רעיונות לסובין

רעיונות לסובין

שלום ליושבי הפורום המקסים הזה. יש לי בעיה שלא ממש משתלבת עם אווירת הפסח, אבל בכל זאת. לבני בן השנתיים יש עצירות נוראית והרופא המליץ על כף סובין ליום (ואחריה שתייה מרובה). אני צריכה דרכים יצירתיות לגרום לזאטוט (שנמצא עכשיו בתקופת ה"לא רוצה" של חייו) לאכול את הדבר הנוראי הזה. עדיף בצורת עוגיה. הנקודה היא שהעוגיות צריכות להכיל הרבה סובין. לפחות חצי כף, כי הוא לא אוכל יותר משתיים. בנתיים קיפלתי סובין במרנג וייבשתי. זה עובד טוב. יש עוד רעיונות?

ברוכה הבאה חמודה../images/Emo24.gifמקווה שתהני

לגבי העצירות, מתאים מאוד לתת לו כפית שמן דגים/שמן זית. כמובן שלפני כן, אני מבקשת שתתייעצי עם טיפת חלב האם מותר לו. יום נעים

MAORBIKE26

New member
עצירות נגרמת מהעדר סיבים

שהם ה"מטאטא" של מערכת העיכול . להבא תקפידי שיהיה באוכל ירקות ירוקים כמו חסה,כוסברה,והירק הכי עשיר בסיבים זה פטרוזיליה. נסי לעשות משהו טעים עם הרבה פטרוזיליה זה בהחלט תחליף מתאים לפסח

את יכולה לערבב את הסובין בתוך

מאכלים שהוא אוכל. למשל בתוך מעדן, בתוך מרק קרם ירקות, בתוך פירה וכ"ו. הטעם נייטרלי והוא אפילו לא ירגיש שהוא אוכל סובין.

בלבי

New member
אמא של יואבי שלום ../images/Emo13.gif

רציתי להדגיש בפניך כי שתייה מרובה לאחר אכילת סובין היא קריטית, ללא השתיה הסובין יספח נוזלים ממערכת העיכול, והעצירות תחריף ! שנית, אוכל לתת לך טריק תזונתי שישחרר לקטנטן את העצירות מיידית, השאלה היא האם הוא יסבול את השילוב של שמן זית ולימון ? שווה לנסות. כיוון ומדובר על זעטוט בן שנתיים, המינונים יהיו "צנועים" ביחס למבוגר: המתכון: 1/2 כוס מים חמימים (הכי חמים שנסבל לשתיה) + 1/4 לימון סחוט + כפית שמן זית. יש לשתות דבר ראשון על הבוקר על בטן ריקה ! אם תצליח לגרות לו לשתות את זה, בעיית העצירות התחסלה ! אם כי יתכן ויקח מספר ימים עד שישפיע. אם לא ילך תחזרי אלי, אציע לך משהו אחר. נ.ב אני תזונאית (שלא תחשבי שאני סתם מבלבלת לך במוח
)

בלבי

New member
כן ... הטעם זו הבעיה ... אם כי

מתכון וודאי לפתיחת הסתימה
תנסי, לא ילך, ננסה משהו אחר...

בלבי

New member
פגגלקס לילדים

מגוון החומרים המשלשלים הקיים הינו רחב ביותר. רובם אינם מומלצים לילדים, ויש להיוועץ עם הרופא באשר לשימוש בהם. התרופות המקובלות לילדים הן שמן פרפרין המוכר והוותיק, אבילקס (סירופ של סוכר), ופגלקס (שזו תמיסת פולי אתילן גליקול). תרופות אלו יש לתת באופן יומיומי במשך שבועות וחודשים, עד השגת תבנית קבועה של צואה רכה יומיומית. התרופה הזו עושה בעצם שטיפה של המעי. אם את שואלת אותי, לטווח הרחוק , זה גורם למעיים עצלים. המשלשלים נותנים מענה סימפטומתי בלבד. עם הזמן ההשפעה פוחתת ויש להעלות מינון. וכשמפסיקים לקחת הבעיה לא רק שלא נפתרת, אלא מחריפה. לפעמים "אין ברירה". אבל כל עוד יש ברירה , אני תמיד בעד טיפול במקור הבעיה. אני בעד שינוי הרגלי התזונה, כמו הגברת צריכה של פירות וירקות (העשירים בסיבים תזונתיים), רבוי שתייה, הפחתת צריכת מוצרי חלב. במקביל יש להקנות לילד הרגלי יציאה קבועים (באותה שעה, כל יום, רצוי לאחר ארוחה), ניהול יומן יציאות ומתן חיזוקים חיוביים למעבר צואה מוצלח באסלה. אגב, אני תזונאית קלינית טבעית, משמע, מאוד לא מעודדת טיפול בתרופות !!

