רעיונות...

tamarhp

New member
רעיונות...

שמעתם פעם על המושג "הכרתה" ו"רב/נית פורים"? אם לא שמעתם אני אכתוב בקיצור - בבתי הספר/ישיבות/אולפנות/תנועות נוער דתיים עושים הכתרה לרב פורים. רב פורים אמור לעשות "שמייח" - אצל החרדים זה מתבטא בעיקר בפלפולים ומשחקי מילים על הווי הישיבה, המורים והתלמידים, ובבתי הספר התיכוניים (ישיבות ואולפנות) עושים בדרך כלל הצגה או רצף מערכונים. מי שעושה את ההכתרה בישיבות ובאולפנות זה כיתה י"ב, והרב/נית שנבחרים הם גם מי"ב. יש פעמים או מקומות שעושים בהם הצגה של ממש, מחזה, מחזמר וכדו' על בסיס ספר מוכר או משהו דומה. יש מקומות שעושים הצגה הומוריסטית על הווי בית הספר, ויש מקומות שעושים מערכונים על הווי בית הספר. לדוגמה - השנה באולפנית כפר פינס הציגו, כך אמרו לי, את מגילת אסתר - בתור הצגה של ממש. אצלנו עשו הצגה על הווי בית ספר. הסיפור הוא שיש "רוצח"/"חוטף" שלובש את המעיל של אחת המחנכות של כיתה י"ב ויש לו את המסכה של "הצעקה" וחוטף מורים. את הכל ביססו על האופי והתגובות של המורים וכו'. היה פשוט מהמם, ההצגה היתה בנויה טוב, עם ריקודים (מחזמר), העלילה התפתחה והכל היה מבוסס על דמויות מוכרות - המורים והתלמידות. לפני שנתיים עשו כאילו תוכנית טלוויזיה, תוכנית אירוח, והיו בה מערכונים על הווי בית ספר - מופע דוגמנות שעשו תחרות בין כמה "מורים" (הכל זה תלמידות שהתחפשו), "ראיינו" מורים ועוד. בכל אופן, אחרי שהבנתם את הרעיון, אני רוצה רעיון בשבילנו.. בשנה הבאה אנחנו בכיתה י"ב, ואנחנו נחשבות המחזור הכי טוב בבית הספר כך שברור לנו שאנחנו מתחילות לעבוד על הפרוייקט הזה כבר השנה. כבר כמה בנות פנו אלי (למה אלי? אין לי מושג, האמת) ואמרו לי שהן רוצות שההכתרה שלנו תהיה ממש מחזמר ולא סתם ירידות על מורים. יש לנו כשרונות מדהימים בכיתה, חצי מחוג דרמה אצלנו מורכב מהשכבה שלנו וכנ"ל לגבי הלהקה של ביצפר. הבעיה היא שההכתרה של השנה, בניגוד לכל הציפיות היתה פשוט מדהימה, ואנחנו חייבים הצגה שתעלה עלהם כי כולם מצפים מאיתנו למקסימום (המחזור הכי טוב כבר אמרנו?). או מחזמר ממש עפ"י ספר או משו דומה (לחבר תסריטים אנחנו עוד לא יודעים), או הצגה על הווי בית ספר כמו שעשו השנה (מה שכתבתי למעלה). אז ככה - 1. יש לכם רעיון מה אפשר לעשות? יש איזה ספר טוב שאפשר להמחיז בצורה מדהימה? לא ספר של 300 עמודים... 2. יש לי רעיון אחד שהתקבל די בהתלהבות אצל רוב הבנות שסיפרתי להן (אני עוד לא מפסרמת אותו כדי שלא יתגלגל הלאה כמו שקרה לרעיון הקודם שלנו), והמורה שלי הציעה (רק אני ומספר בנות מועט יודעות מזה) להציג את "גבירתי הנאווה". על מה זה מספר? 3. כל רעיון והצעה יתקבלו בברכה... תודה מראש וסליחה על ההודעה הארוכה וההקדמה הארוכה עוד יותר...

גנגי

New member
תקציר והצעה

זה מחזמר על פרופסור נגלי לבלשנות שמתערב עם חבר שיצליח לעשות מאיזו נערה מאחת השכונות העלובות של לונדון "גברת", ושמבטאה יהיה כה מושלם עד שלא יסגיר את מוצאה, וכשהוא מצליח לעשות ממנה משהו לגמרי אחר ממה שהיא באמת הוא מתאהב ביציר כפיו. נכון מפתיע ולא צפוי? המחזמר חביב (למרות המסר המזעזע שלו, לפחות בעיניי) ואינו מקורי (על פיגמליון, הפסל שהתאהב בפסל שיצר, שמעת? על הסיפור הזה מבוסס המחזמר "גברתי הנאוה") - לדעתי כדאי שמי ששוקל לעשות משהו שמבוסס על המחזמר יהיה מודע גם ל"פיגמליון" וגם ל"גברתי הנאוה" ולפני הכול - יראה את הסרט. מה גם שזמן יש לכן, והסרט כייפי לצפייה.

גנגי

New member
הפרופסור אנגלי, כמובן

(שלא תחשבי שהאות החסרה היא ב'....)

tamarhp

New member
זה נגמר בחתונה?

כי היום, תוך כדי סדר פסח שמעתי קלטת שאני אוהבת ויש שם שיר שמתאים בול למחזה שמסתיים בחתונה (אבל חתונה יהודית.. זה השיר "עוד יישמע" בעיבוד מקסים). בכל אופן, בקשר למסר אני סומכת על המורה שלי... אז מה דעתכם? אתם חושבים שזה יפה בתור הצגה להכתרה?

tamarhp

New member
הגזמת...

היום נשארתי בבית (מורה אחת חולה, אחת בחופשת לידה, גומרים מוקדם וחצי כיתה מבריזה.. למה לבוא?) נראה לך שאמא שלי היתה מרשה לי להיות במחשב לפני שהייתי מסדרת קצת לפסח? חה!

גנגי

New member
נו, מה?

וגם הרבה אושר יש בלהיות מיצוי חלומו של מישהו ולא את עצמך.

Mנטה

New member
ספר שנון נחמד משעשע ושובניסטי

עדיף לקרוא באנגלית נדמה לי.

סתם נזכרתי

שהצגת הסיום שלנו בי"ב היתה על פי גבירתי הנאווה. זה היה "כיתתי הנאווה" או משהו כזה...

tamarhp

New member
מגניב ../images/Emo13.gif

ואיך זה היה? עשיתם את זה עפ"י הספר?

למעלה