רעיון לסדנאות

anna103

New member
רעיון לסדנאות

שלום לכולם! רציתי להגיד שהרעיון של הפורום פשוט נפלא וגם לשאול שאלה: בחנוכה נתאסף כ -10 עובדות סוציאליות לישיבת חג מיוחדת בבית של אחת מאיתנו (במסגרת העבודה). אני מחפשת רעיונות לסדאנות שנוכל להעביר בעצמנו בנושאים שונים, לא בהכרח מעולם הטיפול, זה יכול להיות כל דבר חווייתי ואפילו קשור לחנוכה...למישהו יש הצעות? תודה :)

KarinDi

New member
כמה שאלות וכיוונים

כמה זמן מוקדש לסדנה? מה עוד קורה בישיבה? יש המון המון אפשרויות, נתחיל מכיוונים כלליים ואז נתמקד: - לימוד יותר "רוחני" (לא בהכרח דתי) שקשור לחג, אפשר בהחלט לקשר לתחום הטיפולי, אולי לימוד סביב המילה "אור" - סדנת יצירה פשוטה - סדנה בישול/אפייה לחנוכה - סדנה על תחום טיפולי מקביל/שונה: תרפיה באמנות, ביבליותרפיה וכן הלאה - "זמן אישי"- כל אחת תעביר כמה דקות על נושא שקרוב לליבה, עם הפעלה אחת - סדנת דילמות טיפוליות - משחק הומיריסטי כמו "של מי השורה הזו"

anna103

New member
תודה!

מתוכננות כ - 3 סדנאות, כל סדנא תמשך בערך שעה. סדנאות יצירה כבר עשינו, סדנאות דילמות טיפוליות עושים כל הזמן, תרפיות באומנות כבר הכרנו... הרעיון שלך להתמקדות סביב המילה "אור" נשמע לי מקורי ומתאגר וסדנת בישול ואפיה לחנוכה יכולה להיות חווייתית. תודה בנתיים ואם עולים רעיונות נוספים אני אשמח לשמוע!

g and n

New member
רעיונות

סדנת שוקולד- מצויין ואפשר לעשות לבד סדנת משחקי תיאטרון- של מי השורה הזאת? סדנת צחוק ואם באור עסקינן- סדנת הכנת נרות ו/או סבונים (אני יודעת שסבונים לא קשור ל"אור" אבל אם ממיסים שעווה אפשר על הדרך להמיס סבון...) בכל מקרה אם את צריכה עזרה בכל אחת מהסדנאות אשמח לעזור העברתי את כולן, כמובן לא באופן מקצועי.

ערכות פסיפס ליצירה עצמית

ישנן ערכות פסיפס ליצירה עצמית אצל האומנית נעמי גרינברג בגדרה, מאוד זולות ומתאים לכל גיל. ישנן הרבה ערכות - של פיות , לב, פרחים ועוד. הם מגיעות מלאות בכל החומרים הנדרשים עם הסבר איך לעשות. אני קניתי לערב בנות שעשינו כמה סטודנטיות בסוף שנה וזו היתה חוויה מדהימה. חפשי בגוגל .לדעתי תמצאי דוגמאות באתר שלה . ערב טוב, רות

עדירם

New member
עשינו יום פעילות נשים עם חומרים ממוחזרים

וקנינו אצל האומנית נעמי גרינברג ערכות כאלה היות ורוב החומרים בערכות האלה הם מכוסות, צלחות ושברי קרמיקה אחרים. היינו 10 נשים , כל אחת עשתה דוגמא אחרת ויצא מדהים. גם כאלה עם ידיים שמאליות יצאו עם אחלה עבודות. אני ממליצה בחום. עדי.

למעלה