רעיונות להעברת זמן

einit

New member
רעיונות להעברת זמן

שלום לכן, ביתי בת השנתיים ו-8 חוזרת מהגן - ומצאתי את עצמי ממש משועממת איתה אחה"צ.... אי לכך היא כל הזמן נדבקת אלי (ילדה שלא מעסיקה את עצמה) או מציקה לאחיה התינוקי היא לא בעניין של משחקי קופסה או לצייר ומדבקות (שכן היא עושה זאת בגן) האם יש לכן רעיונות מהנים להעביר את הזמן אחה"צ? תודה!!!

להיות איתה יחד,לשתף אותה במה שאת עושה

היא כבר ילדה בוגרת ויכולה "לעזור" לך במטלות הבית. ילדים מוצאים המון עניין בדברים שלנו נראים משעממים כמו קיפול כביסה או סידור מגירה. מה עם ג'ימבורי? פגישה עם חברים? סתם לשבת בבטלה מול הטלויזיה. לרקוד ולשיר יחד

רעיונות

יצירה - ביחד (ואולי גם תסכים לעשות זאת לבד) - לצבוע בצבעי ידיים או גואש - אכן קצת מלכלך. אנחנו פורסים במרכז הבית סדין ישן ויושבים עליו לצייר על בריסטול / להכין כל מיני יצירות (קניתי בשקלים ספורים בחנות עבודות יד קופסאות עץ לעטים, מהדקים וכו'... ואת היצירות המוגמרות אנחנו מחלקים למשפחה - אפשר לצייר עליהם, להדביק עליהן וכל מה שעולה בראש...) בבית בכלל - לעזור לך - אם זה להכין את ארוחת הערב, לסדר צלחות על השולחן , להכניס בגדים למכונת כביסה וכו'... בגיל הזה מאד אוהבים לעזור ו כמובן גם נהנים ומרגישים מאד חשובים כשמקבלים פידבק חיובי על כך.. במטבח - להכין יחד - עוגיות, כדורי שוקולד, דברים קלים.. ובכלל - בגיל הזה אפשר כבר להתחיל להזמין חברים - אחה"צ עובר פלאים, ולרוב ארוחת הערב משתפרת אצל אכלנים בעיתיים... ואם כל זה לא מספיק - קלטת טובה בטח תעשה את העבודה, לפחות לחלק מהזמן.....

gallish

New member
הבת שלי פחות או יותר באותו הגיל...

וזה בהחלט דורש מאמץ למצוא "פעילויות" כל יום אחה"צ (במיוחד כשיש עוד אח קטן בבית) אצלנו.... הרבה יצירה (ציורים, הדבקות, בצק, גבס וכ"ו) בישולים ואפיה - היא מתה על זה! (רק צריך למצוא תעסוקה לקטן...) חברים. כשיש יותר מילד אחד הרבה יותר כיף להעביר את הזמן (במיוחד אם גם לך כיף עם האמא
) ריקודים ושירים, השתוללות על המיטה של אבא ואמא (אצלי הם מתים על זה
) משחקי דמיון (הכנת אוכל דמיוני, האכלה ורחיצה של הבובה וכ"ו) משעה 7 בערך, הכנת ארוחת ערב, אוכל, אמבטיה ולישון

einit

New member
חנויות יצירה

היי, אני גרה בגבעת שמואל, מישהי יודעת היכן אני יכולה לרכוש חומרי יצירה להעסיק את הקטנה באיזור שלי? תודה!

gallish

New member
לא כ"כ מכירה באיזור שלך

אם את מזדמנת לאיזור השרון, אני מכירה כמה ואשמח להמליץ

gallish

New member
בטח../images/Emo13.gif

אקוורל - צומת רעננה כ"ס. ממש ליד אמדוקס (אם תצטרכי הוראות הגעה מדוייקות, תשלחי לי מסר מאיפה את באה) יש שם את כל חמרי היצירה, כולל ציוד לגני ילדים. קצת יקר אבל בהחלט שווה ביקור.
כפר השעשועים- איזור תעשיה כ"ס (מול אחלה) הם שיפצו את החנות ויש מחלקה ענקית ליצירה יש עוד המון.... אבל אני אוהבת את שתי אלה במיוחד

