רעיונות לאתר

freak2100

New member
רעיונות לאתר

היי למי שיודע ולמי שלא, אני עובד עכשיו על אתר פיתוח משחקי מחשב ישראלי. כמו שיש את www.gamedev.net אבל בעברית, או, כמו שיש את www.webmaster.org.il אבל לפיתוח משחקי מחשב. צירפתי תמונה ראשונית (שלשום רק התחלתי לעבוד
), בינתיים יש רק את העיצוב... הקטנתי קצת את החלון כי אני משתמש ברזולוציה גבוהה, בעקרון זה ברוחה של 100% מהחלון, והגובה... טוב, חיברתי את התמונה בפוטושופ, כמובן שזה עם סקרול בעקרון
טוב, אז אחרי שכולם יתלהבו מהעיצוב המדהים ("וואו, איזה יופי"...), שאגב גנבתי מחבר שלי שלא יודע מזה בכלל (הוא אי שם בארה"ב, לא דיברתי איתו איזה שנה כבר, הוא עשה את העיצוב הזה לפני כמה שנים ואני בטוח שהוא אפילו לא זוכר שהוא עשה אותו [הוא גם לא עשה איתו כלום], חוץ מזה שכבר גנבתי ממנו פעם משהו שהוא עשה [ואז הוא ידע את זה וסתם קצת כעס עלי
], וחוץ מזה שלא איכפת לי
), אני צריך עזרה קצת ברעיונות.... קודם כל, רעיון לשם נורמלי, ולא "כרישה" שUltra Spidey נתן כשהוא עבד על הPSD.... בינתיים זה שם קוד
דבר שני, רעיונות לאתר עצמו, לתוכן: מדורים, מה צריך להיות בכל מדור וכו'. כבר דברים שכבר הוחלטו... כשהאתר יפתח הוא יהיה קשור לפורום כאן (אפשר לראות שכבר בניתי את הסקריפט ששואב את רשימת השרשורים מהRSS של הפורום כאן), והיה בו פורום שאני אבנה שיהיה רק לעניינים שקשורים לאתר (דיווח על באגים, הצעות וכו'). הודעות שם שיהיו קשורות לפיתוח משחקי מחשב ימחקו, כדי לא ליצור תחרות בין הפורום שם לפורום הזה. בעקרון, אם הקהילה תגדל והאתר יצליח השאיפה היא בסוף לעשות אותו עצמאי ולא קשור לפורום כאן, אבל זה כבר תלוי באיך זה יתפתח ומה יקרה בהמשך... בהתחלה הוא יהיה קשור לפורום כאן בכל מקרה, לפחות לתקופה ארוכה אם לא יותר מזה
. עוד משהו שחשבנו עליו זה שתהיה בו מערכת פיתוח פרוייקטים. מה זאת אומרת? זאת אומרת שכל קבוצה שתרצה ליצור פרוייקט תוכל להשתמש באתר. יצטרכו להרשם לאתר בשביל זה ומנהל הפרוייקט יתן גישה רק לאנשים שקשורים לפרוייקט, וכל פרוייקט יקבל פורום וצא'ט ועמוד חדשות וכו' - כל הדברים שצריך פרוייקט שמפותח דרך האינטרנט. בנוסף אני חושב שכל פרוייקט יקבל גם בסוף אתר שממנו תהיה אפשרות להוריד את הפרוייקט ולקבל תגובות מהגולשים וכו', ואם ירצו, גם בזמן הפיתוח (למשל מה שעושה nextFrame שפתח בלוג והוא מעדכן ממנו על ההתקדמות ומבקש רעיונות וכו'). אמממ... זהו. חוץ מזה אני צריך רעיונות - איזה מדורים צריכים להיות באתר, מה צריך להיות בכל מדור וכל הצעה\הערה\מחשבה חולפת\מחשבה קבועה\בקשה\טיפ\עצה\מה ההבדל בין טיפ לעצה?\המלצה/הרהור/שאלה/תשובה/הברקה/ידיעה/מזכר/נ.ב/נדון/ת.ז/מען/גלויה/רגע, על מה דיברתי? אה, כן..../רעיון/שאיפה/ממתי עברתי מ"\" ל"/"
בקיצור, אם יש לכם רעיונות לעוד דברים שאני צריך לבקש (למשל שנינה), גם את זה אתם יכולים לרשום. אבל עדיף שתרשמו ישר דברים על האתר במקום לרשום "אתה צריך גם הסתייגויות"....

