רעיון מעניין

רעיון מעניין

לא לשים צג אחורי.

אבל המראה עם ה EVF הבולט... וחוגת exposure compensation מאחורה - מזמן לא ראיתי עיצוב כזה מכוער למצלמה (לדעתי
).

https://www.mirrorlessrumors.com/first-leaked-images-of-the-new-leica-m10-d/

sagiKor

New member
אחת היפות

ה evf זה תוסף שלא חייבים אותו (יש לי אותו עבור ה 10 והוא נהדר לצרכים שהעינית של לייקה לא מספקת מענה)
החוגה האחורית מזכירה במובן את חוגת האסא שישבה שם במצלמות הפילם.
אגב, זה לא הדגם הראשון, הייתה כבר לייקה M-D ללא מסך שהייתה מבוססת על ה 262, בדגם הזה, החוגה מאחור שלטה על האיזו כי אין במצלמה חוגת איזו כמו ב 10

בעוד שהקונספט מעניין, לטעמי זה צעד רחוק מדי, מצלמה דיגיטלית זקוקה לצג אם רק עבור ביצוע הגדרות ושימוש ב evf או התחברות עם סמארטפון דרך wifi לטעמי זה לא פיתרון.
אני נשאר עם ה 10 הרגילה ואם לא בא לי מסך אז יש m6...

sagiKor

New member
הקטע ההזוי במצלמה הזאת

זה שיש מנוף כמו להעברת הסרט...

צודק, עכשיו ראיתי

האמת מגניב... וגם החוסר בצג דווקא מושך אותי מסיבה לא ברורה... והכיעור (לטעמי) דווקא מוסיף לה ייחודיות... רק חבל שהתמחור שלה בטח יהיה תמחור של לייקה מה שאומר שלא תהיה חתונה

steiff

New member
בינינו - כל המותג הזה הוא גימיק אחד גדול

ואני אומר את זה כמי ששפך סכום גדול מאד של כסף בעבר על התנסות בו.

טכנולוגיה מפגרת שמשווקת כ״פיצ׳ר״.
אופטיקה טובה אבל יקרה להחריד.
ארגונומיה זוועתית ותפעול ספרטני.

בשנים האחרונות הם השיקו שתי ממצלמות שבמקום לנסות להכניס פיצ׳רים מודרניים בגוף ״רטרו״, מנסות להסיר את הפיצ׳רים המודרניים שכבר הצליחו להכניס לגופים האלה ולהפוך אותם לעוד-יותר-רטרו.

לפני שנתיים בערך הם השיקו מצלמה דיגיטלית בלי מסך. כי צלם אמיתי הרי לא צריך מסך, הוא מכוון לפי העין (במילא במצלמות האלה הכל ידני), מצלם, ואחר כך לוקח את הפילם לפיתוח, זאת אומרת - מפרק את הפלטה התחתונה, מוציא את כרטיס הזיכרון, מכניס למחשב, ו״מפתח״ את התמונה בלייטרום או פוטושופ.

והנה הם משיקים דגם חדש, עם עינית דיגיטלית, אבל כדי שהוא יראה עוד יותר רטרו - הם שמו את חוגת ה-ISO בגב המצלמה, במקום בו היא עמדה ברוב דגמי הפילם ההיסטוריים.

מצד שני למי אני מתלונן? עובדה שיש מי שקונה את המצלמות האלה, זאת אומרת יש מי שהגימיקים האלה קונים אותו. יש גם מי שקונה שעוני רולקס, עטים של מונבלאן ותיקים של לוי-ביטון. בשבוע שעבר הייתי שלושה ימים בבייג׳ינג. ניגשתי לבקר ב״שוק הפנינים״ ותוך חצי שעה קניתי עט שכותב חלק כמו מונבלאן (למרות שהוא נראה ״פיילוט״ פשוט בלי הציעצוע של הלכה השחורה) בפחות מעשרה שקלים, וכיסוי דמוי לוי-ביטון לדרכון (במקום הכיסוי שנקרע) בשבעים שקל. יש שם גם שעוני ״לולקס״ למי שמחפש. מצאתי שם גם פנקס רשימות במקום הפנקס שהתמלא (לא. לא מולסקין ולא דיגיטלי) בחמישה שקל וסט מברגים עדינים. הכל ״מייד אין צ׳יינה״. הנסיעה במונית הלוך חזור מהמלון הכפילה את העלות הכוללת, ובכל זאת הכל עלה פחות מאשר כיסוי רזרבי (מקורי) לעדשה של לייקה.

sagiKor

New member
אכן גימיק

אבל יש מי שיקנה
לייקה קשובה ללקוחות שלה והיא לא הייתה מוציאה מצלמה כזאת אם לא הייתה דרישה.
ה M-D הקודמת התקבלה בברכה ואנשים אהבו אותה.
לדעתי זה קשוח מדי, מצלמה דיגיטלית צריכה צג, גם אם לא בשביל לראות את התמונות אז לפחות בשביל להגדיר את המצלמה. גם במצלמות פילם היו צגים להגדרת המצלמה.

