רעילות אלומיניום בחיסונים

רעילות אלומיניום בחיסונים

זיעה רבה נשפכה על המקלדת כאן בפורום סביב רעילות הכספית בחיסונים.
האלומיניום עדין משמש כאדג'ובנט במרבית החיסונים. האם הוא בטוח לשימוש?
שני חוקרים יצאו לבדוק את זה. הממצאים שלהם במחקר המצורף.

איזה יופי שאתה מזכיר את זה

יש חדש לגבי החישוב הקטן שלנו?

עדין לא.

ממתינים לחוות דעת מעבר לים.
ואם כבר יופי שהזכרתי את זה, מה דעתך על המחקר המצורף?

דעתי

יש כמה כשלים בסיסיים במאמר הזה. אחרים תארו אותם טוב ממני:

http://scienceblogs.com/insolence/2011/12/08/and-global-warming-is-caused-by-the-decr/

ותגובה רשמית של ארגון הבריאות העולמי שאינו חוסך ביקורת על מאמר זה ומאמר נוסף שנכתב בידי אותם חוקרים:
http://www.who.int/vaccine_safety/committee/reports/Jun_2012/en/index.html

בגדול עבור אלו מביננו שלא מעוניינים לשבת לקרוא את הכל (מור ואבו חסן אתם לא קיבלתם פטור)
הטיעון העיקרי הוא שבמאמר שנתת החוקרים עושים שימוש בהשוואה של מחקר אפידימיולוגי של חשיפה לאלומיניום לעליה בכמות האוטיזם. לצורך העניין אני יכול לעשות השוואה דומה בין צריכת השוקולד לסיכוי לזכות בפרס נובל:

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMon1211064 - הפייבוריט שלי לפרס האיגנובל 2012.

בנוסף לכך חלק מההנחות שעשו החוקרים אינן נכונות כגון: הקשר בין רמות אלומיניום למחלות עצביות, רמות דיוק נמוכות של שיעור האוטיזם במדינות מסויימות, רמות דיוק נמוכות בשיעור ההתחסנות ורמות האלומיניום במדינות מסויימות ועוד.

מור, למה שלא תביא לנו איזה מאמר מעיתון ביולוגי אמיתי ולא של כימיה אנאורגנית. לא יודע, אולי משהו כזה:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22001122

פולספגן

New member
אתייחס רק לשורתך האחרונה כי טרם נכנסתי

לקישורים שלך.

האם אתה טוען שביולוג מבין בכימיה יותר מכימאי?

(חשבתי לתומי שאתה ד"ר במחלקה לכימיה ביולוגית)

בורח לחבורה האינטרסנטית?

אין לי ספק ששומרי הסף על החיסונים יתגייסו במלוא שורותיהם כדי למחוץ קולות ביקורתיים שכאלו.
שלחת אותי לקרוא בלוג של נציגם, המתייחס למאמר שלהם על אלומיניום ואוטיזם כיצירה של "חבורת האנטי-חיסוניסטית", quackery, ושאר כינויים מכבדים מאמר מדעי (רק מעלה על דעתי מה הייתי סופג ממך לו אני הייתי מפנה אותך לבלוג של מישהו...).
לחיזוק נוסף, הבאת לי מאמר של ארגון הבריאות העולמי, אחד מבעלי האינטרס המובילים בעולם לקידום ושימור תכניות חיסונים, שלא לומר נציגם של יצרני החיסונים.

לקינוח שלחת אותי לראות מאמר (מעיתון ביולוגי מכובד כמובן) של...אדם מסויים מארגון ה FDA בכבודו ובעצמו - בעלי הענין בשימור מדיניותם שלהם עצמם (אתה לא מצפה מהחתול שיתרשל בשמירה על השמנת, נכון?).

במקום לרדת על העיתון, או על ענף הכימיה האנאורגנית במדע, אולי תעריך את העובדה שמדובר בשני אנשים בלתי תלויים עם רזומה מכובד (שאו) אשר חוקרים נושא זה ומבינים בו דבר או שניים?!
ראה כאן, למשל, מחקר קודם של שאו ושות':
זהו מחקר הבודק את השפעת האלומיניום על המוח, נערך ע"י קבוצת חוקרים מאוניברסיטת British Columbia ומאוניברסיטת לואיזיאנה
Nuromolecular Med. 2007;9(1):83-100
נמצא קשר בין האלומיניום המשמש בחיסונים לתסמיני מחלות: פרקינסון, לו-גריג (ALS) ואלצהימר.
החוקרים הזריקו חיסוני אנתרקס ששימשו במלחמת המפרץ לעכברים.
דגימות תאים מעכברים שהוקרבו הראו שתאי עצב מתים.
בחלק המוח השולט על התנועה, 35% מהתאים השמידו את עצמם.

חסון ווקס, יש לך התייחסות עניינית למחקר עצמו וממצאיו, עם עזרה מגורמים בלתי תלויים?

