רעיונות ללוח תוכן

shary

New member
רעיונות ללוח תוכן

היי יש לכם תמיד רעיונות יצירתיים ומיוחדים אז אולי יש לכם רעיון נחמד ללוח תוכן? הילדים הם בני 2\3 תודה!!!

אלהלה

New member
לוח תוכן לראש השנה

עוד לא החלטתי בדיוק אבל יש לי שני כיוונים השנה
האחד ליצור חלונות כנראה מפוליגל ובכל חלון יהיה אחד מסמלי החג - תפוח גדול, צנצנת דבש, שופר, אגרת ברכה.... ומעל אני ארשום חלונות תשס"ד (על משקל חלונות 98 כמו במחשב
) והרעיון השני להכין רימון ענק מפוליגל והוא יהיה הרקע , להכין גרגרים גדולים ועליהם נרשום ברכות לשנה החדשה, ומתחת על המדף של פינת התוכן יהיו מונחים שאר החפצים הקשורים לחג. כשאני אכין אצלם ואביא לפה.

אכ123

New member
לוח ראש השנה

אני חושבת שבלוח חייבים להיות סמלי החג... וכל רעיון אחר כמו הרימון עם הברכות יכול להיות בלוח משני. אגב כמו עם הרימון אני גוזרת תפוח גדול ממפל. מכינה תפוחים ממפל אדום או ירוק. גוזרת תפוחים קטנים ושולחת הביתה עם הילד שההורה יברך את הילד לשנה החדשה... הם מחזירים ואני תולה אותם עם סקו'ץ ימין ושמאל... למעלה כותרת ...אנו מברכים לשנה החדשה.

אכ123

New member
לוח תוכן

יש המון רעיונות אבל מזמן עברתי ללוחות תוכן אותנטיות.... כך שישנם צילומים עם כל סמלי החג מה צריך יותר?

אלהלה

New member
../images/Emo13.gif אני דווקא לא אוהבת את הצילומים

שעכשיו מוכרים לחגים. אני משתדלת להכין לוחות תוכן שונים כל שנה בחלק מהם משולבים צילומים של פריטים ששייכים לחג אבל לא משתמשת בפלקטים המוכנים של הצילומים.

אלהלה

New member
לא עניין של טוב או לא טוב לדעתי

זה טעם אישי ולכן כל גן נראה אחרת וכל גננת מקשטת לפי טעמה וכך יש מגוון רעיונות ומראות בגנים.

אכ123

New member
לוח התוכן

לדעתי זה לא ענין של טעם... אני במקרה מאוד יצירתית והלוחות אצלי היו מדהימים עד ש..... לחצו מהפיקוח לעבוד נכון בכל אופן לגילאי שנתיים שלוש. שרק צילומים אותנטיים חשובים . ואכן אני עושה כך.... מה שכן ישנם המון חגים או נושאים שאני מצלמת את ילדי הגן ותולה את הפעילות שלהם בחג כמו למשל סדר פסח בגן, סדר טו בשבט יום העצמאות מצלמת את הילדים עם דגלים לא תמיד קונה. כל נושא... פרי הדר מצלמת בפרדס את הילדים .אוכלים את פירות ההדר מכינים מיץ וכו'. אגב הילדים כמובן מאוד מזדהים והרי לך תמונות לא קנויות.

אכ123

New member
לוח תוכן

אפשר להכים ממפל או סול לבן מעטפה מאוד גדולה... לשים נצנצים כמסגרת ולהוציא כרטיס ברכה באלכסון. שכתוב בגדול שנה טובה גם עם נצנצים.... וליד זה תפוח ורימון גם עם שכבה גדולה של נצנצים... ניראה מאוד יפה.

