רעיון מוזר ביותר

danezeq

Member
רעיון מוזר ביותר ../images/Emo4.gif

לבטל את איילון צפון ולהעביר רכבת קלה? אמממ... ומה עם כל התנועה? הרכבת זה לא תחליף של מאה אחוז - אבל בכל זאת הייתי מאמץ כמה דברים מהתכנית הזאת כיף להתסכל על התמונה

danezeq

Member
רגע רגע רגע

רק עכשיו נודע לי שזה מפלס מעל איילון צפון!! וואו!!! תכנית אדירה!! מאיפה זה? קודם חשבתי שהם השתגעו, לקחו את איילון צפון והכניסו לדרום והשאירו 2-3 נתיבים לכל כיוון, אבל מפלס מעל האיילון? פששש! מישהו שמע על התכנית? או רעיון.... דבר מסתורי ומסקרן אני בעד

SkyscraperMan

New member
מוזר ביותר...

מעניין אם זה רק הצעה או שזה באמת תוכנית שרוצים לבנות, לא שמעתי על קו שמתוכנן לעבור "בתוך" איילון. בכל מקרה הצעה נחמדה...

Secular

New member
אם אתה שואל אותי,

עדיף לחפור מנהרה מתחת לאיילון צפון לרכבת הקלה, אני לא חושב שבניית מפלס לרכבת קלה זה רעיון מתאים לת"א, בעיקר מפני שכל תאונה שמעורבת בה משאית באיילון צפון תוכל לגרום לאסון גדול!

Secular

New member
אם כן,

מדובר בתאונות של משאית דלק למשל שמתנגשת במכונית או משאית אחרת, וכתוצאה מכך עלולה להתלקח אש בתוך המנהרה, ואז נוצרת מלכודת אש ענקית במנהרה, שרק לשם הבנה, תאונה מסוג זה שארעה באלפים לפני מספר שנים גבתה את חייהם של יותר מ-100 בני אדם.

danezeq

Member
שני דברים:

א. אני לא בטוח שזאת מנהרה -אולי זה רק מפלס (מה שאומר שיש מעבר חופשי של זרימת אוויר למטה) ב. אז מה? לא נבנה כבישים תת קרקעיים?

Secular

New member
תשובות

א.גם אם יש פתחי האוויר, החום עדיין יכול להצטבר בכמות גדולה מאד. ב.בוודאי שנבנה, אבל איילון איננו מתאים להיות כביש כזה, כבישים תת-קרקעיים(כמו כביש המנהרות) הם כבישים שנמצאים ב-"Open Space", כלומר כבישים לא עמוסים שנמצאים בשטחים פתוחים יחסית ולא במרכז מטרופולין צפוץ כמו גוש דן, ההשלכות שיכולות להיות ל"סגירת איילון" בשעות העומס יכולות להיות שליליות. הפתרון: חפירת מנהרה לרכבת הקלה וחיבורה עם תחנת הרכבת שלום, ככה בן אדם שיגיע בעתיד מירושלים או חיפה יוכל ישר לקחת קו רכבת קלה לחוף הים.

danezeq

Member
או פשוט הכי קל:

לאמץ את רעיון ה"רכבת עילית" מאילוסטרציה הנ"ל מנהרה לרכבת לא באה בחשבון, בגלל סיבות כלכליות, והגשר לרכבת הזה דווקא נחמד

the philosopher

New member
איפה אמורה לעבור הרכבת הקלה?

מה אמור להיות המסלול שלה? ואני חושב שעדיף קודם רכבת קלה ברחובות ת"א, משהו בסגנון המטרו הצרפתי... ראיתי שבירושלים התחילו עם תשתיות, ולדעתי זה יתרום מאוד בת"א. (כמה חבל שמה שאנחנו אומרים כאן לא ישפיע.... אפשר להפנות אנשים בעלי השפעה לפורום פה).

danezeq

Member
המסלול של הרכבת אכן עובר

במרכז העיר, במקומות צפופים ופקוקים נכון לגבי כל הקווים שלה אבל מה זה הדבר הזה באיילון? גם לי אין מושג - מסתורי

the philosopher

New member
כמה קווים יפתחו?

ויותר חשוב מזה... יפתחו בכלל? זה מעשי כל התכנון הזה?

למעלה