תודה ../images/Emo140.gif

אני מכירה את אקוורל וכבר המון זמן שלא ביקרתי שם... כנראה סתם כי שכחתי. אם אני צריכה הרבה דברים אני מעדיפה להרחיק קצת עד פתח תקווה ולקנות ב"הובילנד" ששם אני תמיד מוצאת את כל מה שאני מחפשת. ולגבי כפר השעשועים בכ"ס בהחלט אקפוץ לבדוק. תודה

ר ע נ נ ה

New member
יש ברעננה

חנות מדהימה - ציוד לגנים ברחוב לוי אשכול צמוד ל"טוב לי לתינוק" יש שם דבריי יצירה שאין בשום מקום. גם בפולג יש חנות יצירה אבל יותר סטנדרטית (כלומר לא במיוחד לילדי גן) במתחם של טיב טעם

gallish

New member
ואפשר ליצור המון דברים בלי לקנות במיוחד...

לדוגמה:
הדבקות של מוצרי מזון יבשים (עדשים/פסטה/אורז וכ"ו)
שימוש בנייר טואלט. אפשר לעשות עיסת נייר, אפשר לקווצ'ווץ' לעיגולים ולהדביק (כמו שעושים בנייר קרפ), אפר סתם ליצור כל מיני דברים (סרטים, סינר וכ"ו)
ציורים בצבעים/טושים/גואש/גירים וכ"ו
ג\זירות במספריים של כל מיני צורות והכנת מסיכות/כובסעים/כתר ועוד)

נ ע ה1

New member
מוזה, וליד ביבי שיק יש חנות צעצועים ויש להם

גם ערכות יצירה. אגב, מפריע לי שכתבת שאת רוצה "להעביר את הזמן". במקום זה תחשבי איך אפשר לפתח אותה - לקרוא לה סיפורים, לשים שירים, ללמד אותה לגזור, לשחק בבצק, בבובות וכו' - תשחקי איתה, תעשירי את עולמה, את השפה שלה וכו'

לימיצ

New member
באור יהודה יש את פנאי להובי

וביהוד יש את "דייב" ברחוב אשכנזי.

ליבי777

New member
תגובה

אנחנו הולכים הרבה לשעות סיפור, הצגות, חוג פעם בשבוע וחברים. אנחנו כמעט לא בבית אחה"צ. כשאנחנו בכל זאת בבית אז: יצירה: ציור, בצק וכו' טלויזיה משחקי קופסה וקפיצות על הספה....

down under1

New member
אנחנו לא רוחקים מהגיל הזה

וכל היום עם אמא בבית
מה עושים בזמן פעילות שקטה? זה תלוי מה הילד אוהב. שלי מכור לפלסטלינה! אוף כמה שעות אפשר? יש מדבקות יש צבעים, יש ספרים יש דפים ומספרים שהוא מאוד מאוד א ו ה ב!! יש ארגז חול בחצר אבל אם יש חצר.. יש מטבח משלו וגם עוזרים לאמא במטבח לחתוך פירות רכים להכניס חומרים למיקסר. ספרים ומשחק עם מחשב ישן אה וגם מורחים לאמא קרם על הרגלים - מסתבר שזה כיף רק להשים לב שהואלא הביא את השמפו כי אחרי כמה שעות זה מתחיל לגרד. יש מטאטא ויאה. ויש שולחן קטן שעם צדיק גדול מעל שמיכה וכריות למטה הופך למאהל בדואי שמצליח איך שהו להכיל את כל הבית
עוזרים לאמא לקפל כביסה. אפשר גם לגלגל כדורים מקיר לקיר... ככלל בגלל שבבוקר אנחנו מאוד פעילים אחר הצהרים לא מתרוצצים לחוגים ופעילויות.. קצת שקט ופעילות עצמאית אימון לזה שיום אחד לא אשמע 'משעמם לי'

בלת"ק מה עם חברים אחה"צ?

חברים מהגן או מהשכונה.. להיפגש אחה"צ ולשחק יחד בצעצועים של אחרים.. זה כיף גדול. אני עושה הרבה פעמים שיעורי התעמלות בבית.. (ותאמיני לי הוא קטן...)- לוקחת כמה כריות ומזרון ומתזזת אותו..

למעלה