רעיונות לאתר

De-Panther

New member
אני מתכוון שיהיה...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

משהו ברשת שאני אוכל להעזר בו לבנות אתר קטן לתחרות זה לא בעיה אבל אני מחכה שיהיה שטח אחסון מתפוז כדי להעלות לשם קבצים ואתר לתחרויות

ahillel

New member
תמיד טוב עוד אתר

אהבתי את "פרוייקטים בפיתוח: 2,046".... בגדול זה רעיון טוב כי תמיד טוב שיש עוד אתר שמעלה מאמרים וקטעי קודים חיוניים.... השאלה אם יש לך מספיק מקורות כדי לקבל מאמרים טובים בקצב כזה שיחזיק את האתר? בפורום הזה יש כמה אנשים שיכולים, אבל יש לך עוד מקורות? בנוגע למדור פרוייקטים בפיתוח- אני לא יודע אם אתה מכיר את UPLOAD.CO.IL, אבל היה שם נסיון למדור כזה וזה לא עבד. היו כל מיני מפתחים יחידים שהתחילו לעבוד על משהו עד שהגיעו למבוי סתום, העלו את הדמו, ובזה זה נגמר. זה היה במקרה של מפתחים בודדים. במקרה של קבוצת מפתחים יש סיכוי טוב יותר שהם יצליחו למצוא ביחד דרך לצאת מהבוץ שאחד מהם נפל אליו. אבל כמה קבוצות כאלה יש בארץ? אפשר לספור אותן על כף יד אחת. ורובן מתגבשות במהלך לימודים משותפים באוניברסיטה לקראת תואר בוגר בהנדסת תוכנה. לא שמעתי עדיין (אולי אני טועה) על אף קבוצה רצינית שהתגבשה משיטוט באתרי אינטרנט. חוץ מזה, למה לקבוצה שעובדת כרגע על פרוייקט כלשהו להשתמש דווקא באתר שלך כבסיס, ולאפשר לך (ואלוי לעוד משתמשים) להציץ להם בין השורות? הם יכולים ביתר קלות פשוט להעלות קבצים לאחד מעשרות האתרים שמציעים שטח בחינם ולהתכתב במסנג'ר.

freak2100

New member
לגבי המקורות

זה יתחיל מהאנשים מהפורום כאן, ואני מניח שלאט לאט הקהילה תגדל ואז יהיו עוד אנשים שיצטרפו לצוות האתר, וככה האתר יגדל עם הזמן. לגבי מערכת הפרוייקטים, בכל מקרה הם יעלו את הקבצים לשרתים חינמיים (לא יהיה איחסון שיוכל להחזיק כל כך הרבה פרוייקטים עליו. מה שחשבתי זה שכל אחד יפתח לעצמו חשבון באיזה שרת איחסון חינמי ויעלה אליו קובץ ASP או PHP שתהיה אפשרות להוריד מהאתר שלנו, ואז הוא יעדכן באתר שלנו את הכתובת של האיחסון שלו ובעזרת הקובץ שהוא יעלה לשרת החינמי שלו תהיה תקשורת בין האתר לאיחסון שלו וככה כל אחד יוכל לראות את הקבצים שהאנשים האחרים בפרוייקט העלו לאיחסון שלהם), האתר יהיה רק הפלטפורמת תקשורת בינהם, אף אחד לא יוכל לראות את הפרוייקט שלהם בלי שהם ירצו להראות אותו... הם יקבלו פורום ומערכת חדשות וכו', הכל לשימוש פנימי, זה אמור להיות משהו שיעזור להם, כי בMSN וזה קשה לפתח פרוייקט כי עד שמצליחים למצוא כל אחד ועד שקובעים משהו זה יכול לקחת המון זמן... ככה פשוט ניתן להם כלים לפיתוח הפרוייקט בצורה נוחה. הכוונה היא לאנשים שיתארגנו וירצו להתחיל לפתח פרוייקט, כמו שלא מזמן ניסו להרים פה בפורום פרוייקט שנפל מאוד מהר.

Vegaro

New member
כמה דברים:

למה צריך אחד ישראלי ספציפי, אתה חושב שיש מספיק אנשים לקהל יעד? לא עדיף שהוא יהיה באנגלית ויוכל לפנות לעוד אוכלוסיות? היתה תקופה שהייתי חבר קבע באתר לכתיבת מוזיקה אלקטרונית, שממש ממש אהבתי את העיצוב שלו, והשיטות לניהול COMMUNITY שלו היו מאוד מוצלחות. כדאי אולי להעיף מבט: www.ctgmusic.com מה עם שם לאתר: MAIN LOOP :) או GAME LOOP!

freak2100

New member
אתרים באנגלית יש....

בעברית אין ואין כל כך קהילה, אבל גם אין לקהילה שום דרך להתגבש, המקום היחיד שיש כרגע זה הפורום כאן והוא לא מושך אליו יותר מדי אנשים, אני חושב שאם יהיה אתר שלם ורציני זה ימשוך הרבה יותר אנשים. אם תפרט יותר לגבי השיטת ניהול באתר ההוא... על אף שאני יודע בעקרון איך לבנות מערכת ניהול, אבל אם יש לך רעיונות או דגשים אתה מוזמן להציע, לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה שאני אראה באתר ההוא... וMAIN LOOP וGAME LOOP נשמעים יותר כמו שמות לאתרי סאונדים

phrizer

New member
עוד משהו לגבי השמות...

