רעיון לעלילה

• פותח הנושא Nihau
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
רעיון לעלילה

לכל מי שלא מכיר עדיין- אני מנחה בטיאן. קווי העלילה הראשית הנוכחית הולכים בערך ככה: לפני 450 שנה ניסו הדרקונים להשמיד את העולם. נבחרי האלה- האלפים ובני האדם- נלחמו בהם, ניצחו והצילו את העולם. העולם סבל טראומות קסומות קשות ביותר, איזורים גאוגרפיים שלמים שונו לחלוטין ונבחרי האלה עמלו קשה להחזיר לעצמם את השליטה בחייהם בעולם. בעזרת והנחיית האלה הם הצליחו. כעבור 450 שנה קבוצה קטנה מכפר נידח מגלה תופעה קסומה עויינת- אנרגיה קסומה הופכת יצורים מתים לזומבים- ומצליחה למגר אותה. מחקר קסום מעלה שהתופעה נובעת מקסם דרקוני שלא נוטרל כראוי. הם מטיילים בעולם במסגרת שליחות ממלכתית ומוצאים עוד ועוד פרטים על ההיסטוריה של המלחמה, מהצד של הדרקונים- שאריות של מידע מלפני חצי מילניום. גרסת הדרקונים טוענת שהאלה הסיתה את נבחריה כנגדם בגלל שסירבו להעתר למה שדרשה מהם. בשלב עגום והרה גורל הם מתמודדים עם רוח רפאים של דרקונית שהקסם האגור בה עלול להשמיד את כל היקר להם והיא מסכימה לנוח על משכבה בשלום רק לאחר שהיא משביעה אותם בנשמתם בת האלמוות להחזיר את ילדי הדרקונים לתחייה. מסתבר שהדרקונים הפכו את הילדים שלהם לאבן כדי להציל אותם מחרב ואש והאלפים לקחו את הפסלים היפים לעיר הבירה שלהם כדי "לשמר את האמנות של הגזע הנכחד". כל הבירה האלפית מלאה פסלים יפייפיים של אמנות מדהימה בדייקנותה שנותרה מושלמת על כל פרטיה גם לאחר חצי מילניום. האלה לא אהבה לשמוע את זה והעבירה חזיונות לכל מאמיניה על חזרת הדרקונים וסוף העולם המתקרב בשנית. עכשיו שתי ממלכות מנסות למצוא פתרון ביניים בין שיקולים מדיניים של חוק ומוסר לבין שיקולים דתיים של אמונה באלה כאשר חברי הקבוצה מנסים להציל את נשמותיהם ע"י קיום השבועה. לחברי הקבוצה הנוכחית גם לא ברור אם הצדק איתם או לא אבל כן ברור להם המחיר האישי בבחירת צדדים והעובדה שהם במו ידיהם החיו מלחמה מלפני חצי מילניום. כיוון שעלה בדעתי שבעצם אין טובים ורעים בסיפור הזה, רק נקודות השקפה שונות, חשבתי את הרעיון לעלילה שבגללו כתבתי את ההודעה: קבוצה נשלחת ע"י המלך לאתר ולהביא את הקבוצה הראשונה למשפט צדק. משהו בין הרפתקאת מחקר בלשי לבין משלחת חילוץ לבין ציד ראשים. מה דעתכם על הרעיון? נדוש מידי?

tapas tapas

New member
נחמד

אבל לא הבנתי מה האלה לא אהבה לשמוע? שהפסלים הם ילדי הדרקונים? אם האלה יודעת את זה, למה היא לא משמידה את הפסלים? ולמה הדרקונים ניסו להשמיד את העולם? צריך להיות לזה סיבה מיוחדת. אולי הקליטה שלי לא משהוא, אבל לא הבנתי פיתרון למה הממלכות מנסות למצוא? יש פה הרבה דברים, שלא הבנתי בהכרך מה מתייחס למה. פרטת יותר על מאורעות היסטוריים, אבל לא פירטת את הדברים היותר מעניינים. מה האלפים חושבים על כל הדברים האלה? מה הבני אדם חושבים על כל הדברים האלה? מה ההשפעות של האלפים על בני האדם ולהיפך? מה ההשפעות של הדרקונים על האנשים ולהיפך? איך הם מתייחסים אחד לשני? מה הדרך חשיבה שלהם ותפיסה שלהם לגבי העולם? לגבי חיי היום יום. התפיסה של הדרקונים את העולם צריכה להיות משהוא שונה לגמרי, וגם צריכה להסביר למה הם ניסו להשמיד את העולם (כולל את עצמם?) טוב, אני מתייחס לזה יותר בצורה של סיפור, אולי זה יותר מדי כבד בשביל לחשוב על הדברים האלה במשחק תפקידים. בנוגע להאם זה נדוש, לפעמים נדוש זה דווקא טוב. אם עושים את זה כמו שצריך, כמו סרט של אינדיאנה ג'ונס.

