רעיון מדליק ב-"גרושים"

shapira meir

New member
רעיון מדליק ב-"גרושים"

לפני כל נסיעה שלי לכרתים, אני נוסע למנזר "דיר חג'לה" (מר גראסימוס) שליד בית הערבה, וקונה משם שתי חבילות של נרות חומים (כל חבילה 15 שקלים, סה"כ כ-120-200 נרות) , הנרות הללו משמשים בעיקר לכנסיות וליום ההתגלות של ישו בשישה בינואר, אבל הם טובים לכל השנה. יש לי צילום של דמות ישו עם הכיתוב של שמו ביוונית וגם-"ירושלים", אורז את הנרות בצלופן 5 בחבילה עם דמות ישו, וזו מתנה מדהימה בתגובות לה, כאשר בשלושים שקלים יש לך מתנה ללפחות 25 אנשים (משתי החבילות שקניתי שבוע שעבר יצאו לנו 40 חבילות קטנות). מי שיקנה נרות, אני מוכן לשלוח באימייל את הדמות שאני מצרף לחבילה, זה נחמד לעשות טוב לאנשים על הלב, ומאידך תוכלו לדבר איתם יוונית, וגם תוכלו לראות שישנה תנועת צליינים ערה כולל נוצרים מרוסיה.

shapira meir

New member
אני עדיין מצפה לשמוע

לשם מה הזעקת לעזרה את אלוהים/אדוני/השם? חשבתי שנתתי רעיון לאנשים להיות נחמדים למארחים בכרתים. אז מה הבעיה?

לדעתי...

אתונה הוא המקום החלומי... נ.ב אלון גוטמן,? יש לך קרבה לשגיב גוטמן מחולון?

shapira meir

New member
צריך להכיר מספיק טוב את כרתים

כדי ליהנות ממנה. זה מן גלגל כזה שדבר קשור בדבר. עובדה שהספר הראשון והיחיד המלא בעברית על כרתים נכתב על ידי, כאשר מספר נסיונות שנעשו אחרי נכשלו כשלון חרוץ בגלל חובבנות וחוסר מידע. מי שמבקר בכרתים מעל 3-4 פעמים, הופך להיות מכור למקום, לאנשים הרגועים, לנופים, למוזיקה הכרתית המיוחדת (בכונן מתנגן לו התקליטור של וורדוניס הזמר מאקסוס), ואני מכיר זוגות ומשפחות שיוצאים לנופש קבוע כל שנה לכרתים.

orna44

New member
מאיר, לי זה דוקא ניראה

מאוד נדיב מצידך לשתף את כולנו ברעיון, שמנסיון אתה כבר יודע שהוא עובד וגורם להתרגשות אצל המארחים. אני בכל אופן שמרתי לי את התמונה, שתהיה זמינה להזדמנות שאסע. תודה לך.

shapira meir

New member
להשיג נרות

גם בכנסיות, אבל שם המחיר יקר הרבה יותר. מנזר דיר חג'לה נמצא בשטח שבשליטה ישראלית מלאה ויש תנועה ערה במקום, והמנזר יווני והמחזיקים בו יווניים , ומי שנוסע לתקופה ליוון או לאיים, שווה בהחלט לעשות את הפעילות הזו ולהכין שי כזה ליוונים. עוד "טיפ". אתמול היתה התקפה מטורפת של וירוסים שלא נפגעתי ממנה, זה רק הציק בגלל הצורך למחוק מאות קבצים מתקיפים. הפתרון: 1. אנטי וירוס מעודכן 2. יותר חשוב: תוכנת מילמו MAILMOA שניתן להוריד בחינם. היתרון שלה שאתה לא פותח את הדואר באאוטלוק אלא במיילמוא ואז אתה מעיין בדואר שלך שנמצא עדיין בשרת וטרם הגיע למחשב שלך, ואם יש לך חשד בקובץ או בהודעה כל שהיא, אתה מוחק אותה עוד בשרת.

אנטי וירוס...

אני מציעה לכל אחד לשלם את השמונה או עשרה שקלים לחודש לספק האינטרנט שלו וכל דואר שיקבל יעבור דרך האנטי וירוס שלהם. בטוח שהם מעודכנים ולא יחסכו בהוצאות בנושא. כך תהיו מוגנים לחלוטין בשלושים וחמש אגורות ליום!!!

למעלה