רעל לחתולים

נירהדג

New member
רעל לחתולים

שכנתי מתנגדת לכך שאני מאכילה חתולים בפינה בחצר.לפני ימים אחדים תלתה מודעה שהיא מתכוונת לפזר במקום רעל נגד חתולים שאינו מזיק לבני אדם.
האם קיים דבר כזה?
האם מותר לאדם פרטי לפזר רעל כזה?

ממש לא חוקי ואפילו מסוכן

לא חוקי להמית חתולי רחוב בכל צורה שהיא ולא חוקי להעביר אותם למקום אחר.
אני ממליצה לפנות לתנו לחיות לחיות כדי לברר מה אפשר לעשות בעניין מבחינה משפטית.

קארן100

New member
אם היא רוצה

להיכנס לכלא אז שתעשה את זה ! תאמין לי שאם מישהו עושה דבר כזה זו לא בעיה גדולה להגיע אליו ולתפוס אותו ! אני במקומך מזהירה אותה שתחשוב פעמיים טוב טוב לפני שהיא עושה דבר כזה והורסת את חייה עם תיקים פליליים במשטרה וכתם גדול מאוד מאוד שאי אפשר למחוק !

מציעה בחום לצלם את השלט

ואפילו לעלות אותו לרשת החברתית ולפנות לתנו לחיות לחיות ולמנוע אסון שכזה. גם כידי שתהיה לך הוכחה כנגדה, כי אף אחד לא יהסס ומיד ילך להגיש תלונה - החוק לצידו.
באופן כללי, חתולים זאת חיה מוגנת ואין לגעת בהם או להעתיק את מקום הטריטוריה שלהם, חתול אינו מהווה מטרד או איום לבני אדם ואף אינו מעביר מחלות (בניגוד לחולדות,עכברים ושלל מזיקים). מי שייפגע בחתול יצפה לעונש הקבוע בחוק וזה מאסר ברוב המקרים.
בנוסף, פיזור רעל עלול לפגוע בחיות מחמד פרטיות ושם ההסתבכות תהיה קשה יותר.
אם היא תלתה שלט, סביר להניח שהיא הזדהתה (לפי דברייך)- צלמי את השלט וגשי למשטרה, אלו יתנו לה אזהרה.
אשמח בעצמי לקבל (אפילו במסר פרטי) על מקום המצאות השלט ואוכל לעזור לך לפנות לגורמים הרלוונטים.

קארן100

New member
שאלותייך מאוד תמוהות,

האם מותר לאדם פרטי לפזר רעל כזה ? האם קיים דבר כזה ? אולי את גם רוצה שם של חנות שמוכרת דבר כזה ? למה לא הלכת למשטרה ? למה לא דיווחת לאחת העמותות ? לאיזה שהוא גורם ? כל מה שמעניין אותך זה אם מותר לפזר רעל או לא ? אני שוב מזהירה : אדם שעושה דבר כזה יגיעו אליו במוקדם או במאוחר וזה כתבי אישום, ותיקים פליליים במשטרה ובית משפט, וכמובן העונשים הצפויים בחוק, כדאי לאדם שעושה זאת לחשוב טוב מאוד ואלף פעם לפני מעשה שכזה !

dimitrygo

Active member
מנהל
תצלמי את המודעה ותפני מחר שמשטרה

לבן אדם פרטי אסור לפזר רעל כשהוא ובטח אסור להרעיל חתולים.

zukik

New member
תשובתי ...

לגבי רעל שלא משפיע על בני אדם אני לא רופא לא יודע
כמובן שאסור להמית חתולים לאדם פרטי .....
מה שכן צלמי את השלט אם יש שם חתימה שלה (או כל הוחכה שקושרת אותה לשלט) יהיה קל יותר לטפל בה במידה והיא תגיד זה לא אני

יחד עם זאת זה עדיין לא יכניס אותה לכלא (ויסלחו לי כל המתלהמים פה)
צריכה להיות הוחכה חותכת שהיא זו שגרמה למוות החתולים (צילום שלה מפזרת רעל או הודעה שלה שהיא פזרה רעל)

ממליץ לך להתיעץ עם תנו לחיות לחיות וגם עם משטרת החיות (עשי חיפוש בגוגל על משטרת החיות )

הכי חשוב להיות תקיף לא לוותר ולהודיע לה שאם חתול אחד ימות היא תטופל והעונש בחוק הוא נדמה לי שנתיים או 3 שנות מאסר ולהגיד לה מה העונש הקבוע בחוק

אצלי ברחוב היתה שכנה שאימה גם כן והודעתי לה שאני אעשה כל שביכולתי לתת לה את העונש המירבי (ואמרתי מהוא) ומאז היא הורידה פרופיל .....

קארן100

New member
מספיק שמישהו רואה אותה

(גם אם היא עושה זאת בלילה לא יעזור לה כי יש אנשים שהם "ציפורי לילה" ולא ישנים ויכולים לראות) אז היא אכלה אותה, יכולים לצלם אותה, בקיצור, אם היא עושה את זה היא לוקחת סיכון אדיר, למה לה ? היא תיפטר אולי מכמה חתולים (זמנית כי תמיד יבואו עוד) אבל היא תדפוק את החיים שלה.
לא צריך כלא, מספיק רישומים פליליים במשטרה, תיק במשטרה שלעולם לא יימחק לה, השם שלה שיוכתם, צריך להיות ממש טיפש בשביל לעשות דבר כזה.

למעלה