רעיון שחשבתי עליו

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

afon

New member
רעיון שחשבתי עליו

פינק פלויד באנפלאגד. מה דעתכם? מה אתם אומרים? איך זה יהיה? נ.ב. לאלו מכם שלא יודעים מזה אנפלאגד. זו הופעה או דיסק שהרעיון שלו הוא לפשט את השירים ולהפוך אותם למינימלים מבחינת כלים וצלילים.

itaikuskus

New member
זה לא רעיון טוב

הרעיון הוא לא לפשט את השירים, אלא לבצע את השירים בלי עזרת כלים חשמליים, או עם כמה שפחות מהם. פישוט השירים הוא פשוט תופעת לוואי שקוראת, ואם האומן טוב מספיק (ע"ע אריק קלפטון), הוא יבצע את העיבודים האקוסטיים בחוכמה. האנפלאגד התחיל כיוזמה מבורכת של האמטיוי, והיום כל להקה פלצנית שמגיעה למשבר כתיבה ורוצה לעשות עוד קצת ג'ובות על מעריציה, מרימה הופעה, עם מחירי כרטיס מופקעים, וכמובן מוכרת את הדיסק של ההופעה. פינק פלויד היא לא להקה לאנפלאגד באופן כללי, אבל כשאני חושב על זה, למטרות שלא הולכות בזרם של אותם אמנים שציינתי, יהיה נחמד לשמוע אותם מבצעים שירים כמו grantchester meadows cirrus minor green is the colour cymballine אפילו כמה בארטים סטייל the gnome chapter 24 אולי אפילו terrapin כמחווה כמובן wish you were here san tropez seamus fearless if כשאני חושב על זה, פתאום זה נראה לי רעיון לא רע בכלל. מיהרתי לשלול. אני לא ארצה לשמוע את SOYCD או ABITW או CN אבל שירים כמו שציינתי עם רובד אקוסטי ממילא- למה לא? יכול להיות מעניין

גררר

לא מספיק שגילמור עשה לא מזמן איזה סוג של אנפלגד?! די עם האנפלגד!!!!! מה נהיה מאיתנו?! דור של רכרוכים! כל הרכב שמכבד את עצמו היום זורק אנפלגד לאויר כאילו זו חובה! רק חסר שפינק פלויד יעשו את זה באמטיוי וזהו! רוק זה לא אנפלגד! חלאס עם האינטימיות הזו של לשבת במקום מפגר עם נרות ולשחק אותה שקטים! אתם רוקרים פור גאד סייק! מספיק עם השטויות, תגבירו את הווליום ותנו בראש! בלי מגברים וחשמליות, 99 אחוז מהשירים של פינק פלויד לא היו רואים אור בכלל, חלאס אני אומר! סתם, אל תיקח את זה אישית עבר עליי יום רע :)

אנפלגד זה דבר מקסים

אני אומר את זה בתור קהל ובתור מבצע כשאני בחדר חזרות עם הלהקה שלי זה מאוד נחמד כל התופים והדיסטורשן אך עולה בי חיוך ענקי כשאני נזכר באיך סיימתי להלחין שיר והגשתי אותו לגיטריסט שלי ועבדנו על השירים על אקוסטיות והגרסאות הראשוניות האלה פשוט מקסימות אותי מהבחינה שאני מאעביר את השיר באופן שונה לגמרי יש בזה באמת משהו מיוחד בתור אומן זה באמת נורא חשוף אתה לא יכול להתחבא מאחורי התופים וכל הרעש אתה שם בפנים חוץ מזה שבתור קהל אז אני חושב שיש משהו באקוסטית שלא יהיה לעולם בגיטרה חשמלית...וגם להפך כמובן אבל זה בהחלט עוד חלק מהשיר שלא הכרנו ויכול להיות מאוד שונה מהמקור ויפה באופן אחר לגמרי אם סתם פינק פלויד יבואו ויעשו את אותם הביצועים של השירים עם פשוט גיטרות אקוסטיות ומייסון במקום להחזיק מקלות רגילים יחזיק מקלות של ג'ז זה באמת לא יעזור לאף אחד הגירסה המחושמלת בודה במקומה אבל אם הלהקה באמת משנה גישה ובעצם חוזרת לשיר איך שהוא נכתב במקור שיכול להיות מאוד שונה מהגירסה הסופית ואז להתחיל לעבד שוב מחדש עם הגיטרות האקוסטיות והפסנתר יכול לצאת משהו מקסים כך שלפי דעתי זה באמת תלוי באומן עצמו אם יחליט להשקיע ולזרום עם זה שאנפלגד זה משהו שונה שצריך גם להעביר שונה או שסתם ירצה לעשות הרבה כסף אז הוא יבוא לבד או עם איזה גיטריסט או קלידן אחד יעשו את השירים בדיוק כמו שהם עושים בהופעה וסוגר קופה שהוא מתחלק בה רק עם אדם אחד אם בכלל

itaikuskus

New member
לא יודע

חשבתי כמוך, ואז חשבתי על ההקלטות של the man and the journey, והשירים האקוסטים מתוכם, וחשבתי לעצמי באמת- את השירים האלה אני בטוח ארצה לשמוע. פינק פלויד היא להקה עם לא מעט שירים אקוסטים, רובם פחות "פופולרים" בהופעות מאז TDSOTM שמאז בהופעות היו מנגנים אותו בעיקר, וכמה "להיטים נלווים" (אלא אם כן ההופעה מקדמת את האלבומים אחריו). זה לא 99 אחוז, זה במקרה הטוב 80 אחוז, וגם לא בטוח.

the man and the journey

זו בדיוק ההופעה שהם צריכים לעשות - אולי גם להתאים שירים מאוחרים יותר שלהם לקונספט הזה. ואולי זה מה שווטרס חשב עליו, כאשר הוא הרהר לאחרונה על העלאת DSOTM במלואו, יחד עם הלהקה - רעיון שהוא ככל הנראה מתכוון לבצע, עם ניק מייסון בלבד, בטור הקרוב שלו.

holo

New member
ראית את דייויד גילמור בקונצרט

במלטאון? לדעתי הגירסא האקוסטית שהוא עשה שם ל SOYCD פשוט מדהימה, ויש שם גם ביצוע לא רע ל FOS ובכלל ביצוע יפה לדעתי ל DOMINOE. זה יכול להיות אחלה כל עוד הם יתמקדו כמה שפחות בלהיטים.

Itai8

New member
בגרסא ל SOYCD

לפי דעתי יצאה גרוע!!! חסר כל הרגש שהוא מוציא על החשמלית במקור ו Fat old Sun לא באקוסטית גם במקור?

למעלה