רעיונות למתנה

רעיונות למתנה

אהלן,
לא הייתי פה מלא זמן.
בשבועיים האחרונים הבנים ממש התבגרו לנו מול העיניים, גם הצלחנו סוף סוף לגמול אותם מחיתולים בלילה והם לרוב קמים יבשים וגם עשינו טקס פרידה מהמוצצים, והשטנו אותם בסירות (לעזעזל).
הם צלחו את כל הדברים האילו בהצלחה יתרה (גיל 3.4).
אני רוצה לתת להם מתנה, לא משהו גדול, משהו סמלי מאיתנו ההורים. יש לכם רעיון במקרה?
תודה!

לכי על מה שהם אוהבים

מה שחשוב זה תשומת הלב ובגיל הזה הרבה דברים קטנים משמחים אותם. אז לכי על מה שהם אוהבים - אם זה דמות- אז צעצוע של הדמות. אם לגו או פליימוביל - לקנות קופסא קטנה.

עם בנות קצת יותר קל - מודה. בגיל הזה כל מה שקשור בנסיכות/יש לו צבע ורוד עם נצנצים הולך...

העיקר שיבינו שגאים בהם ושמים לב לכך שהם מתאמצים.

זהו שבא לי משהו כזה שבאמת מדגיש את הבגרות

ולא עוד צעצוע שהם מקבלים בימי הולדת או מסבא וסבתא.
משהו שילווה אותם מעכשיו קצת...

kookadoo

New member
אין לי רעיון אבל חייבת להגיב: אתם גדולים!!!

תרתי משמע.

מה שבטוח, הייתי מנסה לחשוב על משהו שמתאים לילדים "גדולים" שכמותם. משהו שיגרום להם לאושר על כך שהם "בוגרים". אפילו שטות כמו להפוך אותם לעוזרי מכונת כביסה (להרשות להם להכניס או להוציא כביסה מהמכונה כי הם כבר גדולים).

וכאמור, כל הכבוד. לא טרוויאלי להיגמל מהכל עד גיל 3.4.

תודה מותק

האמת שהם כבר מסופחים לכביסות ואפילו לפעמים עושים כלים. בעיניי אחד זה כייף, השני, כבר מגלה פרזיטיות של גיל 16, מזלו שהוא חמודייי

קודם כל הם כבר לא יוצאים מהבית עם מוצצים

בערך שנה וחצי או יותר.
הבעיה היא שמיד שהגיעו לבית- לקחו מומץ, ריירו על עצמם כמו תינוק בן יומו ולא הבינו מילה ממה שהם דיברו, ולא הצלחנו להגביל את המוצץ רק לשינה. בדיעבד, אולי זה היה מקום שפספסנו בו- היינו צריכים לשים קופסה למוצץ במיטה וזהו. אבל, בכל אופן, חתכנו את זה:
דיברנו איתם על זה המון, ואז בנופש שלחנו את המוצצים בסירה בנחל ואח"כ אכלנו עוגת שוקולד מלאת סוכריות, עשינו "מסיבת פרידה למוצצים" עם כל המשפחה. האמת: הם נזכרים בהם יום כן- יום לא, לפני השינה ושואלים מתי המוצץ יחזור. התשובה שמצאנו: כשאתה תהיה אבא ויהיה לך תינוק ותתן לו מוצץ....אבל חוץ מהיום הראשון שהם היו מאוד היסטרים על המוצצים זה באמת עבר די חלק, ורק מוכיח שהם כבר לא צריכים אותם. את השמיכים השארנו להם, הם איתם רק בבית. את הפרידה מהשמיכי אני לא מתכוונת ליזום. שיהיה להם. (השמיכי אגב בלי לשים לב משמיד את עצמו עם כל כביסה
)

sefia

New member
כבר הייתי על סף לגמול אותם מהמוצץ

ופתאום הבת שלי נכנסה לאובססיה על המוצץ מהרגע שמגיעה הביתה
גם ברכב מבקשת אותו פתאום וזה אחרי שהגענו למצב שעושים ״שלוק אחרון״ בבית לפני שיוצאים ומשאירים מוצץ ותולי בבית ..

פתאום היא ברגרסיה ואין לי כח לעימות סביב הנושא

אז תחכי קצת, מה הלחץ?

אולי שנה הבאה בגן עירייה, כשלרוב הילדים לא יהיה זה יבוא יותר בקלות.
מגיע לך לעשות לעצמך הנחות, אחרי הכל את 1 על 2 :)

sefia

New member
זה בא מרופא השיניים

הוא רמז בעדינות שכדאי לי מאד לגמול אותה ממוצץ עד גיל שנתיים וחי כי מתחילים לראות את ההשפעות של המוצץ על השיניים ולא כדיא שזה יעבור גם לשיניים הקבועות (בתגובה לשאלתי ש"מה זה משנה אם שיני החלב ממילא נופלות"...

kookadoo

New member
מנסיוני הוא קצת הגזים

אצלנו הבת נגמלה ממוצץ קצת לפני גיל 3 והמנשך שלה (שהיה בו מעין "חור" ייעודי למוצץ) התיישר לגמרי תוך מספר שבועות, ככה שלפחות עד גיל שלוש את "מכוסה". שמעתי שאפילו עד גיל 4.
חייבת לציין שלא פגשתי הרבה מבוגרים עם המנשך שרואים הרבה פעמים אצל ילדים שמוצצים מוצץ אבל כן פגשתי הרבה מבוגרים עם לסת ושיניים זהים לשל ההורים שלהם.
אני בהחלט רוצה לגמול את הבן ממוצץ אבל מאמינה (וגם קראתי פה ושם) שלפחות עד גיל 3.5 לא תהיה השפעה כ"כ משמעותית על מבנה השיניים הקבועות.
בינתיים קשרנו השבוע את המוצץ למיטה וכשהילד רוצה להרגע הוא חייב להגיע אליה. צמצם אצלנו מאד את "זמן המוצץ" (שעד לפני שבוע היה קשור לכורסא שלו בסלון). לאט לאט גם הגמילה הזו תגיע...

אני כן הייתי מתייחסת לרופא

אצלנו נגמל בגיל 4, עכשיו שיניים קבועות עקומות לגמרי ובכלל מזעזעות, לא דומות בכלל לאלו שלי או של בעלי ולשנינו לא היה גשר
שמעתי שעד גיל 4 צריך לגמול הייתי מנסה לגמול בגיל צעיר עוד יותר

למעלה