רעיון שאהבתי...

salt of earth

New member
רעיון שאהבתי...

אני תמיד חשבתי כי לא מספיק שהצליינים מגיעים לארץ ומבקרים במקומות הקדושים ויוצא שהן פוגשים אך ורק את המדריך, בעל המלון, ובעל חנות המזכרות. ורק מעט מאותם צליינים נפגשים עם נוצרים מקומיים כדי ללמוד על חיינו הייחודיים כנוצרים בארץ הקודש, לראות איך שימרנו את האמונה שלנו בארץ בה התהלך ישוע, וגם ללמוד על ההיסטוריה הייחודית שלנו בהיותנו צאצאי הנוצרים הראשונים. לכן פרויקט כזה הוא משהו שהייתי שמחה לראותו מתקיים לידיעת הצליינים: הנוצרים בגליל מחכים לכם מה דעתכם?

פרויקט מבורך../images/Emo45.gif

אכן באוכלוסיה הנוצרית המקומית יש פוטנציאל תיירותי לא מנוצל, רוב הצליינים שבאים לארץ מבקרים רק בכנסיות הפופולריות והמפורסמות, יש עשרות כנסיות יפיפיות שאינן זוכות לביקור של תיירים מכיוון שאין מודעות לכנסיות האלה, בנוסף חשוב שהתיירים יבקרו ויפגשו את האוכלוסיות המקומיות ויראו כיצד הם חיים וכיצד משמרים על אמונתם. כה ירבו פרויקטים כאלה

michaeld1

New member
פרוייקט מבורך ../images/Emo45.gif משום מה שכחו את תרשיחא?!

למרות שנכון להיום, אחת לחודש, מבקרת בתרשיחא קבוצה של צליינים (בעיקר מאיטליה). בהצלחה

salt of earth

New member
זה באמת נחוץ מיכאל

כאילו הגענו למצב שבו הצליין מגיע לנצרת/כפר כנא/ירושלים. ולא פוגש אף נוצרי
ואחרי זה מתפלאים למה בעולם המערבי לא יודעים שיש דבר כזה שנקרא ערבים נוצרים. אני יודעת שבחלק מהקהילות הדתיות באירופה מתפתחת גישה שצריך לתמוך בנוצרים המקומיים כך שכאשר מבקרים בארץ הקודש להישאר לישון ביישוב נוצרי, ולאכול במסעדה ששייכת לנוצרים. הרי החוויה הרוחנית להתארח בפסוטה או תרשיחא או עיילבון היא הרבה יותר גדולה ותשאיר זכר טוב מהביקור. אני רק חושבת על הביקור של קבוצת צליינים צעירים שנדחפו לאיזה אקליל בכנסיית הבשורה
והתחבקו עם הכלה
ומחייכת כי פשוט היה כל כך נחוץ להם לראות נוצרים חוגגים את סקרמנט הנישואין הקדוש בתוך הכפר בו גדל ישוע
וזה דברים שהם מהותיים עבורם ואולי נלקחים כמובן מאליו עבורנו.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifדווקא את יודעת שמיכאל הוכיח ההפך../images/Emo9.gif

או שיש לך זכרון כלכך קצר מלוחה
? עאד אלנסראוויאת עלא 2ולתיק 2וואיא

salt of earth

New member
סתאאם

מיכא יודע אינו האי זנאכה
ולא ל2 מיכאל
הוכיח ועוד איך, בס היק קאן קתיר. בעדין הדא אלפא אלי ב2ול אנו אל נסרוויאת 2וואיא ... לא יודעת מאיפה הביא את השמועה הזאת

אאל לא יודעת מאיפה הביא את זה../images/Emo6.gif

קודם כל כאן במרכז יש שמועה חזקה על הצפוניות ובמיוחד הנצרתיות שהן אוואיא, ומלח מוכיחה שאין עשן בלי אש

salt of earth

New member
חצי שמועה

אבל במרכז כנראה לא מכירים את הצפוניות יותר צפונה מנצרת, עשאן יג'יו יחקו עלא אל נסראוויאת.

salt of earth

New member
ועכשיו צץ לי רעיון חדש לפעילות בפורום ../images/Emo62.gif

כאשר קראתי את הכתבה בהארץ, שמתי לב שיש הרבה מקומות בכפרים הנ"ל שאני לא מכירה ולא שמעתי עליהם בכלל. וזה גם מתווסף למה שאמרנו קודם שאנחנו הנוצרים לא יודעים הרבה על הקהילות הנוצריות המפוזרות בצפון כולל הגליל והמרכז. אז מכיוון שאנו מגיעים ממקומות שונים מה דעתך שכל פעם מישהו יכין לנו מידע או פעילות או משחק על הכפר/עיר שלו, היסטוריה שלה, ועל הקהילה הנוצרית בה- מספרם, פעילויות, שמות הכנסיות, משהו מיוחד שמאפיין אותה. לדוג': כמה מכם יודעים כי נפוליאון נשאר לישון ללילה אחד במנזר שכיום הוא המנזר הפרנסיסקאני ברמלה? אלפא בלאש איסא תינפשלק רישק
ותשוף חאלק עלינא
מה אתם אומרים

lion 7

New member
אנחנו דואגים לכנסים

מפגשים, בשביל להכיר אחד את השני, לא העלינו על דעתנו, את המקום הקרוב לנו, הקשר עם התרבות בת אלפי השנים יש תיירים שבאים מארה"ב אבנגלסטים מבורכים, ויש כאלה צליינים מאיטליה אדוקים, בשני הכיוונים הם רוצים לדעת את הכנסיי שבקרבנו, ואנו לא דואגים אלא לאוכל או אולם ( נכון חברה? ) או איך נבלה במצרים בלי לדעת הפירמידות, סליחה על היותי נוקשה, אבל בבית הספר הקטולי שבו למדתי היה עידוד לבקר בבית אברהם או בית גמאל או קרימיזאן ואחרים, כמובן לתלמימדים שלא עשו בעיות או היו "טובים" במהלך השנה בתי הספר הנוצריים ( חבל שלמדתי רק מכיתה ח , הם אוצר וחבל שלא מנצלים את כל מילה שמלמדים שם, או פיסת מידע כאשר נסענו לטיול למיני ישראל, הנזיר האיטלקי לא הפסיק לצלם, ואנו כמובן חיפשנו את הבטן, וכאילו זה מוריד מהערך שלנו סליחה חברים, בהיותי בן 18 התוודעתי לחברים מחול, למדתי הרבה, יש הרבה דברים שאנו לא מעונינים ללמוד, באחת החוויות שלי איתם, בפיקניק רציתי להשליך את האשפה על הרצפה בגן לאומי , אולם אדם גרמני עם אנגלי ואוסטרלי , עם כמה חברים שהייינו ביחד הוא עצר אותי ואמר לי , שמע ידידי , יש פח אשפה ושם צריך לזרוק, אני לא קיבלתי ברוח טובה את ההערה זאת התרגזתי קצת, והוא הדגיש על שאנו צריכים להיות דוגמא לאחרים לא רק בחיינו כנוצרים היום אחרי המון שנים, לקחתי לי הרגל, גם השפת ים או בכל מקום אפילו בחול, אני מלקט את השקיות מעל הרצפה או בגן הלאומי לפעמים אני מקבל הערות של שב ואל תעשה, אבל אי אפשר שלא דבר אחר לא חונכתי עליו דיי, וזה המקומות הקדושים כאבנגליסט, אתרים לא משחקים אצלי משמעות רבה, אולם היום אני יודע שטעיתי ובגדול וחבל אופס סליחה על שיצא ארוך בואו נתפלל שישוע יעשיר אותנו הנוכחים באתרי המולדת שלנו, אחלה מולדת שבעולם

אחלה../images/Emo45.gif

יאללה תתחילי ליש אנפיש רישי יעני
, בשבילי זה לא כבוד גדול שנפוליאון הכובש הגדול בכל הזמנים ביקר ברמלה

rotemfiji

New member
../images/Emo45.gif אהבתי מאוד את הרעיון...

לנו אין נוצרים ביישוב, אבל אם תבקשו יפה אספר לכם עליו בכל אופן
ממ..בעצם לשכנים שלי יש צלב על הבית ואין לי מושג למה..נברר איתם

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifנדמה לי שהכתבה נמחקה או משהו...

שורה אחת בעניין יש! אבל בגדול אכן הרעיון הוא טוב .. ומלא קהילות בחו"ל לא מכירים את המושג.. ערבי נוצרי בישראל!! ולגבי הסטוריית המקומות והכפרים הללו.. זה מצויין, אבל יותר מצויין שנערוך טיול לשם ונבקר ונצלם..פיקניק הררי כפרי..והביתה לפורום לשפוך את המידע החדש ולשתף
!!

michaeld1

New member
אז יאללא.. כולם מוזמנים אלינו-לתרשיחא ../images/Emo24.gif

נארח את כולם, כולל מלח הנצרתית !! ונעשה סיור. בתרשיחא גם הגיעה ההמצאה ששמה מזגן (להבדיל ממקומות "נחשבים" אחרים). אגב, ילדי אלמוכאים של הכנסיה מבקרים מחר בנצרת ב nazareth village. מלח אני סומך עליך, בעניין האירוח

למעלה