רעיון לתחליף לדק עץ?

alophind

New member
רעיון לתחליף לדק עץ?

שלום לכולם לאחר בירורי מחירים כנראה ארד מרעיון הדק , יש לי בדירה כ 60 מ"ר גינה שאני לא רוצה שיהיה שם דשא וחול (גם בגלל מזיקים למינהם וגם בגלל הכלב שלי). כרגע יש שטח מרוצף של כ 10 מ"ר ריבוע עם מדרגות שיורדות לגינה... חשבתי על דק עץ מוגבהה בשביל היופי (ופרקטיות) ולאחר בירור מחירים ראיתי שזה מאוד יקר. האם יש למישהו איזה רעיון אחר למשהו יפה ? נראה לי שסתפ ריצוף יהיה מכוער ולא יפה (אלא אם יש רעיון למשהו מיוחד..) אשמח לשמוע רעיונות ולראות תמונות. תודה.

איריסג

New member
לא מכירה את העלות המדוייקת

אבל אולי שווה לך לבדוק את הרעיון הבא: יציקת בטון מוחלק ובתוכה "להטביע" שטיח לא גדול של מרצפות מצויירות. אם עושים שטיח כזה שממוקם יפה - זה "עושה" את כל העסק יותר מעניין ויותר אסטתי - והעליות של שטיח בגודל מ"ר / מ"ר וחצי יכולות להיות כמה מאות בודדות של שקלים. אפשר גם במקום שטיח - לפזר כמה מרצפות מצויירת כאלה על פני היציקה - שוב - רק כדי לתת עניין ליציקה ה"משעממת".

פיטנגו4

New member
המון רעיונות ל60 מ"ר

60 מ"ר זה בכלל לא מעט. האלטרנטיבות שלך הן חול או דשא או ריצוף, אבל יש לי ב"שלוף" בערך 200 רעיונות מה אפשר לעשות עם שטח כזה, גם בלי דשא בכלל... מה שצריך להנחות אותך זה כמה שטח את צריכה לאירוח/ישיבה, מה המשפחה שלך תעשה בגינה איזו הרגשה את רוצה שתהיה לך בקיצור: את צריכה לגבש תפיסה מהי גינת החלומות שלך לפני שאת מתחילה לרצף. אפשר לעשות גינון בכל השטח הזה, צמחים חסכני מים, פורחים, יתן לך גם מרחב וגם יופי. אפשר הכל שטוח עד הקצה, ואפשר בגבהים הולכים ועולים. אפשר גם גובל אנגלי, שזה שילוב של פורחים שונים בגונים מסוימים בפורחים בשילובים מאד מאד מתוכננים, אבל נראים כמו גינה טבעית. גינה עם צבע כל השנה. מתאימה רק לאוהב גינון ודורשת המון ידע מקצועי בתכנון שלה. אפשר להניח אבני מדרך וביניהם לאפשר לצמח להשתרע באותו גובה. למשל: סיגל קיסוסי (לא לשמש מלאה) אבני המדרך יכולות להיות בעלות צורה לא-אורתוגונלית, כלומר בלי קווים ישרים, או מרובעות, מלבניות וכו'. זה פתרון לא יקר יחסית, ולא דורש תחזוקה. אפשר לעשות בוסתן עצי פרי, עם שבילים ביניהם... יש המון המון ריצופים יפים, באבן טבעית, למשל. לא זול... אפשר שילובים של כל הנ"ל. אולי דוקא כן לעשות דק, אבל לא על כל השטח אלא רק על חלקו, ובשאר לעשות גינון. בבקשה אל תרצפי במשהו לפני שיש לך תפיסה כוללת מה את רוצה שם. אני מאד מאד ממליצה לפנות למעצב גינות (לא גנן!) באזור שלך כדי שיעזור לך לגבש רעיון.

alophind

New member
תודה רבה על כל הרעיונות - שאלה..

כמה מהרעיונות "עמידים" בפני ילדים קטנים וכלב ? על איזו השקעה מדובר בערך בשביל להרים משהו שיעשה ממש שמח בלב ויוסיף ליוקרתיות הדירה ? וכמה אחזקה דרושה ? כי בשלב מסויים אני לא רוצה להיות עבד לגינה... שוב תודה.

פיטנגו4

New member
חלקם עמידים וחלקם לא...

אני מדגישה שוב, ישנן המון אופציות לתכנון כזה שטח ! כאשר מתכננים גינה, המתכנן מתחשב במשפחה שתשתמש בגינה, ואמור להתאימה לצרכיהם. התאמה לילדים וכלב, וגינה קלת תחזוקה - אלו רק חלק מהפרמטרים שצריך להתחשב בהם, דוגמה לפרמטר נוסף הוא הרגלי האירוח שלכם, שיקבעו כמה שטח מרוצף מינימום צריך. כמובן אפשר לתכנן גינה יפה מאד גם כך (אלא אם זה כלב רועה גרמני פרוע במיוחד, שלא רוצים לקשור או לתחום אותו -ואז רק ריצוף יהיה אופציה...
). טווח העלויות עצום, בהתאם לפתרונות שיבחרו.

למעלה