ה M-D הקודמת הייתה מבוססת על ה 262 שהייתה גרסה מאד בסיסית ומופשטת ל 240 אבל כנראה מופשטת מדי על מנת לבסס עליה מצלמה ללא מסך.
כאן בזכות היכולת לחבר עינית אלקטרונית (מצויינת אגב, יש לי אותה) אפשר לקבל מסך, גם בעזרת ה WIFI כנראה שיהיה אפשר להתחבר עם הסמארטפון עבור הגדרת המצלמה ועוד יכולות. שוב, לא מת על הרעיון אבל יש מי שכן.

ידית דריכת הסרט, או במקרה הזה כנראה ידית דריכת התריס, זה גם משהו שהלקוחות ביקשו. באפסון R-D1, מצלמת ה RF הדיגיטלית הראשונה גם הייתה ידית כזאת ומשתמשים אהבו את זה, היא הפכה למצלמת קאלט.
יתרון מעבר לגימיק התפעולי הוא שיש כאן מצלמה ללא מסך, ללא אוטופוקוס, ללא מנגנון מכני-חשמלי לדריכת התריס, כך שבעצם מורידים את צריכת החשמל של המצלמה ומאריכים את חיי הסוללה בצורה משמעותית.

באופן אישי, אם אני רוצה לייקה ללא מסך אז אני שולף את ה M6 או ה MP ואם אני רוצה שהיא גם תהיה גרסת מונוכרום אז אני מכניס לתוכה את הסרט המתאים...

להבדיל משחר, אני מעריך ששפכתי לא פחות ואולי יותר כסף על המותג הזה וקשה להסתכל אחורה. לא הכל מושלם ויש חסרונות אבל יש גם יתרונות והכיף התפעולי עולה על הכל, איכות התמונה והלוק של לייקה זה בונוס.
הייתי ממש לאחרונה בטיול צילום ברומניה, לקחתי איתי את ה M10 ואת ה M9 עם 4 עדשות ונהנתי מאד מהחוויה הצילומית, לא היה חסר לי כלום.
אגב, כל הסט הזה נכנס לתיק מאד קטן (בילינגהם האדלי סמול) ששום מערכת מקבילה בעלת חיישן מלא או אפילו APS-C עם עדשות מקבילות לא הייתה נכנסת.

זוהי ללא ספק לא מערכת שמתאימה לכל אחד, לא מבחינה טכנולוגית, לא מבחינה תפעולית ובטח שלא מבחינה כספית אבל מי שמתאהב פשוט לא יכול להסתכל אחורה. כמישהו שמצלם בשנים האחרונות הרבה בפילם, הלייקה הדיגיטלית זה הדבר הכי קרוב ובאופן אישי זה מאד קוסם לי. המעבר בין פילם לדיגיטלי וחזור הוא חלק, אותה תחושה ביד, אותה טכנולוגיה, אותן עדשות, רק במעבר לדיגיטלי פתאום חסרה התנועה של דריכת הסרט, אההה רגע....
אולי עכשיו מבינים למי ה"גימיק" הזה מיועד...

יש סיבה למה העיינית המובנת אופטית וצריך תוסף חיצוני

לעיינית דיגיטלית? כי אם היה הפוך אז ממש לא צריך מסך לביצוע ההגדרות, אפשר לשלב כלים שיעזרו בביצוע פוקוס ידני (זום וכו׳), וגם היה חוסך לקנות את התוסף החיצוני?

sagiKor

New member
העינית אופטית כי זה חלק בלתי נפרד מלב מערכת הריינג׳פיינדר

שזה בערך כל הקטע של המצלמה הזאת, אחרת זאת הייתה סתם מירורלס...

העינית האופטית נותנת כיסוי לאורכי מוקד של 28 עד 135 מ״מ ע״י שילוב של שלושה מצבי תצוגה אשר מעלים בכל מצב שתי מסגרות לכיסוי שני אורכי מוקד.
אם רוצים להשתמש באורך מוקד רחב יותר אז צריך עינית חיצונית ויש שלל אופציות לפי אורכי מוקד.
התוסף הדיגיטלי מאפשר בעצם להחליף את שלל העיניות החיצוניות אבל לא רק זה. השימוש בעינית נוח בעדשות טלה כי מקבלים תמונה שמכסה את כל שטח העינית ולא איזו. סגרת פצפונת.
אפשר בעצם עם מתאמים להשתמש בעדשות ממערכת ה R וכך להתממש בעדשות ארוכות מ 135מ״מ.
בנוסף מגבלת הריינג׳פיינדר היא למרחק פוקוס מינימלי של 70ס״מ, מכיוון שעבודה עם העינית האלקטרונית זה בעצם צילום ב LV, עוקפים בעצם את המערכת הריינג׳פיינדר וניתן לפקס ממרחקים קרובים יותר ואז אפשר גם לצלם מאקרו.
הדילוג על הריינג׳פיינדר בעצם הופך את המצלמה למעין מירורלס מודרנית כך שגם נפתחות אופציות מדידות אור מעבר למרכזית, שיש גם ספוט וגם מטריקס.
לפוקוס הידני יש עזר של פיקינג והגדלת התצוגה.
כל הדברים האלו קיימים גם בעצם בצילום מהמסך ב LV במצלמת ה M10 הרגילה.
החיסרונות:
1. אוכל סוללה
2. נוצר דיליי גדול יחסית בצילום וגם החשכה ארוכה יחסית כי התריס צריך בלחיצה להיסגר ואז להיפתח ואז להיסגר ולהיפתח שוב, אופן פעולה כמו בכל מירורלס רק שבלייקה זה מזכיר את הדגמים הראשוניים והאיטיים.
עדיין אני מוצא את זה נוח מאד לצרכים מסויימים.

תודה על ההסבר המפורט

נראה לי שאני צריך להתעמק בטכנולוגיה של ׳ריינג׳פיינדר׳ כי יש לי חור בהשכלה

steiff

New member
העינית האופטית היא לב המערכת אבל גם המכשלה העיקרית

מצד אחד, אכן מיזוג התמונות העיקרית והמשנית בעינית האופטית הוא שמאפשר ביצוע פוקוס. מצד שני העינית האופטית עצמה היא בעלת הגדלה (אורך מוקד) קבוע. משהו בין 24-35 מ׳מ (תלוי בדגם), וכאשר משתמשים באורך מוקד ארוך יותר - מקמפזים לפי מלבן שמוצג בתוך העינית. כשמדובר באורכי מוקד גדולים - מדובר במלבן קטן מאד ולא קל להבחין בפרטים. באורכי מוקד קצרים - צריך, כפי שציינת, עינית חיצונית בעלת רוחב תואם לעדשה, וכאן נדש דילוג הלוך ושוב בין העינית הראשית (פוקוס, ובמצלמות הדיגיטליות גם מדידת אור) לבין העינית החיצונית (קומפוזיציה).

זה לב המערכת וזה רע הכרחי. זה הפתרון שעולם הצילום מצא למיקוד לפני פיתוח מערכות הרפלקס. המצלמות הראשונות של ניקון וקנון היו גם הן מבוססות על שיטה זו, ורק בתחילת שנות השישים היא נזנחה לטובת הרפלקס. למי שזוכר את רוליי, השיטה שלהם היתה מערכת בת שתי עדשות - אחת לקומפוזיציה - שהציגה היטל של התמונה על מסך קומפוזיציה, ועדשה ראשית, שהיתה מסונכרנת מכנית לעדשת הקומפוזיציה (באמצעות גלגלי שיניים) והיתה מטילה את האור על הפילם.

מערכות הרפלקס ייתרו את המנגנונים המורכבים האלה והכניסו מנגנון (מורכב כשלעצמו) של ״פריסקופ״ בין העדשה הראשית (והיחידה) לבין הפילם. הקומפוזיציה בוצע דרך הפריסקופ באמצעות העינית, ובעת ביצוע החשיפה המראה התחתונה בפריסקופ מתרוממת ומאפשר מעבר אור ישירות לפילם. הפיתרון המשמעותי בשיטה זו הוא שהקומפוזיציה מבוצעת באמצעות העדשה שמותקנת על המצלמה והעינית מציגה את התמונה דרך עדשה זו ולא דרך עינית נפרדת בעלת עדשה נפרדת. כך - כאשר אתה מרכיב עדשה רחבה או צרה - התמונה בעינית משתנה בהתאם. ״רפלקס״ = רפלקציה = השתקפות התמונה במראות הפריסקופ. מכאן השם.
החיסרון העיקרי של הרפלקס, מעבר למורכבות המכנית של מערכת המראות והמראה התחתונה שנעה באופן תדיר, היה המרחק שצריך היה להשאיר בין העדשה לסרט הצילום (כדי להשאיר מקום למראה). זה השפיע ועדיין משפיע על מימדי העדשות ועובי המצלמה.

