רעיון / מחשבה / סיעור

yoelnd

New member
רעיון / מחשבה / סיעור

היי חברים. עלה לי הרעיון הבא - מקווה שאציג אותו בהבנה מלאה. בכדי לחזק את תחום העיסוי ותרפיות המגע למינהן (אגב, תחשבו על כמעט כל תחום בחיים) יש לעשות מעשה ולו הקטן ביותר שיכול לבוא מהמטפלים וכמובן מהמעסיק. עסק שיש בו חותמת - סמל - אישור על כך שהעובדים שלו חברים באיגוד מסויים ובכך גם העובדים חברים באגודה המתאימה וגם העסק משדר שהמקום בפיקוח כלשהו. לדוגמא: מוצרי מזון שיש עליהם חותמת - סמל של איל - אגודה לסכרת שבדקה את המוצר והוא מתאים לשימוש סכרתיים. דוגמא נוספת מהתחום: חנות טבע שיהיה לה חותמת - תעודה שהנטורופת שעובד שם הוא חבר באגודה וניתן להניח כי אפשר לסמוך עליו יותר בהגינות מאשר חנות טבע שעובד בה סתם וכר שאולי יודע קצת משהו ודוחף מוצרים לא רצויים עם אינטרקציות וכד'. המטרה של הרעיון: 1. חיזוק האגודה שקיימת ובעצם מפקחת על הרמה המקצועית, 2. עסק שירצה אישור - סמל - משלם לאגודה, יודע שהרמה המקצועית במקום טובה מאוד, השיווק טוב יותר (מטפלים מנוסים ומקצועיים ולא כאלה ש"למדו" שבוע.....) 3. אנחנו כמטפלים נקבל הערכה גם מהאגודה, גם מהעסק ובכך ניתן למחוק שרלטנים ולעלות את קרנינו (כספינו). קחו את כל מה שנכתב ליישום באגודה שלכם - נטורופתיה, סינית וכד' מה דעתכם? רעיונות לשיפור? הערות והארות? אגב, אני לא בא מתוך האגודה ולא משום גורם אחר - אני עצמאי לחלוטין שרוצה קודם להרגיש את השטח ורק אז לבוא עם הצעה כלפי מעלה....... לאגודה ו/או למעסיקים - קרי: ספא, וכד'. בבריאות טובה, יואל

ינוקא1

New member
אני בעד המצב היום , ואגיד לך גם למה.

מה שקורה היום זה שוק חופשי. מי שטוב , מצליח. אני למדתי 4 שנים רפואה סינית ועוד כל מיני דברים , אבל אני נעזרתי גם במטפלים שלמדו חודשיים (בתחומים מסוימים) , ולפעמים הם הגיעו לתוצאות טובות יותר ממטפלים וותיקים. הדבר החשוב כדי שמטפל יצליח זה ביטחון , אמונה ביכולות שלו , תרגול ,ומאוד חשובים גם יחסי האנוש. לא התעודות.

0 אור 0

New member
אני לא בטוחה שמי שטוב מצליח

משני הכיוונים - יש אנשים לא מקצועיים בעליל, עם ידע לא מספק אבל כישורים גבוהים של שיווק ויחסי ציבור שמצליחים להזיק יפה מאד בשוק כבר שנים ועם חוג לקוחות שאולי מתחלף אבל גדול יש אנשים איכותיים וממש טובים מבחינה מקצועית שלא יודעים לשווק את עצמם, וחיים מהיד לפה

ינוקא1

New member
אני מתאים יותר אם כבר

לקבוצה השניה (לפחות כרגע). ועם כל זה , אני חושב שמי שיודע לשווק את עצמו זה נותן יתרון גם בתחום הטיפולי. בדיוק כפי שפלצבו מרפא , יש עניין שתודעת האדם מרפאת. וכאשר אדם מגיע למישהו שיודע לשווק את עצמו ומעורר ביטחון , התוצאות תהיינה טובות יותר מאשר אצל מישהו שאולי מקצועי יותר , אבל יודע פחות לשווק את עצמו ופחות מעורר ביטחון. אני בדיעה שאפשר לרפא גם בעזרת להגיד את הדברים הנכונים , ולתת ביטחון , אפילו אם המקצועיות לא משהו. בקיצור - אני לא מזלזל היום באף מטפל. אם יש אנשים שחושבים שהוא עזר להם וריפא אותם מבעיותיהם , מי אני שאשפוט אותו ? גם אם הוא פחות "מקצועי" ממני.

