רעיונות למתנה

AlteX

New member
רעיונות למתנה

שלום לכולם, יש לי חבר בעבודה שעוזב ואני רוצה לקנות לו מתנה. הוא אמר לי לפני כמה זמן שהוא רוצה ללמוד מדיטציה, משהו שיאפשר לו לנקות את הראש בתחילת יום עבודה כדי להתרכז בה ובסיומו כדי "לחזור הביתה" - בגרשיים כי הוא הולך לעבוד מהבית. אשמח אם תתנו לי המלצות למתנה שתוכל לעזור לו בזה - אולי ספר או דיסק מיוחד? אולי אביזר כלשהו? בתודה מראש, אלכס.

AlteX

New member
אני לא חושב שהוא יודע איזו...

זה צריך להיות משהו קצר (נגיד רבע שעה), שמתאים להתחלה / סיום של יום עבודה, להגברת הריכוז בתחילת היום ו"שחרור" בסופו.

ספר

הספרים שהוזכרו טובים. אבל אני ממליץ על אושו "מדיטציה- ראשית החופש ומהותו" .

sidharta

New member
כמה אפשרויות:

כרית מדיטציה (כל כרית שהיא עבה יחסית, אבל גם דחוסה, שלא שוקעת כשמתיישבים עליה) או שרפרף מדיטציה. ספרים טובים- תלוי בטכניקה שהוא מתרגל. ממליצה על "מה שלימד הבודהה" של ואלפולה ראהולה, "דרך הלב" של ג'ק קורנפילד, "ספר המתים והחיים הטיבטי" סוגיאל רינפוצ'ה, "ויפאסנה- האומנות לחיות" של ויליאם הארט. כמו כן על "כוחו של הרגע הזה" של אקהרט טול, "המרת התובנה" של הדלאי לאמה וכו'. יש גם ספרים שלא מיועדים לעזרה בתרגול אבל בהחלט מקנים השראה: "סידהרטה" של הרמן הסה, "דרכו של הלוחם השליו" של דן מילמן. אתה יכול לקנות לו גם פסל יפה של בודהא או קערה טיבטית (אם הוא בעניין) מקווה שעזרתי מיכל

AlteX

New member
../images/Emo51.gif לכולם

אני אעשה טיול בקניון הקרוב היום ואבחר אחד מהדברים שהמלצתם עליהם...

למעלה