רענון נדרש

רענון נדרש

משהו שאף פעם לא היה ברור לי עד הסוף - באיזה תואנה רוברט ראה את עצמו כמועמד למלוכה והניף את נס המרד? מה הזכות של בית באראתיאון לכתר - איך הם קשורים לטארגאריינים? מכל מקום, אני מניח שגם אם הוא קשור אז הוא בכ"ז עשה מעשה יהוא ורצח (כמעט) את כל בית המלוכה הקודם כדי להיות "הראשון" בתור. אודה אם מישהו ירענן את הנקודה הזו.

nathaliesh

New member
../images/Emo58.gif ראשית, משהו שנוטים לשכוח

לא רוברט היה זה שהרים את נס המרד. זה היה ג'ון ארין בתגובה לדרישתו של המלך המטורף (והחוקי? יש על זה ויכוח בפורום
) אאריז שג'ון יסגיר לידיו את נד ואת רוברט. אחרי שג'ון הרים את נס המרד, נד קומם את הצפון ורוברט את קץ סופה וכך התחיל המרד לתפוס תאוצה. זה אמנם לא נאמר במפורש אבל זה די משתמע שג'ון ארין בעצם שלח את שני הנערים (בחורים צעירים אם אתם רוצים להתקטנן) להמריד את המקומות/מחוזות שבשליטתם, אבל הראשונה שהתקוממה הייתה הבקעה. נאמר יותר מפעם אחד שארין העדיף למרוד מ"להסגיר את הנערים שהבטיח להגן עליהם" (אל תתפסו אותי במילה על הציטוט, אבל זאת רוח הדברים). הקשר של הבראתיאונים לטארגריינים הוא קלוש והם מודים בזה בעצמם, קשר דרך איזו ארכי דודה של ארכי דודה. למען האמת נאמר לפחות פעם אחת במפורש שכמעט כל בית גדול בווסטרוז יכול לטעון לאותה קרבת דם לטארגריינים.

כמה פרטים לשיפור התמונה, במחילה מהעלמה הנאווה

ג'ון ארין אכן הרים את נס המרד. הוא "הרים את דגלי הירח והבז שלו במקום להסגיר את הנערים שעליהם התחייב להגן"... אני לא חושב שהייתה תגובת שרשרת של הצפון ולורדי הסופה. אני חושב שזה היה כאחד. הרי סביר שהם ירצו יותר מג'ון ארין להלחם על חייהם. אני מניח שזה קרה בבת אחת. מי שהצטרף לאחר מכן היה בית טאלי. מעולם לא ראיתי היכן השתמע שהוא שלח אותם להמריד את המחוזות שבשליטתם. אולי תאירי את עיני ? הקשר של הבאראתיאונים לטארגאריינים אולי קלוש, אבל הקשר שלהם יותר חזק משל כל אחד אחר. נדמה לי, ואני לא לגמרי בטוח, שאת מתבלבלת עם גארת ירוק יד. מלכת הקוצים מתלוננת כי הפלורנטים האיומים מתלוננים שגם להם יש קשר דם לגארת ירוק יד ולמה הטיירלים יתנשאו עליהם? ואז אומרת מלכת הקוצים כי כמעט כל בית אב בדרום או לפחות במישור הנהרות (לא זוכר בדיוק) מחזיק בקרבה דומה לגארת. כי גארת אהב לשתול את זרעו על קרקע פוריה ונדמה שלא רק ידו הייתה ירוקה... משהו כזה. קשה לומר שכל בית גדול בווסטרוז יכול לטעון לאותה קרבת דם לטארגריינים. לא אנשי הברזל, לא הטיירלים, לא הסטארקים, לא אנשי ארין... היו נישואין בין טארגאריין לבית מארטל פעמיים או יותר, ואולי פעם אחת עם באראתיאון. ובכל זאת נראה שבצורה כזו או אחרת בית באראתיאון קרוב יותר. אולי כי מבית מארטל נישאו נשים לבית טארגאריין, והבאראתיאון נשא לו אישה מבית טארגאריין. צריך לזכור שבני טארגאריין לא אהבו לבחוש את דמם בדם ווסטרוז. אולי הם עשו את זה עם מארטל בגלל שהרוינאר נחשבו בעיניהם יותר... אבל זה כבר השערות... בקיצור, רוברט ונד התקוממו כדי להציל את עורם. ג'ון ארין התקומם כדי להגן על בני חסותו, וכל אלו שהצטרפו אליהם רצו לשים קץ לשלטון המטורפים של טארגאריין.