מדריכים

בנושאי תיכנות תיאורטיים, על משימות תיכנותיות מסוימות, על התחלת עבודה עם שפות חדשות וכו'

ותוכנות

כלים מועילים, ערכות פיתוח (SDK), מהדרים ועוד דברים שאני בטוח שקיימים ואני לא מצליח להיזכר בהם כרגע

yoniBLA

New member
הכי חשוב

שיהיה תוכן ברמה גבוהה, gamedev.net זו דוגמה טובה, למרות שיש להם קצת בלאגן במאמרים. מאד מאד חשוב להיזהר במה שאתה מכניס לאתר מבחינת הרמה, ברגע שאנשים רואים טעויות במאמרים / כל דבר אחר שמעיד על רמה נמוכה, הם עלולים לא לחזור לאתר שוב. מה שיקרה זה שתהיה לך קהילה של "מתחילים", שזה לאו דווקא מה שאתה רוצה (אני לדוגמה הייתי מעדיף אתר ברמה גבוהה, עם לפחות קבוצה של אנשים שמכירים את הנושא לעומק. "מתחילים" לא מפריעים לי, אבל חשוב שיהיו גם אנשים שמבינים עניין). אני לא מסכים עם הרעיון של לא לפתוח שם פורום, בימינו אתרים מהסוג הזה בנויים סביב קהילה, בלי פורום האתר לא יתפוס תאוצה. וכמובן - תקנה דומיין ושרת נורמאליים, זה כ"כ זול... אם אתה צריך עזרה במשהו אולי אוכל לעזור, הרבה זמן רציתי לפתוח אתר כזה, ובכלל לכתוב מאמרים בנושא

freak2100

New member
אני רוצה למנוע תחרות

בין הפורום כאן והאתר יש קהילה קטנה עכשיו, ואם תהיה תחרות וחלק מהאנשים יהיו רק פה וחלק רק בפורום של האתר, זה יגרום לזה שגם כאן וגם שם יהיו פורומים מתים... אני מסכים איתך שחייבים שכל המאמרים והמידע באתר חייב להיות ברמה גבוהה... גם מבחינת הרמה של הכתיבה (שלא יהיו שגיאות כתיב וכו') וגם מבחינת האיכות של המידע (שלא יהיה מידע לא נכון). כבר החלטנו שלכל משתמש באתר יוכלו להיות כמה רמות: - משתמש רגיל (סתם מישהו שנרשם) - כתב - יוכל לכתוב במדור מסויים (או כמה מדורים) ולערוך דברים שהוא כתב - עורך - יוכל לכתוב ולערוך דברים של אחרים במדור מסויים - עורך על - יוכל לכתוב ולערוך בכל המדורים - מנהלי אתר - טוב, די ברור מה הרמת גישה שלהם
אני אשמח אם אתה, ועוד אנשים פה מהפורום, יהיו חלק מהצוות של האתר ויכתבו מאמרים וכתבות וכו'
כרגע צריך לבנות את המערכת, לפני שמתחילים עם התוכן

yoniBLA

New member
חבל,

ברגע שאתה מונע מעצמך לפתוח פורום, אתה מגביל את הקהילה שלך למשתמשי הפורום הזה. זאת קהילה יחסית קטנה, עם הרבה "מתחילים", ואני לא רואה אותה מתפתחת במהירות בזמן הקרוב. חוץ מזה, תחרות זה לאו דווקא שלילי. למה אתה מפחד שאנשים יעברו מהפורום הזה לפורום שלך? אם זה יקרה זה סימן שהפורום שלך טוב יותר, ולכן המעבר חיובי. היחידים שיפסידו מזה הם תפוז, והם יפסידו בלחץ כמה עשרות שקלים.

freak2100

New member
בעקרון אני רציתי לעשות פורום נפרד

אבל אנשים מכאן, כמו Ultra Spidey, Somebuddy וDe-Panther כמובן הציעו שבשלב הראשון לא נעשה את זה... בעקרון אני חשבתי שזה יהיה כמו www.webmaster.org.il, שבעקרון מי שבנה אותו זה המנהלים של פורום ASP פה בתפוז, אבל יש לו פורום עצמאי, והם לא מתחרים אחד בשני, פשוט יש שני פורומים... אבל אנשים אמרו שאם זה יהיה ככה, הקהילה של מפתחי המשחקים הישראלים, שהיא גם ככה קהילה קטנה, תתחלק בין הפורום כאן והפורום שלי, וככה שתי הקהילות יפסידו... אבל בעקרון תהיה מערכת פורומים, פשוט בשלב הראשוני היא לא תתחרה בפורום כאן, וכשאני ארגיש צורך אני אתנתק מהפורום כאן ואפתח שם פורום במקום.