Nihau

New member
תשובות על רגל אחת

האלה לא אהבה לשמוע שהם העדיפו להשבע לרוח רפאים של דרקונית מאשר להתייעץ איתה ולבקש את הנחייתה. התוצאה של ההחלטה שלהם הייתה החייאת המלחמה. האלה לא משמידה את הפסלים מסיבותיה שלה והם לא מזיקים כל עוד לא מחייאים אותם. כוהני האלה מסבירים שהדרקונים ניסו להשמיד את העולם כי הם לא רצו להתחלק בו עם אחרים. הממלכות מנסות למצוא פתרון לבעיה שמסתובבת קבוצה עצמאית בעלת יכולת להחזיר את הדרקונים לתחייה וכך לסכן את העולם שוב בהרס טוטאלי. קשה לממלכות המדיניות הללו למצוא פתרון שיפשר בין הגישה המוסרית של החוק והצדק שגורסת שאין לשפוט אדם על מעשה שעדיין לא ביצע לבין הגישה הדתית שאומרת שחזיונות מהאלה מספרים שהעולם יושמד אם לא יעצרו את הקבוצה הזו. האלפים לא מודעים לכך שהפסלים הם דרקונים תחת קסם איבון. גם בני האדם לא יודעים את זה. היחידים שיודעים את זה אלה חברי הקבוצה. לגבי ההשפעות של הגזעים השונים אלו על אלו- לא רלוונטי. תחדד את השאלות יותר. לגבי כובד העלילה- אני בניתי עלילה בעלת שורשים בניסיון שלי עם מסורת עשירה ומכובדת של עלילות פיינל פנטסי 4-11 ו BOF 1-5 אם זה כבד לך טוב שלא סיפרתי על עלילות ערפדים או משהו באמת כבד כמו עלילת אקזלטד שנמצאים אצלי בתכנון.

tapas tapas

New member
אוקי

איך התוצאה של ההחלטה שלהם היתה החייאת המלחמה? הם צריכים להחיות את הדרקונים כדי שיהיה במי להילחם? הכוונה שלי הייתה שאולי להתחיל לדבר על השפעות תרבותיות בין אלפים לפבני האדם, ולהתחיל לחשוב איך אלף חיי את החיים שלו או איך בן אדם חיי את החיים שלו, יכול להיות קצת כבד. אין צורך להתעמק בשאלות האלה על מנת לשחק עלילה. זה מצב מגעילי כזה. מצד אחד, אם הם יהיו נאמנים לאניטרסים של האלה, אז הם יאבדו את חיי הלמוות שלהם. מצד שני, אם הם יהיו אנוכיים הם לא. אני משאר שפשוט יש לך דמויות יותר מוסריות וטובות לב, והיית חייבת לשים אותם במצב שייאלץ אותם לעשות בחירות שהם לא מוסריות כגון לפתוח מלחמה, אבל שקצת מוצדקות לכאורה מהסיבה שאם הם לא יעשו כן, הן יאבדו את החיים שלהם. כלומר, שמת את הדמויות במצב של רעב ועוני, ועכשיו את רוצה שםה יתמודדו. האם הם ימותו מרעב? או שהם יגנבו בכדי שיהיה להם מה לאכול. מרגיש לי קצת מאולץ מדי, אני אישית הייתי מעדיף שהסיבה לצאת להרפתקאות תבוא מהדמויות ולא מהשליט. זה יותר כיף שדמות מחליטה על דעת עצמה להשיג עושר, תהילה, חוכמה, לחפש את עצמה, או מה שלא יהיה. מאשר שהדמויות יהיו חייבות לפעול בגלל שהן נקלעו לארועים כאלה ואחרים. אבל אין לי ניסיון רב במשחקי תפקידים, אז קחי את העצות שלי בערבון מוגבל. ויכול להיות שגם ממש לא הבנתי את מה שהסברת לי ואז אני סתם מדבר שטויות.

Nihau

New member
תשובות על רגל שניה

נתחיל בלתקן חוסר הבנה קטן. הם התחילו את חיי ההרפתקאות שלהם בלפחות שנה (זמן אמיתי) של שיטוטים לפי מאויי ליבם ההרפתקני- ללא הרבה הנחייה מובנית ממני - או לפחות ככה זה נראה. למעשה הם כבר הסתובבו חופשי בתוך העלילה הגדולה שבניתי בתוך העולם. בשלב זה בו הם כבר מכירים את העולם, את הדמויות שלהם, את המלחמה הגדולה לפני חצי מילניום ואת ההשלכות שלה - בשלב מאוחר זה החלטתי להוסיף קצת יותר משקל לחשיבות האישית שלהם בסיפור והם עקבו אחרי העלילה למקום בו הם היו צריכים להחליט איך להתמודד עם הרוח של הדרקונית. הדילמה הייתה- לסלק את רוח הרפאים או לתת לכפר שלם להכחד מהאנרגיה הקסומה העויינת באביב הבא. היא הציבה בפניהם את הבקשה שלה והם ביקשו זמן לחשוב על זה. הם חזרו אליה כעבור כמעט חודש אחרי שחשבו על זה והחליטו להסכים לעזור להחזיר את ילדי הדרקונים לתחייה כדי לאפשר לה לנוח בשלום וכך לטפל באיום הקסום שהיא יצרה בעצם קיומה. היו להם הרבה אפשרויות ביניים והם בחרו מתוך ידיעה ברורה בזו שדרשה מהם הכי הרבה מעורבות אישית. אני לא הכרחתי אותם לעשות כלום ואפילו לא הגבלתי אותם בזמן לחשוב ולהחליט. (סתיו וחורף שלם זה לא הגבלת זמן). הם היו יכולים אפילו לבלות חורף שלם בכתיבת מגילות אנטי קסם אם הם היו רוצים לקנות לעצמם עוד שנה לחשוב על דברים. השבועה שלהם לא העניקה להם חיי אלמוות. היא כבלה את נשמותיהם למטלה אליה הם התחייבו כך שגם אם הם ימותו נשמותיהם ימשיכו לרדוף את העולם הזה עד שהמשימה תבוצע או עד שימצאו מישהו אחר להעביר אליו את האחראיות במלואה. התוצאה הייתה שהאלה הבינה שהם הולכים להחזיר מאות פסלי דרקונים לחיים. כולם צעירים. כולם יתומים. כולם זוכרים את המלחמה כאילו היא הייתה עכשיו על סף הדלת שלהם. כולם בעיר הבירה של האלפים... המלך האלפי יושב על אחד הפסלים הללו לאחר שריפדו אותו במספיק פרוות... זה כס המלכות שלו. מה נראה לך שהדרקונים הללו יעשו? בנוסף הדרקונים הללו יכולים לספר את הצד שלהם בסיפור ואולי זה לא משהו שהאלה רוצה שמאמיניה יחשפו אליו. ובוא לא נשכח שקסם דרקוני עובר בהרבה את כל הרמות אליהן הגיע הקסם האנושי והאלפי ולדרקונים צעירים אלו יש גישה אליו אבל אין להם יד בוגרת שתכוון אותם ותזהיר אותם. אז מבחינת האלה ונבחריה הסכנה של החזרת הדרקונים לתחייה שוות ערך להחייאת המלחמה עצמה. הם לא צריכים עדיין את הדרקונים עצמם כמטרה. גם הקבוצה שנשבעה להחיות אותם הם מטרה אמיתית למלחמה ואם ע"י עצירת 4-6 אנשים תמנע מלחמה שעלולה להרוס את העולם מה המחוייבות המוסרית האמיתי אומרת לעשות?

tapas tapas

New member
פפפפ

כתבתי תגובה והחרפוז הזה נתקע לי והיא הלכה. בקיצור, נראה לי ששמת אותם במצב שלא משנה איזה בחירה הם יעשו ימותו אנשים. השאלה כמה ימותו. וגם הם זכו בפייס הגורל. כמה אנשים בעולם משפיעים על העולם? רובנו בורג קטן מאוד בפוליטיקה העולמית. וגם אלה שמשפיעים הגיעו לשם בעבודה קשה או בפרוטקציה או בדרכים אחרות. בדרך כלל לא ב"מזל". סהך הכל העולם מעניין. יכול להיות מעניין אם תשימי אותם במצבים שכל דרך פעולה אפשרית תהיה כזו שהם לא היו רוצים לבצע.