תודה על המידע../images/Emo142.gif

הכנתי לו הבוקר את הויניגרט המדולל שהצעת לי בתקווה שהוא יחשוב שזה מיץ. הוא התעצבן רק מלראות את זה ודרש חלב. מחר אנסה שוב. שוב תודה.

MAORBIKE26

New member
אופס לא שמתי לב שמדובר בי

אז במקרה כזה אם הרופא אמר שצריך לתת לו סובין זה מה יש תשאלי אותו אם יש תחליף אחר וכמו שאמרו אחרים כדאי לערבב בדיסה ואם הוא לא אוהב אז שימי קצת סירופ פטל או אחר ותערבבי.

תנסי לערבב לו דייסת קוואקר בחלב

זה יכול גם לעזור. גם בננה בשלה יכולה לעזור. עגבניה מגוררת עם מעט שמן זית ומלח (תתייעצי קודם עם ט.חלב) גם יכולה לשחרר עצירות. וכמובן - המון המון מים.

נירהמ1

New member
אמא של יואבי תשאלי את בלבי../images/Emo39.gif

בוודאי יהיה לה משהו להגיד בעניין. לי נראה שסובין רגיל לילד בן שנתיים לא רצוי, כי הסובין כמו שמוכרים בבתי טבע לא מומלץ לילדים קטנים - אולי "דייסיבית" שזה סובין טחון בתוך אוכל עם הרבה נוזלים.

נירהמ1

New member
../images/Emo163.gifהיום יש לי הצתה מאוחרת - לו

הייתי קוראת את כל ההודעות הייתי רואה שבלבי כבר ענתה.

תודה לכולכן על העצות וקבלת הפנים

האמת שכבר ניסיתי את רוב הדברים שציינתן ללא הצלחה מרובה, בעיקר כי קשה לי לגרום לו לאכול באופן קבוע את הדברים הללו. דייסיבית הוא דווקא אכל אבל זה לא עזר. הסכמתי עם הרופא על סובין לשבועיים ואח"כ נשקול מה הלאה. כמובן אני מקפידה על השתייה אחרי. לצערי מה קורה כשלא שותים מספיק למדנו בדרך הקשה. לא נעים לי להקשות אחרי שהייתן כ"כ נחמדות, וכנראה לא הסברתי את עצמי טוב בהודעה הראשונה, אבל מה שחיפשתי זה פשוט מתכון לעוגיות שניתן לשלב בהן כמות גדולה של סובין. אם עוד יש לכן כוח אלי, אני אשמח. תודה

הצעה לעוגיות

שאמנם מכילות שיבולת שועל, אבל לדעתי אפשר לעשות נסיון ולהחליף חלק משיבולת השועל בסובין. מתכון: עוגיות שיבולת שועל ושוקולד רכיבים: 60 גרם קמח תופח 1/2 כפית א. אפייה 100 גרם שיבולת שועל דקה 100 גרם חמאה רכה 80 גרם סוכר חום 1 ביצה 1/2 כפית וניל 150 גרם שוקולד מריר קצוץ אופן הכנה: 1. לחמם תנור לחום של 180 מעלות. 2. לערבב קמח, א.אפייה ושיבולת שועל. 3. לערבב את החמאה והסוכר, להוסיף ביצה ולבסוף וניל. 4. להוסיף את תערובת הקמח ולערבב. להוסיף את חתיכות השוקולד ולערבב. 5. ליצור עוגיות בעזרת כפית על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולאפות עד 15 דקות. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה