רעיון עבודה בהולנד

• פותח הנושא pavka
  • פורסם בתאריך

pavka

New member
רעיון עבודה בהולנד

שלום חברים,

אני מבקש עצות בנושא רעיון עבודה בהולנד. מחכה לי רעיון עם מנהלת HR של חברה הולנדית. את הרעיון הראשון (המקצועי) צלחתי ועכשיו אני מנסה להתכונן לחלק של HR.

יש משהו שמייחד נשות HR הולנדיות? ישראליות ראיתי לא מעט, אבל הולנדיות...יש שאלות ספציפיות שנהוג לשאול שם? יש דברים שהם מפחדים מהם אצל המועמדים? יש משנו בישראלים שהם חוששים ממנו? יש דברים שלא אומרים?

אשמח לכל עצה.

תודה,
פבל

AshkA_

New member
אני לא זוכרת שהיה משהו מיוחד

בראיון עם הHR.
אחרי הראיון המקצועי בטלפון, עשיתי איתה ראיון טלפוני, ובו דווקא היא דיברה הכי הרבה, תיארה את החברה ואת העבודה.
היא סיפרה לי פרטים שאף פעם לא שמעתי מאנשי HR, כמו הגיל הממוצע בחברה, ושאני אהיה האישה השלישית ב-IT ושהם ממש שמחו לקבל קו"ח של אישה לתפקיד.
היא שאלה למה אני רוצה לעבור לכאן (מצאתי את העבודה כשגרתי עדיין בישראל) ושאר פרטים כלליים.

אולי מישהו אחר יוכל להוסיף.
שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

חנהר

New member
שלום פבל וברוך הבא לפורום שלנו

היום ואני עובדת בהולנד, לא עברתי אצל ה-HR, רואיינתי ישירות אצל הבעלים של החברה, ללא סינונים.
בסה"כ אין דבר כזה נהוג או לא נהוג, הכי חשוב שתהיה עצמך ותשאל מה שאתה חושב לנכון לשאול, אם אתה לא מבין משהו, כדאי שתשאל במקום ולא תחכה לכך אחר כך, זאת עלמ נת להימנע מהפתעות.
לאיזו משרה אתה מתראיין, באופן כללי קוד לבוש אלגנט מאוד מקובל לראיון עבודה בהולנד.
מצ"ב קישור של אחד השרשורים שמצאתי בארכיון הפורום אודות הנושא.

בהצלחה

pussy riot

New member
באופן עקרוני

לקחת בחשבון שהאווירה יותר רשמית ממה שאתה מכיר בישראל. הלבוש צריך להיות מכובד, עדיף לא ג'ינס כמובן. אני לא יודעת מה המשרה המדוברת, אבל כדאי להתלבש באופן אלגנטי, אבל לא יותר מדי. אם מדובר במשרה ניהולית, עניבה לא תזיק.

וקח בחשבון שפרטים אישיים קצת פחות מעניינים אותם וגם אם כן, הם לא יחפרו לך כמו בישראל (במיוחד אם אתה אישה, בישראל אוהבים לדעת מהן תכניות הילודה שלך).

להגיע מוכן עם טפסים שהם מבקשים ממך, לקרוא קצת על החברה ברשת כדי לדעת מול מי אתה עומד.

למעלה