מערכות מירורלס ייתרו את הפריסקופ והן התאפשרו ברגע בו סרט הצילום יצא מהתמונה (תרתי משמע) ואפשר היה לבצע קומפוזיציה ישירות מהתמונה הדיגיטלית שהגיעה מהחיישן עצמו (לעינית דיגיטלית או ישירות למסך, מה שהיה אפשרי גם במצלמות רפלקס דיגיטליות). בהיעדר אותה מראה - ניתן לתכנן מחדש את העדשות והמצלמה על בסיס מרחק קצר יותר בין העדשה לחיישן ומזה נגזרים עובי המצלמה ומימדי העדשות.

sagiKor

New member
המכשלה העירית כמו בכל מערכת היא המשתמש

לכל דבר יש יתרונות וחסרונות
אם תנסה להשתמש במערכת מעבר ליכולות הטבעיות שלה היא תרגיש מאד מוגבלת.
ללא ספק SLR הרבה יותר וורסטילית, החיסרונות נמצאים במקומות אחרים.
אגב, ללייקה היה גם ליין SLR שרץ הרבה שנים ועדיין מערכת הריננג'פיינדר הייתה פופלארית יותר.

steiff

New member
פופולארית בקרב נישה מאד ספציפית

ליין הרפלקס של לייקה לא היה פופולרי משום שלא היו לו יתרונות של ממש על פני המוצרים של קנוניקון.
החשבון הפשוט היה שהתמורה לכסף שמערכות הרפלקס של לייקה נתנו (ונותנות) היתה נמוכה. בשונה מקו הריינג׳פיינדר שהצליח להפוך למותג אספנות, קו הרפלקס הפך לג׳אנק. על העדשות היה כתוב לייקה אבל האיכות האופטית לא היתה ״משהו״. המצלמות עצמן היו מוגבלות מאד מבחינת גמישות התפעול והיכולות.

לדעתי, וזו דעה בלבד, מספר האנשים שרוכשים לייקה ריינג׳פיינדר על מנת לצלם בהן, קטן מאד. קטן גם בין אלו שבכלל רוכשים את המערכת. אתה באופן אישי אולי נמצא במיעוט שבין רוכשי לייקה שגם מצלם במצלמה ולא מסתפק בתליה שלה על הכתף והקלקה מזדמנת כדי להותיר רושם של ״תראו. יש לי הרבה כסף. קניתי את הלייקה הכי יקרה שאפשר למצוא בשוק״.

כפי שציינתי במקום אחר בשרשור הזה - רוב האנשים קונים לייקה בגלל המחיר ולא למרות המחיר. רוב האנשים שבאמת רוצים לצלם במצלמה קטנה, קלה ופשוטה לתפעול, יבחרו באחד מדגמי המירורלס בשוק או אפילו בדגמי הרפלקס הקטנים. מבחינת האופטיקה פוג׳י וצייס יישרו קו עם לייקה לפני שנים, והוסיפו למערכת גם פוקוס אוטומטי. מבחינת מימדים ומשקל - לייקה מצלמה מאד ״דחוסה״ ומאד כבדה יחסית למימדים. מבחינת התפעול והשליטה - התפעול הידני של לייקה הוא מכשלה. לא - זה לא המשתמש שהוא המכשלה. זו המצלמה.

בחרת בביטוי ״היכולות הטבעיות של המערכת״. ביטוי מוצלח! מן הסתם היכולות הטבעיות של מערכות ידניות מוגבלות יחסית למערכות אוטומטיות. זה חלק מהתמורה לכסף. וזה נכון לא רק בתחום הצילום. ברור שיש קסם מסויים בשימוש במערכות ידניות, אבל היכולת הטבעית שלהן מוגבלת. כל עוד אתה מגביל את עצמך ליכולות הללו - הן יספקו את הסחורה. הנקודה היא שהמערכות האוטומטיות עקפו מזמן את היכולות הטבעיות של המערכות הידניות, וגם המשתמש הכי מנוסה ומתקדם לא יוכל לתפעל מערכת ידנית במהירות בה יוכל משתמש (אפילו מיומן פחות) לתפעל מערכת אוטומטית.

