רעיונות לשני FEATS

רעיונות לשני FEATS

אני אמנם לא איש ק20, אבל עלה לי רעיון לשתי יכולות-דמות שניתן ליצג כFEATS - מכיוון שאני לא איש ק20, אני לא ממש יודע איך לנסח אותן מכנית ואתם מוזמנים לשנות ולשכתב אותן. לסת יציבה: הדמות יכולה לאחוז דברים בפיה ובשניה בקלות וביציבות כאילו מדובר ביד שלה. היא יכולה לשאת בפיה חפצים, להיאחז ולהשעין את מלוא משקלה על הלסת שלה, וכו'. ונדליזם: הדמות מיומנת במיוחד בגרימת נזק לרכוש וחפצים דוממים. כאשר הדמות מתקיפה חפצים, היא גורמת להם נזק כפול ו/או מתעלמת מהפחתת הנזק שלהם. כמו כן, אולי היכולת הזו שימושית גם ללחימה נגד גלמים/פסלים/יצורים מכניים (מאפשרת לפגוע בהם בפגיעות חמורות?).

Blue Beetle

New member
שאלה לפני המכניקה

לאיזה צורך זה הועלה? איך זה יכול להשתלב במשחק? מאיפה בא הרעיון. היכולת מעניינות. הלסת היציבה נראית לי כמו יכולת ייחודית שמישהו מפתח. מסוג הדברים המשוגעים שרואים בפליקס (כמו אנשים שמושכים משאיות עם האזניים). ככזו קשה להגדיר את הכשרון ככשרון גנרי - הוא צריך להתאים כמו כפפה. כמנחה הייתי מפתח אותו עבור דמות ספציפית. ונדליזם: אני לא חושב שהשם מתאים ליכולת. ליכולת עצמה: היא חזקה משחקית, הייתי נותן לה דרישות קדם מחמירות. מצד אחד היא נראית דומה ל-"התקפת ניפוץ משופרת" כי גם היא מתעסקת בלעשות רע לחפצים, אבל התקפת ניפוץ משופרת מייצגת יכולת להתקיף חפצים שנישאים ע"י היריב - כלומר התקפת ניפוץ משופרת דורשת, בנוסף לכוח גם מיומנות. זו הצעה מכנית לכישרון (בחייאת, תמצע שם טוב יותר) דרישות קדם: כוח 15 ומעלה, התקפת כוח הטבה: באמצעות התקפה מלאה, רשאית הדמות להתקיף עצם דומם לא קסום ולהתעלם מהקשיחות של אותו העצם. דרך אגב, אתה מכיר את הפונדק - יש שם אנשים שמכניקת ק20 היא התחביב שלהם.

Blue Beetle

New member
עצה - לא לכתוב פוסט בלילה

כי אז אתה עייף, ובהכרח כותב עם שגיעוט קטיו.

סתם רעיונות שעלו לי במקרה.

"לסת יציבה" זה בהחלט בהשראת הפעלולנים האלה שמושכים משאית עם השיניים, ו"ונדליזם" זה בהשראת התופעה הפסולה של השחתת רכוש שראיתי את תוצאותיה בכמה שכונות - המשועממים האלה מצליחים להרוס חפצים שנראים קשיחים במיוחד...

ogmios

New member
ונדליזם

שאלת תם: האם מי שמומחה בניפוץ עצמים דוממים לא יוכל להשתמש בטכניקה דומה גם על דברים לא כל-כך דוממים, כמו בני אדם? מה ההבדל הגדול?

ההבדל

יש הבדל בין להרביץ לאיש לבין להרוס ספסל... הונדליסט המיומן כנראה יודע בדיוק באיזה זווית לקפוץ על הספסל, מה ההבדל בין ספסל פלסטיק לספסל עץ וכו'...

tapas tapas

New member
האם לכל דבר אפשר לעשות FEAT?

