רעיון מטורף?

tapas tapas

New member
רעיון מטורף?

מאיזה מתכת עשויים המטבעות של העשרות אגורות? חשבתי על אולי להתיך את המטבעות של העשרות אגורות ולצקת אותם לתוך מטבע אחת גדולה או משהוא נחמד כזה(אולי אם יהיה לי ממש הרבה מטבעות אני אכין לי חרב?
)

Sabre Runner

New member
פעם אחרונה שאני בדקתי...

המטבעות עשויים מסגסוגת של נחושת, ניקל ועוד כמה מתכות אחרות. לא דבר חזק במיוחד. המטבע סביר הניח שיתקמט תחת לחץ מתון מפלייר ומלחציים. לא החומר הכי טוב להכין ממנו חרב. לעומת זאת, אם יש לך תבנית של בקוטר של מטר בצורה של מטבע 10 אגורות...

NacroMittler

New member
בטוח אפשר לאלתר משהו

עם גבס... השאלה אם זה יעמוד בחום? בכלל, באיזו טמפרטורה המטבעות יותכו לדעתך?

Sabre Runner

New member
על זה באמת אין לי תשובה מדוייקת.

אבל אלה מתכות מאוד רכות וחלשות. לא נראה לי שתצטרך יותר מכמה מאות מעלות.

Nihau

New member
זה לא משהו שאפשר לעשות בבית לבד

מצד אחד מצד שני מוצא חן בעיני הרעיון של חרב צהובה (עשר אגורות) מצד שלישי כשיהיו לך מספיק מטבעות אולי כדאי שתפנה למפחה ותציע להם לעזור לך בתמורה לסיקור עיתונאי ופרסום. חרב טקסית צהובה מעשרות אגורות נשמע משהו שעיתונאות צהובה תקפוץ עליו. עוד רעיון הוא לפנות לאנשים יודעי דבר בביגור הקרוב. חלקם בעלי ידע מפתיע בהכנת שריונות ושאר כלי נשק.

snift

New member
הרעיון מגניב.

לפני שהולכים לכיוון של פרסום וכו' כדאי לבדוק את חוקיותו. למיטב זכרוני יש איסור בחוק להשחית כסף. מדובר בעבירה פלילית. אם תוכל להשיג כמות גדולה של מטבעות של 1 אג' (שהוצאו מהמחזור) או של מטבעות "שקל ישן", לא תהיה בעיה.

NacroMittler

New member
כן, גם אני חשבתי על הנושא הזה

אבל שיערתי שכאשר מדבר בעשיריות אגורות זו לא תהייה בעייה... למעשה, הפעם הראשונה ששמעתי על האיסור הזה הייתה כשהתפרסם בעיתון מישהו ששרף 3 מיליון שקל...

מירטל

New member
לא משתלם כלכלית.

בעיקרון, הרבה יותר קל ופשוט ללכת ולקנות את המתכת שבה אתה מעוניין ( תנסה תכשיטתנים), זה יצא לך הרבה יותר זול.

tapas tapas

New member
זה משתלם מאוד.

הארנק שלי פשוט נהיה כבד מדי מכל המטבעות האלו, אני לא יכול סתם לזרוק את המטבעות לפח כי זה לא מוסרי. ולכן המשקל הרב של הארנק גורם לי במשך תקופה ארוכה לעקמת בגב. בנוסף, יש לחפצים העשויים מעשרות אגורות ערך נוסף. למשל, יכולתי פשוט לקנות חרב מברזל. אבל חרב העשוייה מעשרות אגורות יכולה להיות "חרב הפארים בין העניים לעשירים". אולי אפילו אמיר פרץ יהפוך אותי לפאלדין שלו עם החרב הזו.

מירטל

New member
קח את העשרות אגורות האלה

ותקנה בהן משהו - אפילו את החומר שמהן הן עשויות. אין לי כוח להסביר לך למה זה לא משתלם.

tapas tapas

New member
בגלל זה האוויליות תמיד מנצחת את

ההגיון. כי מי שמתמש בהגיון תמיד מעייף את עצמו. חוץ מזה מאיפה אני אקנה בדיוק כזאת מתכת? לא נראה לי שמישהוא מייצר מתכת כזאת למטרות שונות, ובטח שאני לא אוכל לקנות את החומר הגולמי.

Nihau

New member
למה אתה צריך בדיוק כזו מתכת

וחוץ מזה כבר אמרתי לך למטה- יש לנו חבר שכן מתעסק בזה בצורה מקצועית אפשר לקשר ביניכם ולתת לכם לדבר יפה אחד עם השני

tapas tapas

New member
כן אבל

אני צריך תבנית לא חישול. יש לי הרגשה שהוא עובד עם ברזל או פלדה וזה מצריך דרך אחרת של עבודה. חוץ מזה זה סתם רעיון, אני אוהב לחשוב על רעיונות שאני אחר כך לא מיישם אותם. זה סתם בשביל הכיף.

Nihau

New member
יש לנו חבר שמכין סכינים מקצועי

לפי הזמנה אבל לא קיבלתי את הרושם שזה הרעיון שלך, סתם להשיג חרב או סכין.

למעלה