רעיון למחאה!!!

TheSimon

New member
רעיון למחאה!!!

לדעתי זה לא בסדר שאין אוטובוסים בחגים. ואם כל הכבוד לשינוי, לדעתי זה אחד המאפיינים הכי בולטים של הכפייה הדתית, והיא משום מה לא מוצאת לנכון להביעה נכונות לטפל בו. בדקתי את העיניין לעומק, ואפשר למצוא לזה פיתרון הגיוני לבעיה. אי לכך אני מוצא לנכון לחשוב על דרך להפגין נגד זה. חשבתי לתארגן בקבוצות של כמה אנשים )3-4) ו"להתחפש" לאוטובוס ולהפגין מול בית העירייה (לצורך העיניין עיריית תל אביב) מה דעתכם? 0כמובן שצריך לעשות את זה בשבת או בפסח, כי בפורים יש אוטובוסים)

לירונדה

New member
אני בעד....

אני מסכימה, זה אחד הדברים שמאוד משפיעים וגם מאוד מפריעים ותוקעים הרבה אנשים מהבחינה של תזוזה ממקום למקום.....אם בחיפה הצליחו גם פה יצליחו

תומך במאה אחוז.

ששינוי יעשו בכנסת הזאת יותר מאשר העברת תקציב שנותן מיליארדים לחרידים.

TheSimon

New member
אני לא בטוח.

וגם חשבתי על סיסמא: "אין שינוי בתחבורה, יש לנו מרץ לנסוע גם בשבת" אפשר כמובן לסחוף לזה את התקשורת ואת המבוגרים.

Carl Freeborne

New member
רק לצערי יש בעייה אחת...

זה לא בסמכות העיריה. הסמכות הבלעדית בנושא קביעת שעות של אוטובוסים הוא משרד התחבורה! לכן יש להפגין מולו, והוא אינו מאשר אוטובוסים (על פי רוב) בשבת בגלל הסכם הסטטוס קוו שיש לו תוקף של החלטת ממשלה.

Carl Freeborne

New member
ועוד דבר....

אולי להפגין בשבת, אבל אני ביו"ט לא מפגין, במיוחד לא בחג הפסח!

הילה לה

New member
סתם נקודה למחשבה

יש לי כמה חברים דתיים שגם הצביעו למרצ ואם תערכו הפגנה בשבת (בין אם הם מסכימים לתוכנה או לא) הם לא יוכלו לקחת חלק בזה... שבוע טוב, הילה

Carl Freeborne

New member
לא בהכרח....

אם זה קרוב לבית שלהם...... ולכאורה לא נעשה חילול שבת בשביל להביא את הציוד (אבל באסה כי בטח נעשה).... נו טוב הם לא.. בכל מקרה... לא חייבים להפגין בשבת, אפשר להפגין בכל יום.

TheSimon

New member
טוב אז ככה:

1)אין חקיקה בנושא הפעלת או אי הפעלת האותובוסים (זה חלק מה סטטוס קוו) 2) זה כן בסמכות העירייה, היא צריכה אישור ממשרד התחבורה, יש להפגין מול שניהם 3)אתם צודקים בקשר לשבת. אבל אפשר לשבות בימי שישי (לפני כניסת השבת) ובמוצאי שבת, כאשר אנשים עדיין זוכרים את זה. 4)יש להתחשב בדתיים, למשל אפשר לבטל אוטובוסים העוברים דרך שכונות חרדיות או שכונות בעלות רוב דתי 5) יש לדלל את תדירות האוטובוסים על מנת להפתח שישה ימי עבודה לנהגים

Carl Freeborne

New member
אולי אתה שוכח כמה דברים

1. לנהגים יש חמישה ימי עבודה - שישי ושבת הם שעות נוספות בכל מקרה. 2. זה כן בסמכות משרד התחבורה שהוא הריבון העליון, גם אם עריית תל אביב יפו תרצה אוטובוסים נורא זה לא יעזור לה....

Carl Freeborne

New member
קראתי, מה לעשות שאתה לא מדייק.

כל הזזה של תחנת אוטובוס צריכה אישור של רשות מקומית, משרד התחבורה ומכבי אש - אז מה? כל נסיעה של אוטובוס בכל שעה צריכה את אישור העיריה וגם משרד התחבורה. הגורם המגביל הוא משרד התחבורה, לא העיריה. העיריה מצדה תאשר, זה לא ישנה. ובנוסף, כמו שאמרתי לנהגים ישנם חמישה ימי עבודה כאשר שישי ושבת הם ראשות.