אם הייתי מחפש בגוגל אתר ישראלי לבניית משחקים והייתי נתקל באתר ששמו game loop הייתי חושב שזה אתר באנגלית ולא הייתי נכנס... אם האתר בעברית כדאי שהשמות יהיו עבריים... ורעיון לאתר: קישורים...

Vegaro

New member
כמה דגשים:

חח צודק בקשר לשמות. אני אנסה לחשוב על עוד שמות, אבל לצערי אני יותר טוב עם שמות באנגלית מאשר בעברית! בקשר לאתר: 1) במרכז יש את החדשות (כל יוזר יכול לשלוח פריט חדשות, והעורכים מאשרים) 2) מצד ימין יש - שירים מומלצים, שירים חדשים, הודעות אחרונות בפורום. 3) איזור הCOMMUNITY מחולק לARTICLES ו TUTORIALS וראיונות. דומה לGAMEDEV. שוב, כל יוזר יכול לשלוח, והעורכים מאשרים - עדכון לכל אחד מאלה מקבל 'ידיעה' בחדשות. המשמעות של כל זה היא שרוב הפעילות של המשתמש מתרחשת בעמוד הראשי - מצד אחד העמוד הראשי מציע גישה נוחה למידע שבתוך האתר, מצד שני אין הצפת מידע. כמה הודעות אחרונות בפורום, כמה שירים מעניינים, ומה חדש. מבט אחד בעמוד הראשי ואתה מעודכן. מאוד אהבתי את השיטה הזו. נ.ב לאחרונה הם העמיסו עוד כמה קטגוריות בצד ימין שגרמה למעט הצפת מידע. אמנם עדיין לא ברמה של הצפת המידע בעמוד הראשי של GAMEDEV, אבל מספיק כדי להפר את האיזון בעיני. נקודה שניה שאהבתי באתר היא שיטת ה REVIEW שלהם - כל משתמש יכול להעניק לשיר ציון, וחייב לספק הסבר מניח את הדעת לציון שהוא מעניק. ככל שאתה מעניק יותר REVIEWS בשבוע, כך גדלים סיכוייך ששיר שלך יוצג בעמוד הראשי. אם אתה רוצה רק לומר מילה טובה/רעה ולא להכנס להענקת ציון, ניתן להשאיר COMMENT על השיר. לא יודע כמה משחקים הולכים להיות מוצגים באתר, אבל זו שיטה שאפשר לאמץ.

phrizer

New member
אני הייתי כותב מאמרים

אבל הבנתי שהקהילה היא פחות למתחילים ואני לא יודע שפות תיכנות מעבר לGML, שזה למתחילים...

freak2100

New member
הקהילה היא בעקרון לכל הרמות, אבל

המאמרים צריכים להיות ברמה גבוהה, זה לא אומר שבהכרח הכל על תכנות ועל דברים מתקדמים, גם אם יהיה נניח מדריך על game maker זה לא רע (במדור מתאים), אבל שהמדריך הזה יהיה ברמה גבוהה

phrizer

New member
מה זאת אומרת רמה גבוהה?

מבחינת כתיבה או מבחינת תוכן?

phrizer

New member
לא הבנתי

תוכן למתחילים שכתוב ברמה גבוהה (מבחינת זה שזה מסודר, אין שגיאות כתיב, נוח לקריאה וכו') זה בסדר?

freak2100

New member
סדר, דקדוק ושגיאות כתיבה זה דבר אחד

צריך שגם התוכן יהיה ברמה גבוהה אם למשל זה מדריך לgame maker, אפילו למתחילים מאוד, זה בכל זאת לא יכול להיות מדריך שנכתב על ידי מישהו שאתמול הוריד את התוכנה, זה צריך להיות מישהו שיודע לעבוד איתה, שלא יטעה את הקוראים, שידע לכתוב על דברים מתקדמים... שיראו שזה מישהו רציני ולא מישהו שחמש דקות למד את התפריטים והחליט לכתוב על זה מדריך.

yaronCT3

New member
מוכן לעזור

היי, האמת כשגם אני כבר המון זמן רוצה לבנות איזה אתר כזה אבל פעם זה לא יצא לפועל... בכל מקרה אם אתה רציני בעמיין אני אשמח לעזור בכתיבת מדריכים ושאר חומר באתר. לגבי מבנה האתר אני כן חושב שהוא חייב פורום, ובהמשך כשיהיו בו הרבה משתמשים יהיה אפשר אפילו לפתוח כמה פורומים. מעבר לזה הדבר הכי חשוב באתר זה החומר עצמו: מדריכים, כתבות, תוכניות לדוגמא, תשובות לשאלות נפוצות וכד'. החומר צריך להיות מחולק לפי נושאים (בערך כמו הקטגוריות של articles and resources ב- gamedev.net). לגבי מערכת לניהול פרוייקטים נראה לי שזה די גדול על אתר כזה בהתחלה - אנשים שרוצים לפרסם פרוייקטים שלהם בשביל לקבל עזרה, או אנשים שרוצים להצטרף לפרוייקטים קיימים, יוכלו לעשות זאת בפורום. הכי חשוב זה להביא את האתר למצב פעיל מהר ככל האפשר. ברגע שיהיה איזשהו גרעין פעיל אני מאמין שהוא ימשיך לגדול כל הזמן. לאתר כזה יש המון פוטנציאל.

למעלה