רעיון לתסריט....

aשרון

New member
רעיון לתסריט....

לאחרונה עלה לי רעיון לתסריט ואני מתלבט לאיזה כיוון לקחת אותו .

הכיוון של הסיפור הוא כזה - בחור צעיר (בן 25 לערך) מגיע לסעוד את בן זוגו הגוסס ממחלת האיידס בבית החולים.

איך הייתם מפתחים את הרעיון הזה, לאיזה כיוונים הייתם לוקחים אותו ?

אני אשמח מאוד לכל עצה או רעיון שיש לכם ,

תודה, שרון

Uri04

New member
אלא אם הגוסס הוא גם במקרה (או שלא במקרה)

פליט מאריתריאה או מדרום סודן, ואז הנה לך - הרווחת גם סיפור אקטואלי

aשרון

New member
תנו לי להסביר....

אני אסביר לכם למה עלה לי הרעיון,
במסגרת פסטיבל הקולנוע הגאה הנוכחי פותחים במחווה לבמאי עמוס גוטמן .
יש תחרות בה מתבקשים לשלוח תסריטים מקוריים שעוסקים באומנות ובחייו של הבמאי שמת מאיידס בשנת 1993 .
וועדה תבחר את חמשת התסריטים הטובים ביותר ולכל תסריט יינתנו כ 10,000 ש"ח להפקה, הסרטים יוצגו כסרט אחד ארוך בפסטיבל הקולנוע הגאה 2013 .

עכשיו אליי, אני חושב למקם את הסיפור בשנת 93' השנה שבה מת עמוס גוטמן. ודרכו לספר על האהבה ואובדן האהבה של הבחור שבא לבקר את אהובו הגוסס.
אולי הנושא חבוט כבר מכל הכיונים (כמו שאמרו כאן), אבל אני חושב שאפשר עדיין להוציא ממנו סיפור יפה שמכבד את חייו של גוטמן.

אז כמו שהצעתי

להראות מישהו גוסס בהתחלה ולבנות את הסרט מהזכרונות שלו.
פשוט תברר על כל מיני אנקדוטות אצלו בחיים, תבחר מכולן את אלה שבונות סיפור חיים ושאפשר להמחיש בתמונה או משחק או סצינה שלמה - הכל בהתאם לתקציב שלך.
לדוגמא בסרט "בגינרס" יש שם רעיון נחמד עם תמונות סטילס מהתקופות הישנות וכותרות קולעות למצב, הסיפור מסופר דרך הבן (אצלך זה יהיה דרך האהוב שנשאר בחיים), ובסוף אתה יכול להביא קטע של הזיה כאילו שעמוס עדיין, מזדקן עם אהוב וכו'....ואז האהוב מתעורר מההזיה מול משהו שמזכיר את עמוס המת (למשל מצבה, מכתב בכתב ידו, סרט שלו או אפילו האירוע שמסגרתו אתה כותב את התסריט...)

או

תעשה מלאתת מחשבת בקולז' ויזואלי מכל מיני סרטים ויצירה אחרת שלו ועליו, שצריך להיות מגובש וזורם (ולא קטעים לא קשורים חוץ מהעובדה שעמוס ברקע...). ואז תביא סצינה של ערב הקרנת הפרמיירה של יצירת המופת שלך, שאתה מגיע אליה בטוקסידו מכובד שלוב זרוע עם מישהו ממשפחתו (רצוי אשה ותתקע לה בראש איזה כובע מפואר (אתה יכול לקנות ב-eBay כובעי חיקוי מאלה שנחבשו ע"י האריסטוקרטיה בחתונה של וויליאם והפרחה (שכחתי את שמה))).

ItsikH

Member
אתה מודע לזה שהוא עצמו עשה סרט על הנושא סוג של - "חסד מופלא" - לדעתי סרטו הטוב ביותר?

בנוסף, השמועה אומרת שאכן היה לו בן זוג (אני לא יודע מי).

לטעמי זה נושא חבוט ומגביל

יש עשרות סרטים בנושא הזה. הבעיה שזה בדר"כ לא עלילתי, אז יש 2 אפשרויות:
1. להראות מישהו גוסס בהתחלה ולבנות את הסרט מהזכרונות שלו (ב"גברת הברזל" יש מבנה מוצלח של דרך סיפור כזאת).
2. להתמקד בסועד ולא בגוסס ולהמחיש את התהליך הפנימי שהוא עובר, טיפול ברגשות, רגעי שמחה, ובפרידה מאהוב (אם אתה לא ברגמן אין לך סיכוי).

Wrecker

New member
אי אפשר לעשות סרט על גייז בלי איידס?

אולי אבל אולי רק הפעם הוא יגסוס ממחלת הסרטן? אתה יודע אנחנו גם אנושיים ויש לנו עוד מחלות...

האמת שהאייד'ס כלכך ניינטי'ז

ועמוס גוטמן כלכך אייטי'ז
אפשר לבדוק הבטים אחרים בחייו של האיש היפה ההוא שהצית את הדמיון והתשוקה של גברים ונשים גם יחד.
הענין של המחלה כלכך רומנטי ובעידן הפוסטמודרניסטי הוא נתפס יותר כדרך העצמה אישית, "היות מיוחד", ולכן אני סופר מסכים אתך. סופר

white star

New member
האמת שאני מסכים

זה נושא לעוס לחלוטין מכל הכיוונים, אלא אם יש לך רעיון לעשות משהו באמת מיוחד.
תנסה לחשוב על משהו אחר :)

ItsikH

Member
כל כך כל כך, באותה תקופה אאל"ט סוף שנות השמונים, זכור לי במעומעם שפגשתי (הייתי מעט שיכור מכדי לזכור
) מישהו מקסים ומבוגר ממני, בשנות ה-40 לחייו, ארכיטקט, לא ממש קרה משהו, אלא שזמן קצר לאחר מכן נודע לי שנפטר - ללא שום קשר קלוש לאיידס,"רק" מלוקמיה. למה צריך איידס בשביל למות, ולמה זה ממש חשוב.

למעלה