0 אור 0

New member
אני לא מזלזלת באף מטפל אבל

למרבה הצער יש גם שרלטנים ויש גם מטפלים לא טובים במובן שהם גם עלולים להזיק בגלל חוסר המקצועיות שלהם. כשמקרה כזה פורץ לתודעת הציבור עקב תביעות ונזקים, או אפילו ברמה של אכזבה שמועברת מפה לפה זה משליך גם עלי ועליך

ינוקא1

New member
אני חושב שזה לא מדויק.

יש אנשים לא מקצועיים מספיק ושרלטנים - נכון. אבל מנפחים את החשש מהשרלטנים בתחום מעבר לכל פרופורציה. את כתבת : "יש גם מטפלים לא טובים במובן שהם גם עלולים להזיק בגלל חוסר המקצועיות שלהם. כשמקרה כזה פורץ לתודעת הציבור עקב תביעות ונזקים, או אפילו ברמה של אכזבה שמועברת מפה לפה זה משליך גם עלי ועליך " אם אני חס וחלילה יכתוב למישהו פורמולת צמחים שתגרום לו לסכנת חיים , למחרת זה יהיה בעיתון בכותרות ענק ויגידו שם כמה שצריך פיקוח על המטפלים ברפואה משלימה. אבל את יודעת כמה אנשים מתים כל שנה בישראל מתרופות לא נכונות ? 1200 איש ! רק לפני שבועיים מטופל שלי אושפז במיון עקב תרופה לא נכונה שנתנו לו (וכמובן שהרופאים לא אמרו לו שזה בגלל זה , אבל ברור שזה בגלל זה. לא היה שום שינוי חוץ מהתרופה וכשהורידו אותה הכל חזר לקדמותו). לא מזמן היתה תוכנית על הרפואה המשלימה בערוץ 10 , יחסית מאוד מאוזנת , אבל די חרה לי כשהציגו שם איזשהו מטפל משלים עם הרבה תעודות על הקיר והאשימו אותו שבגלל שהטיפול שהוא נתן לאיזושהיא חולת סרטן לא היה נכון , והוא מנע ממנה טיפול רפואי רגיל אז היא מתה. וכמה חולי סרטן מתים עם הטיפול הרפואי של הרפואה הקונבנציונלית ? האם הם יכולים להבטיח שאם היא היתה בבית חולים היא לא היתה מתה ? נכון שהמטפל ההוא היה אדיוט , בגלל שהמליץ לה לא ללכת לטיפול רפואי רגיל והימר בכך על כל הקופה , אבל גם שם המדובר היה במטפל עם הרבה שנות נסיון והרבה קורסים. חוסר המקצועיות היא לא הבעיה. הבעיה היא כשהשתן עולה לראש , וזה יכול לקרות גם למטפלים מקצועיים. כמה כבר טיפולים אלטרנטיביים שאת מכירה הסתיימו בנזקים ובתביעות ? אני מכיר יחסית מעט מאוד , בעיקר בתחום המגע. וגם שם בחלק מהמקרים המדובר היה במטפלים "מקצועיים". מטפל צריך להיות זהיר בלי קשר לכלום. אם מטפל רוצה להבריא אנשים ושיבואו אליו אנשים אז קודם כל לא לגרום נזק ולא לעשות שטויות. בסופו של דבר , כל מטפל , שרלטן או לא שרלטן רוצה שיבואו אליו אנשים ורוצה לא לגרום נזק. לכן הפיקוח או לא פיקוח הוא לא הדבר החשוב. כאשר התנאים הם כמו היום תנאי שוק חופשי , המטפלים שישרדו אלו מטפלים טובים בסופו של דבר.

0 אור 0

New member
אנחנו יכולים לטמון את הראש בחול

נכון שכמות המטפלים המזיקים בטלה בששים, אבל המציאות מוכיחה שלרופאים יש גב וכיסוי גם כשהם טועים באמת, ולמטפל הוליסטי אין שום גב ואהדה בדעת הקהל גם כשהוא פעל נכון , ולמרות זאת נגרם הנזק. לא כדאי להתעלם ממציאות כזאת. בגלל זה כולנו פתאום התחלנו להקפיד על ביטוח, להתחתים את המטופלים על שאלונים וכד', וגםהחברות בארגון מקצועי תסייע בהתמודדות עם מצבים כאלו - ספציפי ובהכנת דעת קהל אוהדת יותר.

