רעילות אלומיניום בחיסונים

cומcו

New member
דיסיפלינה זה דבר יפה, אבל מי המפתח?

מי מבין בכל המרכיבים כ"א לחוד וכמכלול שלהם ביחד?

רק שהפיתוח נגמר, הביולוג נכנס לעבודה עם דיסיפלינות הבדיקה שלו וזה בדיוק ההגדרה של QA.

amza

New member
אני לא בטוח למה הכוונה במשפט הראשון

הרי החיסון כולל מרכיב ביולוגי משמעותי שמטרתו לגרום לתגובה של מערכת החיסון. זה בוודאי לא חלק מארגז הכלים הסטנדרטי של כימאי.

איך אפשר לומר שהביולוג הוא לא חלק מהפיתוח?
אני מפספס פה משהו? אני חושב שאת עושה עוול חמור לביולוגים.

חוץ מזה שלהבנתי החלוקה בין ביולוג לכימאי (ולאן שייך ביוכימאי?) היא מאוד אפורה.

גילוי נאות - לא קראתי עדיין את המאמר, ואני לא בטוח שהוא לא פורסם במקום הנכון, אני סתם מביע דעה על מה שאמרת לגבי ביולוגים.
אני גם לא ביולוג ואפילו לא קרוב.

cומcו

New member
בחיסונים יש להם תפקיד בחלק של האימינולוגיה

אבל במרכיבים אין להם שמץ של מושג.

הביוכימאי הוא תלוי מחלקת האם שלו, כלומר אם הוא ביולוג אז ההתעמקות שלו היא בביולוגיה והידע שלו בכימיה לוקה בחסר.
אם הוא כימאי אז ההתעמקות שלו בכימיה והידע שלו בביולוגיה לוקה בחסר.

amza

New member
אני מציע שנלך לשאול פיזיקאי

כי כימאים לא ממש מבינים כלום, אין להם יכולת להבין באמת את משוואות שרדינגר, שלא לומר משוואות דיראק, שמתארות את המערכות האלקטרוניות שהם חוקרים.
אז הם משתמשים בכל מיני כללי אצבע מומצאים וקירובים לא מוצדקים כמו DFT.

אני גם מכיר לא מעט פיזיקאים שיטענו את זה - שהם יכולים לפתור לביולוגים ולכימאים את כל הבעיות אם זה רק יעניין אותם.

אז זהו, שלא.

ואחרי שסיימנו עם הציניות - ביולוגיה היא תחום מסובך עשרות מונים מכימיה, שהיא תחום מסובך עשרות מונים מפיזיקה. הטיעון שלך הוא הפשטה גסה. נכון שתחום הביולוגיה בחיתוליו ורב הנסתר על הגלוי, אבל לטעון שהכימאים מבינים את כל מה שביולוגים עושים? נו, באמת.

פולספגן

New member
לא טענתי "את כל מה שביולוגים עושים" אלא

דברתי אך ורק על המחקר שהכימאי עושה.

לכל אחד יש את ההתמקצעות שלו וכימאי לא יוכל להבין דברים שייחודיים לביולוגים, אך ברגע שזה מחקר של הכימאי, הוא יבין כל מה שהביולוג בדק.

ושוב הטיעון המעגלי

לכולנו יש ספקולציות מה הוא הבין ומה לא. בשורה התחתונה מאמר ביולוגי פורסם בעיתון כימיה וזה אומר הכל. אם זה היה מחקר רציני הוא היה מתפרסם גבוה בעיתון ביולוגי. ואם את מתכוונת לדבר איתי על המאמר, תחסכי את זה. אני אתייחס אליו בפירוט כשאגמור את שעורי הבית שמור נתן לי על הכספית.

פולספגן

New member
אז זהו, שזה לא מאמר ביולוגי, אלא כימיה

לא קראתי את המאמר, אך לפי הנושא שלו, ברור לי שהוא מדבר על ה-Low level וזה כימיה פרופר.

הוא עוסק במערכת חיה אז הוא ביולוגי

זה כמו שתגידי שמאמר שבודק יעילות תרופה הוא כימי. עזבי פולסבגן יש לנו מספיק על מה להתווכח, זה באמת הגדרה קטנונית של תחומים. אנחנו סתם חוזרים על עצמנו.

פולספגן

New member
המשפט הבא מהתקציר אומר את הכל -

"There is also a concerning scarcity of data on toxicology and pharmacokinetics of these compounds"

lightflake

New member
בדיוק סובבתי את הפקק של שמן הזית שקניתי

וראיתי לתדהמתי כמה אבקת אלומיניום הצטברה על התבריג שעל הבקבוק שירדה מפקק האלומיניום, ניקיתי את התבריג בממחטת נייר והיא הפכה לאפורה/כסופה מרוב שאריות אלומיניום - מפחיד אם זה נכנס לנו לגוף ביחד עם המזון
עכשיו אני תוהה, הרי כמויות האלומיניום במזון (נאמר במקומות שעדיין משתמשים בסירי ומחבתות אלומיניום כמו בצה"ל ומוסדות אחרים) היא הרבה יותר גדולה מהכמויות המזעריות שיש בתוך חיסון
אז היכן ההבדל למעשה?

למעלה