nathaliesh

New member
אין לי כרגע את הספר לידי

אז קשה לי להקפיץ ולבדוק ציטוטים, מאוד יכול להיות שאתה צודק והאמירה מתייחסת לגארת', אם יהיה לי כח אני אבדוק את זה בבית
בנוגע למרד, זה לא כתוב בשום מקום וכתבתי את זה (שהוא "שלח" אותם להמריד), כתבתי שבעיני זה משתמע

הספרים שני מטר ממני.

אבל אני לא הולך לפתוח אותם כל פעם שאני צריך לכתוב תגובה. זה מוריד את ההנאה מן הפורום... השאלה היא איך תבדקי? כי גם אם האמירה מתייחסת לגארת', בקטע בו סאנסה סועדת עם מלכת הקוצים בכספת העלמות ואנפון שר את הדוב והעלמה הנאווה, אולי את זוכרת את זה על טארגאריין, וזה מופיע במקום אחר. זה לדעתי הקסם בפורום. שהסדרה גדולה, קשה לזכור כל דבר היכן נכתב ומה נכתב. וכולם מזכירים לכולם... אפילו לא זכרתי שמאיג' מורמונט נשלחה אל המצר. עד שההוא הזכיר לי...

nathaliesh

New member
נכון, אבל לצורך העניין

בדיקת הקרבה של רוברט יותר או פחות מבתים גדולים אחרים לטארגריינים כן מעניינת אותי

כן... אבל איפה זה מופיע?

אולי באמצע עימות המלכים, כשסטאניס מדבר על זכותו של בית באראתיאון? לא זוכר מי זה היה ואיפה...

נזכרתי בכמה פרטים.

כמו שכתבתי לפני זמן מה, אני קורא שוב פעם את הסדרה (בשבתות). כרגע אני בתחילת סופת החרבות. במהלך הקרב על הבלאקוואטר הזדקר שמו של לורד וואלריון, מן הלורדים שנאמנותם נתונה לדרגונסטון. נדמה לי שבפרולוג לעימות המלכים מוזכרת הרגשת הנחיתות של דאבוס מלורד וואלריון שמביט עליו בבוז. לורד וואלריון מתייחס לדם וואליריה ונדמה לי שנאמר שם שמספר פעמים השתדכו בני טארגאריין לבני וואלריון. אבל זה היה מן הסתם לפני הכיבוש...

ellendili

New member
וזה שהמלך רצה את ראשם של נד ורוברט

זו הייתה סתם גחמה שלו או שהייתה לזה סיבה (כלשהי)? אני לא זוכרת ממה הכל התחיל... החטיפה של ליאנה? השרפה של ריקארד ובראנדון סטארק? מה הייתה אבן הדומינו הראשונה?

