רעיון

freeonly

New member
רעיון

אולי חכם, אולי טפשי:

כל ההתכתבויות שאנו קוראים כאן, חלקן מרגשות ממש, חלקן מרתקות, גלויות ממילא לעין כל (וטוב שכך). אלא שחלק גדול מהציבור הישראלי המעוניין לקרוא דברים אלה - או שנוח לו יותר לעיין בתמצית הדברים ב"מדיה" קלה יותר מבחינתו, או שבקושי יש לו גישה לאינטרנט.

חשבתי על האפשרות (ואולי כבר חשבו על זה לפני) להעלות חלק מהדברים המרגשים יותר והמרתקים יותר, על "ספר" במובן המסורתי של המילה. על עצם קיום הנושא ממילא שמעו כל העולם ואשתו, והכותבים הם ממילא אנונימיים, והדברים הם ממילא גלויים - אז למה שלא להאיר את דרכם של אחרים שבוודאי מעוניינים לקרוא גם הם?

זה רעיון נכון אבל

צריך להבין את ההבדל המהותי בין כתיבה ספונטנית בפורום, לבין כתיבת ספר.
גם כשמתחילים לסכם את החומרים ולחלקם לקטגוריות, מתברר שישנם הבסדלי גישות עמוקים בין שלל הכותבים, וזה בכלל לא פשוט להוציא משהו שלם ולהציג את הניואנסם השונים, תוך נאמנות לכותבים.

יש גם חשיבות לעקוב אחרי הודעות הכותבים לאורך הזמן (על שלל ניקיהם) ולראות איך הדיעות משתנות.

ניסתי כמה פעמים לסכם את מהות הפורום בפוסט אחד, וזו לא היית מלאכה קלה, ברור שזה אפשרי אבל כאמור כדאי לזכור שיש כאן חומר בוסרי שדורש גם זמן הבשלה וגם עיבוד.

שמואל151

New member
לא מציאותי

מי ירצה לקרוא כזה ספר המאמינים לא ירצו לקרוא והלא מאמינים לא צריכים ספר לדעת שהכל טיפשי

freeonly

New member
אני לא בטוח, מנסיון אישי

לאחד מהחרדים הלא-מאמינים שאני מלווה אותו - נתתי פעם לקרוא כתבה בנושא עם דברים שאמרו מעורבים.
הוא קרא אותה בצמאון רב וטען שקריאת הכתבה היתה מאד חשובה עבורו, הרבה יותר ממה שאני חושב.

אני מניח שזה לא רק לדעת או לא לדעת על נושא האמונה, אלא השאיפה לדעת מה אחרים חושבים בנושא ושיש עוד כמוהו או דומים לו.

שמואל151

New member
יש כבר את הפורום

מה היתרון בספר יותר ממה שיש עכשיו בפורום גם פה הוא יוכל לפגוש אנשים ולדבר איתם כמו שאנחנו עושים

רעיון חכם ועוד דבר אם אפשר מעלים פה נושאים עיניינים וציטוטים ואמרות שפר. הייתי שמחה אם יהיה באור לציטוטים למתעניין החילוני ( כמוני) ותרגום לעברית מארמית ומאידיש.

נכון שהפורום לא לי הוא, אבל אני (ובוודאי רבים אחרים) פותחת אותו כמה פעמים ביום ולא מפספסת אף הודעה (!)

למעלה