רעיונות בבקשה!!

noosh 19

New member
רעיונות בבקשה!!

נמאס לי מפסטה נ"ג-לא טעים לי שום סוג! תפוחי אדמה-פירה בטטות אורז-מג'דרה אפונה (קינואה וכוסמת לא הכי אוהבת) תנו לי רעיונות בבקשה!! כל מתכון התקבל בבקשה

אג אטריות אורז

שימו לב שיש דקיקות ויש רחבות, לדעתי הרחבות יותר טעימות (אבל פחות נפוצות)

liloshf

New member
../images/Emo91.gifמתכון לאטריות אורז

בסגנון תאילנדי אבל ממש טעים אם את מעוניינת אני ארשום לך את המתכון

האמת שגם לי נמאס מכל הדברים...

שכבר כמה חודשים אני מכין אותם פעם אחר פעם... יוצא לי מכל החורים (תרגיעו בבקשה) מוקפצים עם אטריות שעועית/אורז, דייסה מקמח אורז מלא, ופסטות גם כן די בדרך לצאת... מה.. עוד פעם עוף בתפו"א? עוד פעם מרק בטטות? אולי יש למישהו משהו אחר? טעים... רצף של מאכלים פשוטים (או מורכבים) שהופכים את הארוחה לאטרקטיבית יותר?....

noosh 19

New member
מצטרפת לשאלה../images/Emo45.gif\-:

אמא שלי כבר השתגע ממני, אני כזה" אווווווף אין לי מה לאכול" וכל מה שהיא אומרת לי, או שלא מתחשק לי או שזה כבר מגעיל אותי

shlomlondon

New member
כמה רעיונות:

1. סלט אורז קר. אורז קר (מבושך כמובן) עירית קצוצה נענה קצוצה סזיליקום קצוץ גמבה ( נכון.. קצוצה) סלרי גירסא חלבית: אני מוסיפה קוביות גביה בולגרית או גבינת עיזים גירסא בשרית: עוף קר והרבה לימון 2. פירה מבטטות אני מוסיפה עירית וצ'ילי 3. דלורית: לחתוך לעיגולים דקים דקים לרסס בתרסיס שמן ולאפות עד שהמ משחימים ונעשים פריכים 4. תפוחי אדמה עם שום ומיונז: מערבבים טוב טוב חצי קילו מיונז, 5 שיני שופ כתושות טיפה צילי או סחוג, מלח קג ועוטפים תפוחי אדמה קטני, אופים עד שמשחים. 5. איטריות אורז עם כפית שוקו וקצת קינמון - פינוק מומלץ לחורף. 6. סלט שעועיות: שעועית ירוקה, צהובה, חומוס, שעועית אדומה, הכל עם הנוזלים, חרדל שום בצל סגול ולבן ופלפל שחור יאמי יאמי אוסיף אחר כך עוד יש לי עוד מלא, אבל חייבת לחזור לעבוד.

נצר1

New member
מה לגבי דגים?

ולמה להצמד רק לעוף עם תפו"א, אכן נשמע משעמם... קודם כל מבחינת בשרים ניתן לגוון מאד, בהוספת בשר טחון, כבד, צלי, גולש וכו'. לגבי תוספות, גם אנשים בריאים חיים לצערנו רק עם הגיוון של פסטות/אורז/תפו"א/ירקות, ובזה אנחנו לא לבד. אך כאמור שיטות ההכנה לכל אחד מהם יכולות להיות מאד שונות ומגוונות. ובלי קשר, אנחנו בזמן האחרון מכינים המון מנות דגים. הגיוון גדול ויש הבדל גדול בטעם בין סלומון, בס, דניס, וטראוט או כל דג אחר. אני מצרפת תמונה של מנה שהכנו לא מזמן (יש לי את כל שלבי ההכנה מתועדים ואם אתה רוצה שאני אפתח שרשור של זה תגיד, כי זה תמונות של כל שלב ושלב.