BluePrint

New member
נראה לי שאתה מפספס את הנקודה.

השאלה לא היתה מה לתת לדמויות לבחור, אלא האם להעמיד מולן אתגר מסוים. איפה היו, מה עשו, איפה טעו (בכל זאת ניסו, תודה) כבר לא משנה, כי כל זה כבר מאחוריהן. (מה הטעם לומר שהתקר נמצא בחלקו התחתון של הגלגל, כשהשאלה היא האם למלא דלק?)

tapas tapas

New member
טוב

היא שאלה מה דעתנו על העולם שלה ועל מה שהיא עשתה? היא לא שאלה מה כדאי לעשות הלאה. זה מה שהבנתי. אבל גם אמרתי מה כדאי לעשות הלאה.

Super Monkey

New member
נדוש זה לא בהכרח רע. אני בעד.

השאלה שלי היא האם השחקנים ישחקו את קבוצת "הציידים" במין הרפתקה חד פעמית או שמדובר על קבוצת NPCים? במקרה הראשון, אני מציע רעיון נחמד: תבני בעצמך את הדמויות של שכירי החרב (כולל רקע קצרצר) ותגרילי דפי דמות באקראי. זה מבחן טוב לשחקן לקבל דמות מוכנה מראש ולראות איזה פרשנות הוא מצליח לתת לדמות במשך פגישה או שתיים. מגוון הדמויות צריך להיות מתאים ומאוזן כדי שהעימות עם החבורה המקורית יהיה מעניין. יש לשים לב, לא תמיד חייב להיות אותו "סוג" דמות או מקצוע כדי לאזן. נגד פאלאדין לא תמיד צריך להביא אנטי פלאדין. לפעמים הפלאדין יכול מצוא יריב שקול בקוסם אתאיסט שפועל רק בשביל כסף. כוהן אדוק דווקא עשוי למצוי את יריבו במתנקש מקצועי. זה כבר יותר תלוי באופי בו השחקנים שלך בנו את הדמויות שלהם. המקרה השני בו החבורה הרודפת היא NPCים: דבר ראשון אני לא בהכרח ממליץ פה על "חבורה" במבנה הקלאסי. יכול לרדוף אחרי הקבוצה סוג של אירגון מסויים. למשל, "אחוות הוורד השחור" - ארגון בין לאומי של מתנקשים ומרגלים שקיים מתחת לפני השטח. רב המתנקשים קיבל על עצמו חוזה לרדוף את החבורה. אבל, וזה ואבל גדול - רב המתנקשים כבר זקן. הוא לא ממש שקול לחבורה מבחינה פיסית. לעומת זאת, הוא אינטיליגנטי מאוד ובעל ניסיון רב. יש לו קשרים במחוזות שונים בממלכה. רב המתנקשים יודע בדיוק היכן לשים לחבורה מלכודות ומארבים שמהם הם יצליחו להימלט בקושי רב (מה שייצור מספר מפגשים). בהקשר הזה אני ממליץ לקבל השראה מ"הנמלט" עם האריסון פורד וטומי לי ג'ונס בתור הסוכן שרודף אחריו. השראה נוספת היא מהסדרה "נמלטים" ששם הסוכן מאהון רודף אחרי הגיבורים. ארגון סודי של מתנקשים/מרגלים יכול להיות המקביל בעולם הפנטזיה של ה-FBI פחות או יותר.

BluePrint

New member
או שזו בעצם שאלה?