Carl Freeborne

New member
קצת על הסדר הסטטוס קוו בנושא..

|הגדש|הסדר הסטטוס קוו לגבי אוטובוסים באזור גוש דן: 1. קוי אוטובוס לא יפעלו בימי מנוחה (שבתות, וימים טובים) אלא מצאת השבת/החג. 2. בשעון חורף, למרות סעיף 1, קוי אוטובוס יוכלו לצאת בימי שישי (וערבי יו"ט) עד השעה 16:30, ובשעון קיץ עד השעה 17:30 או עד שעה לפני כניסת השבת (או יו"ט) המאוחר מבין השניים. 3. על אף האמור בסעיף 1, קוים העוברים ליד בתי חולים יוכלו לפעול בשבתות ובימים טובים משעה 16:00, ובשעון קיץ משעה 17:00! 4. קו 90 - קו מבתי המלון בת"א לבתי המלון בהרצליה יפעל גם בימי מנוחה. 5. קו 222 - קו לנמל התעופה בן גוריון יפעל בכל שעה לפי הוראת רשות שדות התעופה. 6. על אף האמור בסעיפים (2-5) לא יעבור קו בשכונה דתית בשבת או יו"ט. ********* הערה: זהו אינו נוסח מחייב, זה נוסח שכתבתי בעצמי, לפי הסטטוס קוו הקיים באזור גוש דן, ואני מאמין שהוא חופף את ההסדר באופן כמעט מדוייק.

Carl Freeborne

New member
והסטטוס קוו של אזור חיפה

(גם כן נוסח לא מחייב שכתבתי בעצמי) 1. יפעלו קוי אוטובוס בערבי שבת ויו"ט עד השעה 17:00 (ובשעון קיץ עד 18:00) 2. בשבת וביו"ט יפעלו קוי האוטובוס החל משעה 09:00.

TheSimon

New member
מסמך עקרונות

בטיפשותי הכנתי פרוייקט שלם על נייר ועכשיו אין לי כוח להעתיק אותו למחשב, אבל הכנתי מסמך עקרונות קטן.

TheSimon

New member
../images/Emo46.gifקטנוני!

בסדר אז הנהגים ינוחו ביום חמישי או ביום א' (אלא שיעבדו בשבת) הזזת תחנה אני מתכוון מסלול חילופי ליום חג , ואם כל הכבוד והערכה שלי כלפיך, ישנם מספיק אוטובוסים שבשעות מסוימות תחלף להם במסלול מסביבות כאלה ואחרות, ואישור של מכבי האש הוא אך ורק עיניין של בירוקטיה ותו לא. תמיד אפשר להשבת אם חברת דן, אגד , החברה לתנועה הציבורית באר שבע וכו'... ואם העירייה ולראות איפה ניתן לקצץ ואיפה לשנות. ובקשר להצע שלך שסיפרת לי היום, זה ממש ממש ממש מטופש, כלומר, אני חשבתי על זה רבות והגעתי למסכנה שההפסד של חברת דן (לצורך העיניין) מנסיעה ביום חול וביום שבת וחג זהה (דניאל הציע להפעיל שיטת תאריפים מיוחדת באוטובוסים של שבת, שבין השאר כרטיסי חופשי חודשי לא יכובדו).

Carl Freeborne

New member
איזה כיף לרדת עליי../images/Emo70.gif

עם הרווחים מחופשי חודשים מחושבים ל26 ימי עבודה, יהיו יותר הפסדים אם יפזרו אותם על 30 ימי עבודה וזו עובדה. וזו לא הצעה שלי, זו רק נקודת מבט ריאליסטית. הייתי שמח לו היה אפשר גם אז לנסוע עם חופשי חודשי, אך חברות האוטובוסים תפסדנה מכך כסף, אם לא תעלנה את מחיר כרטיס החופשי חודשי. אתה כל כך עסוק בכך שאתה צודק, בלי להבין מה אני אומר לך וחבל לריב איתי.

Carl Freeborne

New member
ואם אתה כ"כ מתעקש...

כל חשב כלכלי של חברת אוטובוס יגיד לך שהנסיעות לא תשתלמנה אם יהיה אפשר לנסוע בהן עם חופשי חודשי.. אם אתה רוצה פנה לכל חברה של ת"צ. אגב הזכרת את החברה העירונית של באר שבע, היא לא יכולה לעבוד בשבת כי היא חברה עירונית.

TheSimon

New member
אם לא שמת ../images/Emo23.gif

טענתי במסמך עקרונות שיש לשנות את סטוטס קוו, זה צסביר למה גם באר שע יכולה לנסוע בשבת, בעיה אחרת שם היא כמות השכונות החרדיות. אני מבין למה אתה מתכוון ברעיון לא להשתמש בכרטיסי חופשי חודשי למינהם בימי חג, אבל אתה זה מפספס את העיניין: ההבדל הבהפסדים (בחישוב גס ) הוא הגדלה של 4 ימים מוך שלושים -> 15.384 % , וזאת בלי להזכיר את העובדה שרוב בעלי חופשי חודשי משתמשים בכרטיס ע"מ להגיע לעבודה או לבית ספר, כלומר לפעולות שיגרתיות אשר לא יהיו בשבת, כך שריאלית ה"הפסדים" שאתה כל כך מתרגש מהם הם בערך או אף פחות מ10 אחוז, ואם לחברת הת.צ. קשה לספוג את זה אפשר להגיע לפשרה ולהעלות את מחיר הכרטיסים בכמה אחוזים, הרי עד היום הם קיבלו 26 ימי נסיעה (מוצאש לא נחשב) ועכשיו יהיו להם 30. ושוב. אני ממש לא רב איתך אלה מציג את דעתי והשקפת עולמי שהם שונים משלך.

למעלה