רעיונות הפעלה בני 2-4

SilentLight

New member
רעיונות הפעלה בני 2-4

אתחיל מלשבח את הפורום הזה, כי הוא תוסס ברעיונות מקסימים!!

כרגע אני מחפשת הפעלות לילדים בגילים שציינתי בכותרת.
אני סטודנטית ועושה מילגה שבה אני צריכה להגיע לשתי משפחות חד הוריות עם שני ילדים כל אחת (בנים).
אני מחפשת פעילויות העשרה בדגש על כך שיתאים למגזר הדתי. דברים ששתי לב אליהם באחת המשפחות זה הקושי של הילד להפסיד.
חשוב לי להפעיל את האמא כך שתשתתף בפעילות עם הילדים.
אז באמת אשמח לכל רעיון\אתר אליו אוכל לפנות.

חג שמח והמון המון אור

מנסה לעזור.

האם רק עכשיו התחלת איתם? במידה וכן, לא הייתי עושה דברים תחרותיים. כאשר הילד התחרותי ירגישו איתך נוח תוכלי להתחיל לטפל בנושא הזה.

לאפות ביחד יכול להיות מאוד מתאים לשתף את האמא.

אני מצרפת לך לינק לאתר שיכול לעזור לך עם רעיונות ומתאים למגזר שאת מחפשת.

בהצלחה.

SilentLight

New member
תודה!

לקחתי את הערה שלך לגבי המשחקים התחרותיים לצומת ליבי ואת כנראה צודקת!
אבל באופן כללי אשמח לדעת איך להתנהג במצב שהילד מתרגז ובורח לחדר כשהוא מפסיד.

בתיהבלק

New member
פעילויות בפנים או בחוץ?

מבחינת המגזר, בתור דוסית מצוייה אני יכולה לומר שנראה לי שהכל פחות או יותר מתאים לכל המגזרים, מלבד העובדה שיש כל מיני דברים שאנחנו לא עושים בשבת. יש גם דברים כמו איפור/תסרוקות/מסיבות קוסמטיקה, או איך שאתם לא קוראים לזה, שאני לא ככ אוהבת ולא מרגישה שרוח ישראל סבא נושבת מהם (אבל אני מניחה שיש גם לא דוסים שלא מתלהבים מזה...), אז מהבחינה הזו, לא נראה לי שאת צריכה לדאוג. מה שכן, אין לך מה לבסס פעילויות על תוכניות טלויזיה/סרטים כי סביר שלא יכירו.

מבחינת הפעילויות עצמם, בצק מלח מעולה לגילאים האלה, גם חותמות שאפשר להכין מכל מיני דברים. או בחוץ - בועות סבון (קחי כוס חד פעמית, שימי חצי מגבון על הפתח - אפשר לתפוס עם גומיה, בתחתית ליצור חור ודרכו להשחיל קשית שתיה. טובלים את המגבון במי הסבון ונושפים דרך הקשית. מוצלח מאד)

זה הכיוון בכלל או שאת רוצה איזו העשרה שילמדו ממנה משהו ספציפי כל פעם?

SilentLight

New member
היי :)

קודם כל תודה על התגובה
ציינתי הם דתיים פשוט כי כמו שאמרת הם לא מכירים דמויות מהטלויזיה ולכן משחקים המבוססים עליהם לא באמת באים בחשבון.
חוץ מזה שאחת האמהות ביקשה שהמשחקים יהיו צנועים.

בכל אופן אני מחפשת פעילויות שאני יכולה לעשות אצלם בבית ויהיו יותר העשרה מאשר יצירה.. אני תמיד משתדלת לעשות להם משהו יצירתי אבל רוצה גם שיהיה תוכן יותר.

mory design

New member
רעיונות ליצירה של הורה וילד

הי,
את מוזמנת לראות כאן רעיונות שונים להפעלות, הראשונות יכולות להתאים לילדים בגילאים האלה. בהצלחה :)