הכל התחיל בטורניר בהארנהול

כולם היו שם. כולם. משפחת טארגאריין, רוברט באראתיאון, בני סטארק, משמר המלך של אאריז, אשארה דיין, ועוד רבים אחרים. רוברט ניצח בהתגוששות. בראנדון סטארק הובס בידי ראיגר בתחרות הרמחים. אשארה דיין ואדארד סטארק הצעיר התאהבו, אדארד התיידד עם האולנד ריד, ג'יים לאניסטר הושבע למשמר המלך וליאנה סטארק התאהבה בראיגר. כאשר ניצח ראיגר בתחרות הרמחים, הוא הניח את זר מלכת האהבה והיופי לרגליה של ליאנה סטארק ולא לרגליה של אשתו שנכחה שם. אין לי מושג אם זה קרה מיד לאחר הטורניר או זמן מה לאחר מכן, אבל ליאנה נעלמה יחד עם ראיגר. ההנחה הבסיסית הייתה שהיא נחטפה מאחר והייתה מובטחת לגבר אחר, רוברט באראתיאון. בראנדון סטארק, שכאמור הפסיד לראיגר בתחרות הרמחים, זעם על חטיפתה של אחותו המאורסת בידי ראיגר. הוא רכב עם מספר חברים למבצר האדום ומול שעריו קרא לנסיך ראיגר "לצאת ולמות". אאריז שמע על כך ושלח לעצור את כולם. הוא האשים אותם בבגידה במלכות וקרא לאבותיהם אל חצר המלכות לעמוד מול ההאשמות. משבאו האבות האשים אותם כבניהם והמית אותם ואת הבנים במיני מיתות אכזריות. לאחר מכן, מאחר והיה פאראנואיד, מטורף ואחוז התקפי זעם, החליט ששאר הבשר של ליאנה, בראנדון ולורד ריקארד סטארק, נד סטארק הצעיר ששהה באותו זמן בקן הנשרים, ורעו הקרוב רוברט באראתיאון, ארוסה של ליאנה, אף הם עלולים לקרוא תיגר על ראיגר או מה שהם לא יעשו והחליט להרוג אותם בלי שעשו כלום. אז קרא לג'ון ארין להסגיר לידיו את בני חסותו וההמשך ידוע...

מוצא בית בראתיאון

ע"פ האגדה, מאחיו הממזר של אאיגון הכובש, שהיה אחד מהגנרלים המוכשרים שלו. כשמלך ארצות הסופה נהרג, אאיגון בצו מלכותי "הסיר את כתם הממזרות" מאחיו, ונתן לו את ארצות הסופה כנחלה. הוא אימץ את השם ואת הסמל של מלך ארצות הסופה. כבר שמעתי מי שטענו שזו העילה של הבאראתיאונים. בעיות: - למה הבאראתיאונים שחורים, ולא סגולי עיניים וזהובי שיער כמו הטאראגריינים? אפשר לומר שזו גנטיקה, ושבית באראתיאון לא השיאו אח לאחותו, ככה שזו דווקא בעיה חלשה - זו חתיכת עילה טפשית. אמנם צו מלכותי בכוחו להפוך ממזר לבן חוקי (בולטון לדוגמה), אבל במקרה הזה הראשון לבית באראתיאון צריך להיות טאראגריין, ולא באראתיאון. לכן גם אם היה צו מלכותי כזה, ברור שהכוונה היא לנתק את הזיקה השושלתית בין הממזר לבין בית טאראגריין. אז אולי אני טועה. אני לא מומחה למשפט של שבע המלכויות (ואם שבע המלכויות הן כמו אנגליה, אז כל המשפט הוא ממילא common law, כלומר מבוסס על החלטות שיפוטיות ועל תקדימים, ולא על קודיפיקציה של החוק).

כפי שנטלי אמרה

זכור גם לי משהו כזה. כמה דורות קודם למסופר בספרים היה איזה קשר נישואין בין באראתיאון לטארגאריין.

קרקלה

New member
אם אימץ שם חדש, למה הראשון צריך להיות טארג'?

אגב, בקשר לקומון לאו, מה הקשר בין שיטת המערכת השיפוטית לצו המלך? צו המלך תקף כי הוא המלך, בלי קשר אם יש או אין חקיקה פסיקתית. זה גיקי להחריד לדון בשיטת המשפט בשבע המלכויות, אבל אם אנחנו כבר בענין, אמנם קראתי רק שני ספרים אבל אין להם כל אזכור של מערכת משפט עם חוקיות אמיתית, חוץ ממשפט המלך (שזאת שיטת המשפט הבסיסית ביותר, כמו בתנ"ך) ומשפט ריבון החבל. זה נראה לפני הקומון לאו. גם אם זה אנגליה, אי אפשר לתארך במדויק את התקופה. מלחמת השושנים היתה בסוף ימי הביניים (מאה 15), המעבר של אנגליה לדת מסודרת חדשה מפגאניות היה הרבה לפני, בתהליך עד אמצע ימי הביניים. הקומון לאו מתחיל פחות או יותר במאה ב-12. אז אפילו אם לוקחים את התאריך המאוחר ביותר, המאה ה-15, ולוקחים 300 שנה אחורה לימי אאיגון הכובש, הקומון לאו בחיתוליו אם בכלל.

למעלה