ברכב שלי מותקנות מערכות שמירה אקטיבית על הנתיב והתרעה קולית על סטיה מהנתיב והתקרבות לרכב אחר כמו גם עצירה אקטיבית במקרה של התקרבות (ברוורס) לגדר/עמוד.
שנים נהגתי ברכב ידני. התקדמתי לרכב אוטומטי. נוספה לו מצלמת רוורס. נוספו לו התראות על רכב בשטח מת.
ובכל זאת אני לא מתגעגע לרנו-4 הצבאית, לא לפיאט הידנית (למרות שהיה כיף לנהוג בה אחרי הספרטניות של הרכב הצבאי), לא ליונדאי (האוטומטית הראשונה שלי) ולא לרכבים שבאו אחריה. היום אני מרגיש הרבה יותר בטוח בנהיגה כי יש הרבה מערכות אוטומטיות שמבצעות פעולות שאני, למרות שאני רואה עצמי כמשתמש מנוסה ומיומן ברכב, לא מצליח (ומעולם לא הצלחתי) לבצע במהירות וביעילות כמו החיישנים האוטומטיים והמערכות החצי-אוטונומיות שמסייעות בשליטה ברכב. אני בטוח שבשנים הקרובות יוכנסו עוד מערכות אקטיביות לשמירה על בטיחות הנסיעה, והמערכות הללו יוכנסו ליותר רכבים כפריטים מובנים במפרט המקורי.
אני גם בטוח שיקום מועדון מכונות ״רטרו״ (כבר קיימים כאלה...) שמסביר למה מכונית ידנית עדיפה. אציע לך אתגר - בוא ניסע את הארץ מצפונה לדרומה ובחזרה ברכב ידני וברכב עם מיטב האיבזור האוטומטי ונתראה בסוף המסע... יש מצב שבאחת העליות ההעברה הידנית להילוך נמוך תתבצע בנקודה קצת יותר טובה מה״קיק-דאון״ של הגיר האוטומטי, אבל נתראה בסוף הדרך...

תטען, כמובן, שאם אתן לנהג מירוץ לבחור - הוא יעדיף רכב ידני. רק בוא נראה אותו אחרי עשר שעות על ההגה...

sagiKor

New member
שמע, אתה ממש טועה...

ליין הרפלקס לא היה פופלארי כי היה יקר כראוי למותג לייקה מול המתחרים.
העדשות של R מצוינות, הטענה שמדובר באופטיקה "לא משהו" זה סוג של אגדה אורבנית...
ליין ה SLR של לייקה קיים מ 1965 עם הלייקפלקס הראשונה (שיש לי אותה והיא לא פחות ממדהימה) ועד סדרת ה R שחלקה היה בשיתוף פעולה עם מינולטה ועד ה R8 וה R9 שאפילו הציגו גבים דיגיטלים למצלמות... בעידן הדיגיטלי לייקה לא ממש זנחה את ה SLR, יש לה DSLR רק שבמקום לשים בו חיישן פצפון כמו האחרות, הם הכניסו לשם פורמט בינוני...

לדעתי דברים מאד השתנו מאז שאתה היית בקטע של לייקה ועד היום. לייקה תמיד הייתה יקרה, תמיד הייתה סמל סטטוס ותמיד היו אנשים שרכשו לייקה כתכשיט. משתמשים שלא יודעים לצלם יש גם בקרב משתמשי קנון, ניקון, סוני, פוג'י ועוד...
אם כבר היום, גם להפתעתי יש יותר ויותר משתמשי לייקה ובעיקר כאלו שמצלמים איתה וזה לא קורה בזכות המחיר אלא קורה למרות המחיר....
אתה מבין, בעידן שמצלמת קרופ מצועצעת עולה $2000 ו DSLR מקצועית עולה מעל $4000 אז להוציא $7000 על משהו שתמיד נתפס בלתי מושג כבר לא כל כך בלתי מושג.
רואים את זה גם בארץ, אם פעם ראית לייקה ברחובות אחת ל... ולרוב זה היה תייר, היום אתה רואה הרבה יותר לייקות גם על ישראלים וגם על תיירים, גם גיל המשתמש הממוצע ירד. בתור מנהל קבוצת פייסבוק סביב המותג אני יכול לומר לך שאני מופתע מאד מכמות המשתמשים בארץ. וכמובן יש את הקבוצות הבינלאומיות שלא רק שיש המון משתמשים גם חלק גדול מהם צלמים לא רעים בכלל.