noosh 19

New member
הבעיה שאני מנסה כמה שפחות אורז

בגלל בעיות של עצירויות יותר, אבל תרשמי בכל זאת גם עם יש לך עוד מתכונים זה יעזור

liloshf

New member
מתכון לאטריות אורז:-

מוצרים:- 100 גר' אטריות 1 ביצה 100 גר' טופו חתוך לקוביות(או בשניצל יותר טעים אז יותר מ100גר') חופן נבטים 4 עלי בצל ירוק חתוך לרצועות באורך של כ-5 ס"מ כף בוטנים קלויים ומרוסקים 4-5 כפות סויה 2-3 כפות סוכר שמן אופן ההכנה:- משרים את האטריות במים רגילים למשך שעתיים. טורפים את הביצה בווק במעט שמן. מנגבים את האטריות ומוסיפים אותן לווק ומערבבים כ-5 דקות עד לריכוך מוחלט. מוסיפים לווק את רוטב הסויה, את הסוכר ואת קוביות הטופו ומערבבים עד להתמזגות כל הצבעים והטעמים. מוסיפים את הבצל והנבטים ומערבבים דקה נוספת. (בסןף בצלחת בוזקים מעל את הבוטנים. מגישים עם רבע לימון בצד. בתיאבון:) ו
.

נטלי22

New member
איזה סוגים של פסטה ניסית? כי אנחנו

קנינו בשביל נופר פסטה מתוצרת Tinkyada (פסטה בצורת ביסלי, אבל יש כל מיני צורות), והיא היתה טעימה ממש כמו פסטה "רגילה" ואפילו יותר, כי היא נשארה רכה וטעימה גם בחימום חוזר. אם לא ניסית את התוצרת הזאת - ממליצה לך לנסות. אנחנו קנינו אותה בחנות של GLUTENFREE אבל אולי יש אותה גם בחנויות אחרות.

net the jet

New member
עוד רעיונות- ריזוטו ( אם כי שוב

אורז, אבל אפשר לגוון עם ירקות כל פעם משהו אחר, ניוקי עם קמח תפ"א במקום קמח רגיל....

noosh 19

New member
איזה קטע

בדקתי את כל הסוגים שיש לנו בבית, ויש לי שקית כזאת רק בצורות אחרות, פשוט לא יצא עוד לנסות

גם אני מעדיף את Tinkyada

אגב, לא צריך לנסות לחפש את השם הזה - חפשי את הארנב! פעם לא הבנתי למה לפעמים הפסטה יוצאת לי דבוקה לגמרי ולפעמים ממש נהדר עד שהבנתי- חפשי את הארנב! על האריזות יש להם מן ציור חמוד של ארנב שרשום לידו משהו על בישול חסכוני באנרגיה ושמתי לב שהפסטה שלהם יוצאת בצורה שאני הכי אוהב. ממש ממליץ עליהם!

בלינצ'ס ../images/Emo99.gif

הכנתי לי היום אחרי שרכשתי מחבת חשמלית לבלינצ'ס סוף סוף, שמצאתי דווקא בחנות ליד הבית שלי. הכנתי אותם לפי המתכון של הקרפ תות שבמאמרים רק עם הרבה יותר קמח ובמקום מיץ תפוזים תמהיל של מים וחלב סויה. יצא חבל"ז, המחבת מאוד נוחה לתפעול והכנתי מלית משמנת טופו עם צימוקים. בפעם הבאה ננסה מתכונים אחרים, זה די פרקטי במקום סנדביצ'ים לאכול בלינצ'ס, אפשר גם לא מתוקים ועם מליות אחרות.

פאנקייקס

וריאציה של מתכון מאחד הספרים - לא היו לי את החומרים אז אלתרתי ויצא די טוב, שווה לנסות "לשחק" עם הכמויות: 1 כוס של קמח מעורבב - 1/3 טפיוקה 1/3 אורז (לא אורז חום!) 1/3 מרמולייט 1 שקית אבקת אפיה + 1 כפית סודה לשתיה (בבקשה גלו לי מה ההבדל...) 1 יוגורט ביו גדול - 150-200 גר (זה מה שאני משתמש אין לי לבן במקרר, ולא מתים מלבן אחרי הכל). 2 ביצים קצת מלח לפעמים יוצא קצת סמיך אז צריך להוסיף קצת מים, בכלל נדמה לי שבמקור זה מתכון לבלינצ'ס... טיפה סוכר (במלרע!) * אפשר קצת ממתיק ווניל אני אוהב לאכול אותם עם קוטג', או להמיס עליהם כשהם חמים קוביות שוקולד :) הדקדנטיות. אמיר

למעלה