פולספגן

New member
אגב, המידרג של הירחון לפי אשתקד הוא 4.859

שזה נחמד מאוד עבור הנושא הזה.

אין ספק שזה יפה אבל...

תמוהה בעיני העובדה שהם בחרו לפרסם בעיתון של כימיה ולא בלנסט, ניו אינגלנד או לפחות וקסין - עיתונים רפואיים מכובדים שאילו היה מדובר במחקר רציני היו מקבלים אותו בזרועות פתוחות (או שלא - קונספירציה). סביר להניח, וזו השערה שלי, שמי שעשה ביקורת עמיתים למאמר לא היה איש מהתחום אחרת קשה לי להאמין שהמאמר היה מתקבל.

חוץ מזה להזכיר לך שהמאמר שהבאתי למעלה על הקשר בין צריכת שוקולוד לקבלת פרס נובל פורסם בניו אינגלנד ולא נראה לי שמשהו יקח את המאמר ברצינות. לכל עיתון יש את הגליצ'ים שלו.

פולספגן

New member
למה "תמוהה ... לפרסם בעיתון של כימיה"?

האם תלך לרופא או ביולוג בכדי לדעת את המרכיבים של האלומיניום?
את ההשפעה שלהם על מרכיבים אחרים?

אני חושבת שהיית ניגש לכימאי או למהנדס חומרים, אז למה כאשר אתה רוצה לבדוק רעילות, אתה חושב שהכתובת היא רופא או ביולוג?

אגב, חוזרת על שאלתי שטרם השבת עליה למרות שכבר שאלתי פעמיים בשרשור הזה, "האם אתה טוען שביולוג מבין בכימיה יותר מכימאי?
"

ביולוג - בלי שום ספק

אם ארצה ללמוד את המאפיינים הכימיים של אלומיניום אלך לכימאי. אם ארצה ללמוד על ההשפעות הפיסיולוגיות בלי שום ספק אלך לביולוג.

ולשאלתך - זה לא כימיה זה ביולוגיה. זה כמו שתרופות נבדקות ע"י ביולוגים ולא כימאים.

פולספגן

New member
זה בגלל שכימאים לא מתעסקים עם חיות ועם תאים

אז ביולוגים בודקים את זה בדיוק כמו שאנשי QA בודקים בהייטק את מה שהמפתחים (אנשי תוכנה או/ו חומרה) מפתחים, מבלי שהם (אנשי QA) מבינים במוצר כלום.
הם מקבלים הנחיות, תבדוק לי את X ואת Y ותגיד לי מה יצא.
בקיצור, רואים את זה בתור קופסא שחורה.

ומה לגבי הסקת מסקנות?

לכימאי קשה יותר להסיק מסקנות על מערכת חיה, זה לא אינטואיטיבי לו כמו לביולוג. ביולוג יכול להתייחס לאלומיניום כאל קופסא שחורה מבחינה כימית אבל להבין מה זה עושה למערכת, כימאי לא יכול להתייחס למערכת החיה כאל קופסא שחורה. שוב, זו פרשנות שלי ואת יכולה שלא להסכים איתה.

פולספגן

New member
ההבדל הוא שזה לא חח"ע ואני אסביר

ההבדל המהותי הוא שהכימאי מבין את מה שהביולוג עשה, אך לביולוג אין שום יכולת להבין את הדברים של הכימאי.
בשורה תחתונה, לביולוג זו קופסא שחורה מה שהכימאי עשה ואילו לכימאי זה לא קופסא שחורה.

פולספגן

New member
תשמע הביולוג עושה את הסקת המסקנות, אך ברוב

המקרים הוא מביע את זה לכימאי שמנתח את מה שעשה ומוציא מאמר.
(שים לב, שכתבתי ברוב המקרים, כי יש מקרים שהביולוג מפרסם את המאמר)

cומcו

New member
אני ממש לא מבינה אותך

הסכמת שהביולוג הוא איש ה-QA של הכימאי, אז איך אתה מעדיף את איש ה-QA?
עזוב, אל תענה, כי זאת שאלה רטורית שמראה את מידת היושרה שלך והנכונות שלך ללמוד דברים חדשים.

אני לא מבין

מה הקשר ליושרה שלי???
אני אמרתי שאני מסכים שהביולוג הוא הQA???
חברים, אתם דוחפים לי לפה מלים שלא אמרתי.
אני אסביר את זה שוב. לכימאים, בד"כ יש צורת חשיבה וניסוי מסויימת המתאימה לדיסיפלינת הכימיה. לביולוגים יש צורת חשיבה וניסוי המתאימה לדיסיפלינת הביולוגיה. כאשר אחד עובד בדיסיפלינה השניה הוא עלול להביא איתו את צורת החשיבה שלא תמיד מתאימה.

הכימיה האנאורגנית היא תחום מדוייק, ביולוגיה הוא תחום רועש.

בכל מקרה זאת דעתי לאור הכשלים במאמר, אין פירוש הדבר שאכן זה מה שקרה בפועל.

למעלה