוק את עובדיו ולהתעמר בהם, גם בימי חול. ועובדה - זה קורה... לא על אלו אנחנו מדברים, הרי. לפי הסרת השבתות מלוח העבודה של מקומות מסחריים - הייתי מקצצת דרמטית ובאופן מחייב (חוקית) את השעות הנוספות שעושים גברים במקומות עבודה, למשל, בימות השבוע. שיגיעו בזמן להיות עם הילדים ושיאפשרו בחלק מהשבוע לאמהות להשאר קצת יותר מאוחר בעבודה. קוראים לזה חלוקת נטל.

למעלה