היכולות הטבעיות של המערכת לא מתייחסת רק לאוטופוקוס, אלא יותר להתאמה של כלי למשימה, כי אם תכננת לצלם עם לייקה M ציפורים במעוף אז אתה בבעיה ויותר בגלל עינית ועדשות... זה מעבר ליכולת הטבעית של המצלמה אבל אם תכננת לצלם רחוב, או דוקו או צילום תרבויות זה נמצא לגמרי בריינג' הטבעי של המערכת.
וכן יש פספוסים בגלל פוקוס ידני אבל יש גם פספוסים עם AF...

עם כל הטכנולוגיה ההגנתית וההתראתית לרכבים, נראה שמספר תאונות הדרכים בארץ רק עולה...
וואלה אפשר אפילו לייצר סטטיסטיקה שתראה קשר בין הדברים... האם זה אומר שהתוספות האוטומטיות גורמות לתאונות? כנראה שלא, הטכנולוגיה במקורה זה דבר מצויין, השאלה היא גם איך משתמשים, אם הנהגים מרגישים שיש על מי לסמוך שיזהיר אותם בזמן ששולחים הודעות בוואטצאפ בזמן נהיגה אז...
אז יש אוטופוקוס, זה לא מבטיח תמונה טובה יותר. זה הכל תלוי בצלם ואם הוח לו לעבוד עם כלי כזה ולא אחר אז לא אני ולא אתה יכולים לפסול את הכלי המדובר.

יש לי עדיין מערכת מירורלס של פוג'י, והיו לי גם אחרות וכמובן גם מערכת רפלקס. ולא יעזור לך כמה שתנסה, אין תחליף אין שום מצלמה שתתן חוויה דומה לריינג'פיינדר, יש אחר, יש דומה אבל לא אותו דבר, גם לא אם תבחר לשים את אותה עדשת לייקה על מצלמת מירורלס. יש לי גם מצלמה מודרנית של לייקה עם אוטופוקוס והכל (אוטופוקוס אפילו יותר מוצלח מזה של פוג'י) והיא עדיין מספקת חווית תפעול וצילום שונה ממה שיצרנים אחרים מציעים.

או שאוהבים או שלא ואפשר לפרוס את הסיבות מדוע לא אוהבים אבל הסיבות האלו הן אישיות ואי אפשר להפוך אותן לרשימת "בעיות" או "מגבלות" של מערכת כלשהי, מה שמגבלה עבורך יכול להיות יתרון לאחר.
אפשר לראות במגבלה גם כמחסום שעוצר אותך, אפשר לראות במגבלה קרש קפיצה לגבהים חדשים (זאת גישה שאימצתי מכאן והיא הולכת איתי כבר שנים)

לסיכום - תמונה שלפי דבריך כנראה אי אפשר לצלם עם לייקה בגלל שאין AF וביצועי האיזו לא טובים ואין 20FPS.
רק שהיא צולמה עם לייקה (M10) באיזו 8000 עם פוקוס ידני ועם יכולות של 5FPS בלבד... (עוד לא הפנמת שזה רק הצלם ולא המצלמה?)

steiff

New member
הריינג׳ הטבעי...

בעייתה של לייקה היא שהריינג׳ הטבעי שלה מצומצם מאד.
לא טבע.
לא ספורט.
לא ציפורים.
לא אירועים.
לא הופעות.

בעצם נשארנו עם רחוב ואנשים. שזו גם התמונה שהבאת כדוגמה. דוגמה אנקדוטלית.

היתרון של מערכות אחרות הוא שאפשר להתאים אותן למשימות שונות. לייקה זה One trick pony.

ומכאן המסקנה שלי שזו מערכת שמיועדת לנישה. בעצם לשתי נישות.
נישה אחת, הגדולה משתיהן, היא נישת ״שופוני אנאס״. אלה שקונים אותה בשביל להראות שיש להם כסף.
נישה שניה, המצומצמת, עבור המשוגעים לדבר. הדיסוננס הקוגניטיבי הוא כלי עזר משמעותי בהצדקת ההוצאה הגבוהה.

sagiKor

New member
אפשר בהחלט!

גם טבע, גם נוף, גם ארועים, גם סטודיו, גם הופעות.
נראה לי שאתה פשוט מאשים את המערכת בחוסר היכולת של המשתמש...

למעלה