רעיונות לפעילות

שיבומי1

New member
../images/Emo153.gifקבוצת זיכרון

שלום לכולם אני עובדת במרכז יום לקשישים חולי אלצהיימר. אשמח להצעות להפעלה של קבוצת זיכרון-מדובר באנשים בתחילת המחלה תודה

LCA

New member
שלום לכולם

אני עובדת בפנימיה טיפולית-סיעודית עם אנשים שהרמה השכלית שלהם מאוד נמוכה, אני צריכה רעיונות איך להעסיק אותם ושום דבר לא עולה לי... כל הדברים שעולים לי לא מסתדרים עם העובדה שיש לכולם בעיות מוטוריות קשות ורובם לא יכולים לפתוח את הידיים ובמיוחד לא להחזיק דברים... אשמח לכל רעיון... תודה

פעילות

שהיא מאוד מאוד בסיסית היא פעילות חושית. אפשר לחוש דברים עם כל העור (לא חייבים למשש בידיים), להריח, לטעום, לראות...

גיטה4

New member
פעילות גרייה חושית

אם את צריכה דוגמאות, תכתבי ואענה לך בהרחבה. בהצלחה.

גיטה4

New member
דוגמאות

1. גירוי חוש המגע - פרוות, סוגי בדים, בקבוקים עם מים חמים וקרים, נייר זכוכית וכו' - לתת למטופלים למשש או להעביר להם על הגוף. למרוח עליהם קרם גוף. לנגב להם את הפנים/הידיים עם מטלית לחה. ניתן ללוות בשאלות פשוטות, כמו: זה נעים? כן/לא. יתכן שמי שלא מסוגל לענות במילים יענה בהנהון או חיוך. 2. גירוי חוש הריח - לתת להם להריח בשמים, תבלינים, קפה וכו' וניתן לשאול משהו פשוט כנ"ל. 3. גירוי חוש הטעם - תקחי מהמטבח שלכם: חרדל, קטשופ, סירופ, לימון, דבש וכו' - לתת להם לטעום. 4. פרופריוצפטיב - תלוי ביכולות המוטוריות שלהם ואם הם מסוגלים למלא אחר הוראות. 5. גירוי חוש הראיה - חפצים בצבעים שונים, להקפיד על רקע בצבע שונה. מראות. חפצים זוהרים. צפייה בטלוויזיה. אורות מתחלפים (יש משחקים כאלה). בקיצור, המגמה היא לפתח את החושים או לפחות לשמר אותם על ידי הפעלתם. מקווה שעזרתי, בהצלחה!!!

גיטה4

New member
משחק קבוצתי / פרטני

לשים על שולחן מספר חפצים מוכרים. לעבור אחד אחד ולשיים אותם. ניתן להחביאם מתחת לבד ושהקשישים יזכרו אילו חפצים היו שם או לסרוגין להוציא כל פעם חפץ אחר ולהחביאו ושהם יזכרו איזה חפץ הוצאת. עוד פעילות: להחביא חפצים במקומות שונים בחדר ושהם ימצאו אותם (אם הם מתניידים באופן עצמאי). פעילות נוספת: לספר סיפור מעניין ואח"כ לשאול שאלות על דברים שסיפרת. בהצלחה!

רעיונות לפעילות

ברשותכם, קיבצתי ביחד שני שרשורים המבקשים רעיונות לפעילות קבוצתית - ללא הצורך בגיבוש קבוצה לעבודה תהליכית (בעיקר בגין סוג האוכלוסייה). אני ממליצה למחפשי הרעיונות אתרים כגון זה: http://www.recreationtherapy.com/tractv.htm ובכלל לחפש בגוגל (רצוי באנגלית, שם הוא יותר שופע) עם מילות החיפוש הבאות: recreation therapy activity ideas recreational therapy resources וכד'

למעלה