רעיון למשחק

רעיון למשחק

היי :)
לכבוד יום העצמאות אנחנו מארחים בביתנו את כל המשפחה לעל האש.. יש מסורת שאני מעבירה משחק שכולל שאלות טריוויה וגם כמובן אמור לעניין.
אני כבר אחראית המסורת בערך 4 שנים אחרי שירשתי את המקום וכבר נגמרו לי הרעיונות לרעיון למשחק.. אשמח לקבל רעיונות ואני מצטערת מראש שאני בעייתית כי חלק מהרעיונות בטח כבר עשיתי וגם המשחק אמור להתאים לקהל יעד דתי...

תודה מראש :)

כמה פרטים

מדובר בערך ב40 איש (אנחנו משפחה ממש גדולה זה בלי הילדים!) וזה אמור לשמור על העניין של כולם.. המסורת זה 2 קבוצות בנים נגד בנות למרות שהשנה אני רוצה לשנות את הקבוצות.. חשבתי אולי לעשות מונופול שהערים זה איפה שבני המשפחה גרים אבל אני צריכה איזשהוא קונספט איך המשחק יגמר ולא יקח כל כך הרבה זמן כי אחרי זמן מה אנשים מאבדים את הריכוז..

rouie

New member
DIXIT עם צילומי המשפחה

זהו משחק די פשוט, בו בכל תור מישהו אחר משמש בתור "המספר".
המספר בוחר תמונה אחת מתוך כמה שיש אצלו ביד, ומספר עליה סיפור.
לאחר מכן יתר המשתתפים בוחרים תמונה מתוך התמונות שיש להם, ומעבירים למספר.
המספר מערבב את התמונות ופורש אותם על השולחן.
עכשיו כל אחד מלבד המספר צריך לנחש מהי התמונה ששייכת למספר.

מה הקאטץ'?
אם כולם ניחשו מה התמונה של המספר - המספר מאבד 2 נקודות.
אם אף אחד לא ניחש מה התמונה של המספר - המספר מאבד 2 נקודות.

אם רק חלק מהשחקנים ניחשו, אז גם המספר וגם כל מי שניחש מקבלים 3 נקודות.

זאת אומרת שהמספר צריך להיות מספיק מתוחכם כדי לא לספר משהו קל מדי ולא משהו קשה מדי.

בנוסף - תמיד מי שניחשו את התמונה שלו בטעות בתור התמונה של המספר - מרוויח עוד נקודה על כל ניחוש.

המנצח - מי שמגיע ראשון ל-30 נקודות.

את תצטרכי להכין קצת חלקי משחק ולאסוף תמונות שיש להם גב פחות או יותר זהה, אבל לא נראה לי קשה מדי.

החוקים באנגלית למשחק המקורי כאן
http://www.libellud.com/images/stories/telecharger/dixit_en.pdf

תודה :) אבל..

אני הבנתי את המשחק אבל הוא קצת מסובך.. וגם הוא לא ממש טריוויה וזה המסורת של המשחק שלנו...
אמרתי מראש, תודה רבה וסליחה שאני בעייתית :)

Gameologist

New member
Poorman's Trivia- טריוויה מגניבה שחוסכת עבודה

אם את רוצה לחזור על הקונספט של טריוויה, אבל בלי לטרוח להמציא שאלות - יש משחק משעשע מאוד שבו במשתתפים ממציאים את השאלות בעצמם.
המשחק כולל מנגנון ניקוד שמתגמל על שאלות קשות אבל לא בלתי-אפשריות, כך שהאנשים צריכים לחשוב טוב טוב על השאלות שלהם.

טריוויה לעניים

y י ר י ת

New member
יופי של רעיון !

ויופי של אתר

Gameologist

New member
אין כסף בבנק בתחילת המשחק,

כך שהשחקן הראשון חייב לשים מטבע בלי לקחת כלום.

למעלה