De-Panther

New member
../images/Emo45.gifחודש חודשיים...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הראשונים הפורום הזה יחד עם האתר יהיה סבבה בסופו של דבר באמת צריך משהו נפרד

freak2100

New member
זה יתן לקהילה איזשהי נקודת התחלה

להקים קהילה מאפס זה הרבה יותר קשה מלהקים קהילה מקהילה קטנה...

De-Panther

New member
ברור... אני מאלו...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שבעד הרעיון שהפורום יהיה חלק מהאתר לפחות בהתחלה ארג... שתפוז כבר יתנו שטח איחסון כדי שאני אוכל להתחיל לעשות תחרויות בפורום בצורה נורמלית

freak2100

New member
יש עוד כמה דברים שאתה צריך לעשות...

לסיים להעלות את שני הפרקים האחרונים שכתבתי למדריך שלי (יש עוד כמה פרקים שעוד לא כתבתי, אבל לפחות את אלה שכתבתי תעלה) להכריז על המנצח מהתחרות של פסח שנה שעברה (
) להחליף סקר (נתתי לך רעיון לסקר כשהפורום נפתח, אחרי זה שלחתי לך אותו שוב, ושוב, ואפילו כתבתי אותו פה בפורום, ואתה עדיין לא העלת סקר כזה...) מה קורה עם כל זה?

De-Panther

New member
מהסקר שכחתי../images/Emo3.gif ואני|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

רציתי להכריז על המנצחים בצורה נורמלית עם עמוד משחקים נחמד אבל אני לא רוצה לשים אותו על כתובת מסוימת ואז מתישהו שהוא יעלם או שאני אצתרך להפנות מהשרת ההוא לשרת אחר... בכלמקרה - הזוכה(זתומרת אתה) כבר יודע על זה ממזמן... אחד שלח פקמן שלא ממש היה קשור לחוקי התחרות(היה צריך לבנות משחק חפש את האפיקומן... זה פשוט היה פקמן) אז למרות הצורה בה הוא בנה אותו - נאלצנו להתחשב בו פחות... אחר כך היו את המשחקים שלך ושל רפי גם רפי וגם אתה בניתם משהו נחמד ומקורי רק שבסופו של דבר אתה הוספת את העניין של הרנדומליות ורפי לא... אז השופט החליט לבחור בך
אגב... קיבלת בסוף את הדיסק?? בקשר למדריך שלך תגמור אותו ואני אעלה את הכל... פנו אליך עם שאלות בקשר אליו??

freak2100

New member
לא קיבלתי את הדיסק ../images/Emo3.gif

פעם קיבלתי כבר משהו מתפוז (נדמה לי שסיפרתי לך), בתחרת בפורום אחר (פורום הומור, היה צריך להמציא סלוגן לפורום, אז בחרתי משהו והצהרתי שזה לקוח מתוכנית טלויזיה ["לוקחים את ההומור ברצינית" - מתוך שידורי המהפכה], אבל המנהל אהב את זה אז הוא בחר בי ושלחו לי דיסק. אגב, זה לא הופיע אחרי זה בשום מקום
), זה היה דיסק עם שיר אחד או משהו כזה, שאף פעם לא שמעתי אגב
בכל מקרה, מהתחרות פה לא קיבלתי כלום
לא שזה כזה קריטי, אתה יודע שלא עשיתי את זה בשביל הפרס (אף אחד לא עשה את זה בשביל הפרס...)... לא הייתי אמור לקבל גם איזה חולצה? (תמיד רציתי חולצה של תפוז
)
ולגבי המדריך... אף אחד לא שאל אותי עליו, אבל סתם חבל לי שאם מישהו יכנס הוא לא יראה לפחות את כל הפרקים שכתבתי... אבל אתה צודק, לא סיימתי אותו, ואני מתעצל לעשות את זה

De-Panther

New member
אז יאללה תגמור את..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הדבר הזה אולי גם אני אלמד בסוף פלאש... ואני אבדוק לך מה קורה עם הפרס... בקשר לחולצה של תפוז... נראה לי שאין להם יותר חולצות... לפני שנה וקצת הייתי אצלהם ומישהו הראה לי חולצה בניילון ואמר - רואה את החולצה הזו?? זו החולצה האחרונה שנשארה... או משהו בסגנון... כבר לא זוכר כל כך
בכלמקרה... יש לי חולצה כזו שקניתי לפני שנים באיזה 20 שקל... היא עדיין בניילון... ויש לי גם חולצה של אייסיטי שקיבלתי בתור פרס על לא זוכר מה... כמה פריטי אספנות נחמדים

De-Panther

New member
יש כמה רעיונות לכמה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

תחרויות אבל קודם אני רוצה פלטורמה נוחה לתחרויות

למעלה