KarinDi

New member
כמה כיוונים

תמיד יש משהו קצת בעייתי בפרוייקטים כאלו, כי צריך מאוד להיזהר לא לבוא ממקום מתנשא...כשאני במסגרת עבודתי עושה הדרכות הורים זה תמיד קצת מוקש, וצריך לחשוב עליו ולנטרל אותו מראש. בכל מקרה, אני מאוד משתדלת לחפש פעילויות שמשתלבות בחיי היומיום של המשפחה, כי זה מגביר מאוד מאוד את הסיכוי להמשך יישום. כמה כיוונים לדוגמה:
- הפעלה לפי ספרי ילדים: לראות איזה ספרים יש להם בבית/לשבת מראש עם ההורה ולבחור איתו ספר או שניים לעבוד עליהם ואז לבנות כמה מפגשים סביב הסיפור- הקראה, המחזה, ציור וצביעה של הדמויות, פיתוח נושא שקשור לספר (לדוגמה- "חנן הגנן" ולהכין סלט פירות, או "מעשה בחמישה בלונים" ולעשות משחקי שונים עם בלונים ועם צבעים, "פשפש מתלבש" ולהתחפש...). זה כלי נהדר שאח"כ יחסית קל להורים להשתמש בו ולהתאים אותו לרוח המשפחה.
- מטבח: כמו שהציעו, פעילויות של אפייה והכנת אוכל הן נהדרות. אפשר לשלב את זה עם משחקי חידות ברמות שונות (חידות מילוליות לגבי המרכיבים במתכונים, "חפש את המטמון" של כל הכלים הנדרשים, להעמיד לפניהם מצרכים ולנחש מה מכינים וכו' וכו וכו)
- טיול לגן שעשועים: לשחק בדרך "i spy with my little eye"- משחק נהדר לפיתוח שפה, התבוננות ולהעביר נסיעות וטיולים ארוכים, לנסות לארגן משחק בחול בלי להכין מראש ציוד- לאסוף מהגינה ענפים, עלים, בלוטים וכו' ולהמציא רעיונות יצירתיים לשימוש בהם (אחת הפעילויות הכי אהובות על בת השנתיים וקצת שלי), ביצוע הוראות במרחב (להסתתר מתחת למגלשה, מאחורי הסולם, על השלב הכי גבוה בסולם, על הנדנדה הקטנה- אפשר להכניס ככה אין ספור מושגים). וכמובן היתרון הגדול של גן שעשועים הוא בתחום המוטורי

לא בטוחה אם זה בדיוק הכיוון, אבל באופן עקרוני נראה לי שהעקרון המנחה צריך להיות להגיע למשפחה, לראות מה יש בבית ולהשתמש בזה. לראות מה הילד אוהב לעשות בשעות הפנאי ולקחת את זה לכיוונים חברתיים ואפילו קצת דידקטיים יותר ולאט לאט להציע לילדים אתגרים מתוך הדברים שהם אוהבים ומקובלים במשפחה ובסביבה שלהם.

SilentLight

New member
תודה רבה!

מאוד אהבתי את הרעיון הראשון שלך עם הספרים,
כל העניין מאתגר אותי אין ספק, אבל עזרת לי מאוד.!

בכל אופן בשלב הזה מעדיפה לא לצאת איתם מחוץ לבית. :\

Internet Mom

New member
מאד אהבתי את הפעילויות שהציעו לך כאן

אני הייתי מתמקדת בשני דברים בשלב הראשוני:
הראשון זה שהפעילות תהיה מאד קלה להכנה ולא מלכלכת, כדי להוריד לחצים ומתחים גם ממך וגם מהם. כך למשל, אפייה משותפת אפשר להקל בפעם הראשונה ולבוא עם בצק מוכן ואז נשאר רק לקרוץ צורות, לקשט ולאפות... אפילו כדורי שוקולד אפשר לגלגל עם בצק שהכנת מראש.
ודבר שני הייתי מתמקדת במשחקים מאד בסיסיים ולא תחרותיים כמו שהציעו לך כאן- התנסויות חושים, קריאת סיפור... זה משהו שילדים ומבוגרים מתחברים אליו ברמה מאד ראשונית ולא סביר שזה יעורר התנגדות ומתחים אצל אף אחד.

SilentLight

New member
להביא בצק בעייתי כי..

המטבח שלי לא כשר והם ממש דתיים.

אבל כן אני אכן אשתדל ליישם את מה שהצעת ולדחות את העניין התחרותי.

למעלה