רעיון...

Allon 8vD

New member
30 דקות הם למעשה 3 שא"ק

אני מניח שה"חוג" הזה הוא שיעור פרטי, כי עם 16 עד 38 תלמידים חצי שעה שווה אפס דקות. בשיעור פרטי ההספק גדול פי 3 עד 10 (מהניסיון שלי, לפחות). אני מניח ש"כבר כמה שנים" הם ארבע שנים; אני מניח שבשנה היו יותר מ-30 שיעורים (האומדן של 30 שבועות בשנה הוא אחרי קיזוז חופשות, מבחנים ופעילויות בית-ספריות); אני מניח שהעבודה העיונית העצמית ב-5 יח"ל "פיתוח קול" לא נופלת מזו שמושקעת בתע"י. "... צריך להתפשר כאן, כי אנשים לא יקחו את זה מרצונם (ואם זאת בחירה, אז פיספסנו את המטרה) אם יש למקצוע מוניטין של 'קשה'. " וכאן אנחנו מגיעים לשורש הבלתי-מטופל. כנראה שהמטרות שלנו שונות, ואנחנו כבר דנים באמצעים. אני מוכן להשקיע המון לשם שלוש מטרות (מנוסחות בלשון זכר כי ככה): 1. כל מי שרוצה ללמוד אספרנטו יכול בזול ובקלות, 2. כל מי שהשקיע ולמד אספרנטו מרוויח, 3. כל ישראלי שהגיע לגיל 14 יודע מה זה אספרנטו ויודע ש[1.]. אני מוכן להושיט רגל ולטרפד מאמצים של אחרים לשם: 999999999. כל מי שנולד הוא אספרנטאי.

motorist

New member
את הרעיון לא צריך להביא למשרדהחינוך

אלא לבתי ספר אקסטרניים להם יש יותר אינטרס וכוח להגשים את הרעיון.

DoronModan

New member
למה לאקסטרניים

יש יותר אינטרס וכוח להגשים את הרעיון? האם מישהו יכול לסתור דעה זאת?

motorist

New member
מגוון סיבות

בתי ספר אקסטרניים הם גופים כלכליים מאורגנים ומסודרים שמטרתם היא לקבל כסף תמורת ציונים גבוהים שתלמידיהם משיגים בבחינות בגרות. אם כך אפשר לשכנע אותם שהכנסת האספרנטו לרשימת הנושאים לבגרות רק תביא רווח להם. ויש להם יותר כוח להגשים את הרעיון מפני שמבין הסגל שלהם יש מורים ותיקים ומנוסים שבקיאים במערכת החינוך. בנוסף אם הם יחליטו כהרעיון כדאי בשבילהם הם יכולים לשכור צוות של עורכי דין, מורים וכו' שינסה לשכנע את משרד החינוך להכניס את האספרנטו לאחד הנושאים לבגרות. בנוסף אין מספיק אנשים בארץ שיודעים אספרנטו שילמדו בכל הארץ. כך שהמורים הראשונים יהיו בבתי הספר האקסטרניים. אולי גם בבתי ספר יוקרתיים.

אחמס1

New member
איכס, אנקורי ../images/Emo5.gif

תראו, אני לומד בבית-ספר אינטרני והם עשקו ממני *540 ש"ח! אני שונא את אנקורי שנאת נפש, אבל נוטה להסכים עם מוטוריסט, הם יכולים לעזור. כי בעיקרון, חוץ מהגשמת האידיאולוגיה האספרנטית, בתי ספר אינטרניים לא ירוויחו מזה דבר, לפחות לא בשלב הראשון. אנקורי ושות' יכולים לעזור גם בפרסום של העניין וקידומו במשרד החינוך. כמובן שהאינטס שלהם הוא כספי בלבד. בעיקרון אין-פסול בלנצל את זה, זה פשוט הרגשה מגעילה שעוזרים להם לסחוט עוד כסף מאנשים במסגרת "חינוך-חובה-חינם" * 300 איכסומטרי 170 ספר בגרויות בכימיה 70 מיקודית בהסטוריה 540 ש"ח - אולי אני מעגל קצת למעלה שישמע נורא יותר

Allon 8vD

New member
../images/Emo67.gifסתירה מוקדמת

אין היגיון לתמוך או להתנגד לאסטרטגיה בשלב הזה, כי עוד אין גשר לחצות. (לדעתי אין אפילו נהר) קודם צריך תוכנית. ליתר דיוק: סילבוס. גם אם התוכנית תקודם ותופעל בסופו של דבר רק ע"י תיכונים אקסטרניים, הרי תוכנית הלימודים תהיה אינטרנית באופיהּ. אבל גם לפני התוכנית חסר שלב קריטי. הגדרת מטרות (או הסכמה על מטרות). אם המטרה היא, למשל, לייצר אספרנטאים בפס עם בקרת איכות סלחנית, או למשל, קמפיינג פירסומי – אז הרעיון מסריח, וצריך ללמד על המקרה בשיעורי תוד"א. אז דורון, שמור את השאלה שלך לעוד שני שיעורים.
כיתה, בהצבעה בלבד, מה המטרה?

למעלה