מה זה באמת נזק לחפצים דוממים? אם יש לך ארגז מעץ, ממה נובע כישרון שיכול לעזור לך לנפץ אותו? ייתכן ולבעלי כישרון הוונדאליזם יש ידע בנגרות, והם יודעים איפה להכות בארגז או איך כדאי לפרק אותו. במקרה הזה כנראה סתם להכות את הארגז עם החרב פחות עדיף על לנסות להשתמש בחרב בשיטות אחרות, אולי כמו איזמל בין החיבורים של הקרשים של הארגז? כך שלא ברור לי מאיזה סוג של ידע או כשרון יכול לנבוע כזה FEAT. זה בערך כמו הFEAT, להוריד +3 נזק לכל דבר שהוא בצבע אדום. אפשר לקרוא לFEAT הזה, "זעם השור"

0Pandemonium0

New member
יש קסם כזה באקזולטד, אם אני לא טועה

לא זוכר את השם, אבל זה גם משהו שעושה נזק רק לדברים דוממים. אף-פעם לא הבנתי מה הקטע של זה. אז אני יכול להגיד שאני מכוון אל הקיר, אבל אופס, עמד איזה דם-דרקון מכוער באמצע...

או, אני יכול לחשוב על כמה שימושים..

אתה בורח מקבוצת שומרים ומגיע לחומת המתחם, אתה יודע שמהצד השני תהיה בטוח(החבר'ה בצד השני אויבים פוליטיים של אלה שרודפים אחריך, נניח) אבל אין לך זמן ו/או יכול לטפס על הצד הזה של החומה, אתה ממהר להיכנס לאנשהו ודלת מעצבנת עומדת בדרכך, האוייב שלך מתחבא מאחורי עמוד, ואלה רק הכי ברורים.

JuffoWup

New member
כי באקזלטד משתמשים בצ'ארם

שזה בעצם תמרון של החומר שממנו בנוי העולם (בצורה פשטנית מאוד); ספציפית הצ'ארם הזה משנה את העולם סביבך כך שתזיק לחפצים דוממים ולא חיים. ככה אתה מכוון את האנרגיה. זה לא המכה שעושה את הנזק, זה המהות שאתה משחרר שפוגעת במבנה.

לפי ההגיון הפנימי של מיסטיקת העולם

כנראה שזה משפיע רק על חפצים דוממים בדיוק מאותה סיבה שאין כסאות שלוקים בהרעלת דם או קירות שמקבלים שפעת - הקסם רלוונטי ל"דומם" ולא ל"חי" או אפילו "צומח".

JuffoWup

New member
לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב בעצמי

וניסיתי...

0Pandemonium0

New member
אז מה, יש סוגים שונים של מהות?

מהות לפגיעה בדומם ומהות לפגיעה בחי? אם אני יכול לשחרר מהות כדי לפגוע במבנה, למה אני לא יכול לשחרר מהות כדי לפגוע באדם באותה צורה שבה Sledgehammer Fist Punch עושה את זה (סוף סוף החלטתי להביא את הספר.
)?

לפי הקוסמולוגיה של העולם חלק מCharm

יכול להיות "כוונון" של המהות, שמגביל אותו למטרות מסויימות- כדי לפגוע ביצורים חיים, שהמהות שלהם הרבה יותר מורכבת, תצטרך לקנות Charm אחר.

0Pandemonium0

New member
לא, לא זה. אני פשוט מתעצל להסתכל

בספר, אבל אם זה באמת משנה אני אחפש. זה משנה?

כן ולא

לא תמיד צריך, אבל אפשר. כשחשבתי על ה"ונדאליזם" נזכרתי בעם הדי-מיותר שנתן לו את שמו - הונדלים. הם היו ידועים כמי שעוסקים בהרס חסר-טעם, וכנראה שהם עשו את זה ממש טוב. גם הונדליסטים של היום מצליחים להרוס ולקלקל גם דברים שאמורים להיות קשים להריסה ושאף אדם בר דעת לא אמור לנסות לשבור אותם סתם כך...

למעלה