יעל של 4

New member
לוח תוכן בראש השנה

לדעתי לשים דמויות של ילדים שמחזיקים את סמלי החג, את התפוח, הדבש, אגרת ברכה, רימון ... יש אפשרות לגיל כל כך צעיר לשים רק את הסמלים עצמם בגדול. לי יש ילדי חובה אז חלק מלוח התוכן הוא עם ילדים שמחזיקים את הסמלים של ראש השנה וחלק מהלוח שמתי צילומים של ילדים כותבים אגרות ברכה, של דואר מחלק מכתבים, של תקיעת שופר בבית הכנסת וכו. וכמובן לכל גיל יש לעשות תצוגה של כל הסמלים, לגדולים שמתי בתערוכה משחקים וספרים שקשורים לראש השנה. יעל

יעלים

New member
אני מכינה לוח תוכן שנראה כמו כוורת

גוזרת ממפל צהוב משושים גדולים ובעזרת תרסיס נחושת מדגישה את השוליים במרכז כל משושה אני מדביקה בעזרת סקוצ' תמונות גדולות של סמלי החג: תפוח, דבש, אגרת ברכה, רימון, שופר. כמובן שמעל הכוורת יש גם מס' דבורים. בלוח אחר בגלל שהילדים אצלי מאוד קטנים - אני מכינה את הסמלים ממפל ויש גם מנוילנים, כך שאני יכולה להפעיל אותם - תביא/י את הרימון ואיפה יש תפוח?

יעלים

New member
שכחתי הכנתי גם רימונים ותפוחים

גדולים לקישוט. לקחתי בלון נפחתי מעט, אח"כ הדבקתי שכבות של עיתונים הנחתי ליבוש. לקבלת צורה של רימון גזרתי מקרטון ביצים את אחד השקעים והדבקתי אותו לבלון העטוף בעיתונים אח"כ צבעתי באדום. תפוחים קצת יותר מסובך כי צריך ליצור מהעיתונים את הצורה של התפוח ואח"כ לצבוע. את הרימונים ותפוחים אני מוסיפה כקישוט ללוח התוכן או כקישוט בתוך הגן. ברימונים אפשר להשתמש גם לסוכות.

לוח ראש השנה שלי

הכותרת שלו "איזה חג לי?" מתחת באותיות קטנתיותר כתבתי "חגי תשרי" ומתחת ראש השנה יום הכיפורים סוכות בחלקו התחתון של הלוח יש את משחק לוטו ראש השנה ודומינו ראש השנה שאחת הבנות פירסמה כאן (מצטערת לא זוכרת את שמה), ובכלל אצלי הלוח המתחלף ולוח נוסף חלקם התחתון משמש כלוח אינטרקטיבי עם משחקים בנושא המדובר. על הלוח כרגי ענף עם רימונים גדולים בכל מס' ימים תתחלף התצוגה לפי הסמל שנדבר עליו בימים האחרונים ממש לפני החג יקשטו את הלוח כל הסמלים. אלונה

אאייהה

New member
לוח תוכן - טיפה שונה מהנאמר עד כה

דוקא בשל הצפיפות הרבה בין החגים בזמן שבו אנחנו מוצאות את עצמנו מתעסקות המון עם הלוח (תולות, מורידות....) וגם בגלל שיש משהו מיוחד בחטיבה שנקראת "חגי תשרי" ככה נראה הלוח שלי: גזרתי מגליונות של בריסטולים ארבעה עיגולים בגודל של חישוק גדול ולכל אחד הדבקתי במסגרת מנג'ט מקומט של רצועת נייר קרפ.לכל בריסטול מנג'ט בצבע אחר. כותרת הלוח :"חגי תשרי" בתוך כל עיגול שם של חג מחגי תשרי "ראש השנה" "יום כיפור" "סוכות" "שמחת תורה". בכל כל עיגול אני תולה את סימני החג. מאד נוח ויעיל לגננת, ומנסיון גם לילדים זה טוב, ככה הם רואים את רצף החגים מה עברנו מה לפנינו. באופן כזה אני גם מרויחה לימוד על "שמחת תורה" שבדרך כלל מתפספס. את סמלי החג אפשר לתלות מראש או בהתקרב כל חג להוסיף את סמליו.

למעלה