ינוקא1

New member
אני מאוד בספק אם איגוד מקצועי

ישנה משהו למטפל הבודד. הדבר היחיד שמשנה לך או לי , זה היכולת שלנו לטפל באנשים והביא להם מזור , וגם היכולת להביא מטופלים חדשים. זה מה חשוב , השאר שטויות. אנחנו לא עובדים שכירים שצריכים איגוד מקצועי כדי להתמודד מול מעסיק או משהו כזה. רובינו עצמאים , וצריכים לעבוד בראש של "שוק חופשי" אם אנו רוצים להצליח. וזה גם המבחן לפיו אנחנו נמדדים בסופו של דבר. (מה שאיגוד מקצועי יעשה יעשה זה בעיקר גביית דמי חבר , אולי גם נתינת הנחות בקניה מכל מיני חברות , והערמת קשיים על מי שרוצים להיכנס לשורותיו)

0 אור 0

New member
שיקולים בעד האיגוד המקצועי

דברים שאיגוד יכול לתרום בהם (למרבה הצער הרוב עדיין לא קיים): 1. הסדרת הלימודים ורמתם (בכפוף להסתייגויות ולקשיים) 2. סיוע בשיפור ההתייחסות של הקהל הרחב לתחום ולמטפל הבודד - יחסי ציבור למקצוע דרך ריכוז מאמרים, פרסום היש, הסדרה ופרסום של אתיקה מקצועית וכד' 3. יזום של העשרה מקצועית בתחום: קורסים למטפלים, מפגשים מקצועיים, ספרות מקצועית, חומר באתר ... 4.הכי חשוב: לובי מול הגורמים הפוליטיים על מנת שהסדרת התחום תתחשב גם במאפיין ובצרכים של התחום שלנו ולא רק באינטרסים של גורמים שרואים בנו מתחרים לא מקצועיים (כפי שקרה היום) 5. יצירת לובי מול ספקים להבטחת איכות ומחיר טוב לחברים באיגוד - בין אם זה ציוד וחומרים ובין אם זה ביטוח או צרכים נוספים שמשותפים לכולנו.

אדומה2

New member
אתה טועה ובגדול

למשל עם האגודה לרפואה סינית, משיחות שערכתי עם כמה גורמים בועד, אני יודעת שיש תוכניות לא רק לקבל הנחות מאגניבות, אלא לעשות דברים אמיתיים- עזרה במציאת עבודה לכמויות האינסופיות של בוגרים השוטפים את השוק כל שנה, לעמוד מול קופות החולים ולא להסתפק בשכר הזעום כי אם לקבל שכר לפחות סביר אם לא יותר מזה, לעמוד מול המכללות ולהתעקש שאסיסטנטים יקבלו כסף כבר מהשנה הראשונה ולא רק מהשנה הרביעית או השלישית, קבלת פוליסות ביטוח טובות יותר ספציפית לרפואה סינית ולא כללית לכותרת "רפואה משלימה". הסיפור הזה של "כל אחד לעצמו" הוא כל כך לא לעניין. לא יקרה שום דבר אם תוך כדי התאגדות תוכל לעזור לחברים שלך ולעצמך לקיים פה מקצוע מכובד.

אדומה2

New member
המטפלים שישרדו אלו מטפלים טובים בסופו של דבר

כך אתה כותב בסוף דברייך. ....כמו אורן זריף לדוגמא? (ואם אני מבטאת את שמו שלא נכון סליחה)

אדומה2

New member
מה השאלה פה בכלל?

כל תחום שמכבד את עצמו, מכל קשת התחומים הקיימים, מקיים איגוד מקצועי. ולראייה: פסיכולוגים, פסיכיאטרים, העוסקים בהיפנוזה, עורכי דין, רואי חשבון, רופאים בתחומים שונים- למשל רופאי שיניים, מורים בבתי ספר ובתיכון..... אני לא מבינה איך עדיין בכלל יש שאלה אם יש לזה מקום או לא. ינוקא- שוק חופשי? שוק פרוץ אתה מתכוון לומר, שוק שאין לו אמא ואין לו אבא ואין אף אחד שנותן את הדעת על השרלטנים ואותם אנשים שבאים לטפל באנשים אחרים אחרי קורסים שלמדו במשך חודשיים תמימים (וואו!!! ממש דוקטורט, אני מקווה שלא נקעה רגלם מלימוד יתר...) שאתה מתייחס אליהם. כשאתה בא להציג עצמך כחלק מאיגוד/אגודה/וואטאבר, החשוב הוא לא התעודות, זה ממש לא מה שחשוב פה. חשובה הרצינות שאתה נותן לעצמך כאיש מקצוע מסודר, שהוא חלק בלתי נפרד מהעולם הזה. כל מה שאתה אומר לגבי הדברים שחשובים שיהיו למטפל להצליח בכלל לא קשורים לעניין אגודה/איגוד- כן או לא.

למעלה