נדוש זה רעיון שחוזר על עצמו. אם הגיבורים נתקלו כבר מספר פעמים בחבורה שנשלחה לעצור אותם, אז הרעיון נדוש. אם לא, אז לא. בכל מקרה, נדוש ככל שיהיה, אם הרעיון הוא תוצאה הגיונית למאורעות, הוא מתאים. אפילו אם השתמשת בתוכנת *Reason בשביל להגיע אליו. *
It was called Reason. it was a kind of back-to-front program. You see there have already been several programs written that help you to arrive at decisions by properly ordering and analysing all the relevant facts so that they then point naturally towards the right decision. The drawback with these is that the decision which all the properly ordered and analysed facts point to is not necessarily the one you want.’ ‘Well, Gordon’s great insight was to design a program which allowed you to specify in advance what decision you wished it to reach, and only then to give it all the facts. The program’s task, which it was able to accomplish with consummate ease, was simply to construct a plausible series of logical-sounding steps to connect the premises with the conclusion.​
(מתוך Dirk Gently's Holistic Detective Agency של דוגלאס אדאמס)

Sabre Runner

New member
נשמע כאילו חשבת על הכל בעצמך.

הרעיון נשמע מאוד מעניין (הכל, לא רק החבורה שרודפת אחרי החבורה). הדבר הראשון שחשבתי עליו הוא הרעיון של סופר-מונקי, לתת לחבורה שלך לשחק את האנטגוניסטים מדי פעם. אם לא רוצה אז לא חובה. אפשר גם להשתמש בכל השאלות שטאפאס שאל כדי להרחיב על העולם. הכי חשוב זה לזכור שלא משנה מה הדמויות עושות, העולם ממשיך להתקדם. ולא רק השליטים והאנשים החשובים מחליטים החלטות, כל איכר ושומר וטבח מחליטים החלטות. מה שאת יכולה לעשות הוא מדי פעם לחשוב על משהו קטן בעולם שעדיין לא הסברת ואז להתעסק בו. אני רוצה להזכיר את זה ולהביא דוגמה. אחד הדברים היותר מגניבים שקרה לי תוך כדי קריאת סיפור היה לפני שנה וחצי בערך. קראתי את The Darkness. בחוברת הראשונה של Darkness, בדף השלישי אם אני לא טועה, ג'קי דורס מישהו למוות. נראה כמו עוד אירוע שגרתי בחייו של רוצח שכיר, נכון? אז באזור החוברת העשרים ומשהו, החברה שלו מגיעה לדרוש נקמה. מישהי שמעשה של ג'קי (שבשבילו היה רק עוד משהו ביום שלישי) השפיע קשות על החיים שלה חוזרת לסיפור, מילולית, With a Vengeance.

ogmios

New member
שאלה

עד כמה את רוצה לתת לשחקנים שלך מקום מרכזי בעולם? האם הם רק משקיפים מהצד על מלחמת הדרקונים השניה, או מונעים אותה במו ידיהם?

רמץ

New member
אהבתי את הסיפור

רק לוודא שהבנתי נכון - העלילה שתיארת התרחשה עם חבורה אחת ואת שוקלת משחק של חבורה אחרת שתנסה להביא את הקבוצה המקורית לדין? סתם מחשבות: א. לדעתי הבחירה להחיות את הדרקונים די מתמיהה. מה היה "כל היקר להם" הזה? ב. יהיה נחמד, לדעתי, אם החבורה המקורית תהפוך במהרה לראש מחנה הדרקונים (ולו רק בגלל שהם מנודים מהחברה האנושית/אלפית). זה ללא ספק יהפוך את המשימה של החבורה הטרייה לקמפיין סבוך. ג. לא. זה לא נדוש.

Nihau

New member
תודה + תשובה

כפר המוצא של החבורה (משפחה, חברים, בית) נמצא בעמק שעמד להיות מוצף עם הפשרת השלגים באביב במים שעברו בתחום הקסם השלילי שהדרקונית המתה מפיצה. אם הכפר היה מוצף בקסם השלילי הזה כל האנשים בו ובכל העמק בעצם היו מושפעים לרעה ביותר עד כדי הכחדה. לבני החבורה יש נסיוב יעיל אך זמני והניתן לייצור רק פעם בשנה. בעזרת הניסביוב הם היו מסוגלים לשרוד תחת ההשפעה השלילית ולהגיע למקור הבעיה ואז הוצגה בפניהם הדילמה עם היכולת האישית לפתור אותה, והם בחרו בדרך שנראתה להם הכי טובה תוך קבלת המחיר הידוע הנ"ל. לגבי החבורה המקורית- לפי תוכניותיהם כרגע נראה שכן. טפיחות על השכם יתקבלו בהערכה. תודה שוב.

למעלה