רעיון ליצירה עם ילדים

יערולה

New member
רעיון ליצירה עם ילדים

מאד מוצלח לילדים בני 4-10. חומרים: דפי צביעה שקפים לורדנים צבעוניים עמידים (ארטליין ודומיהם) לורדן שחור עמיד נייר אלומיניום (של אפיה) סלוטייפ מספריים שמים שקף על דף צביעה, מעתיקים את הקוים בלורדן שחור. מוציאים את הצביעה, הופכים את השקף כשהציור השחור כלפי מטה, מונע מריחות וצובעים. (אם צובעים על הצד המצוייר בשחור, מאד קשה לא לגעת בקוים ואז השחור נמרח - לכן הופכים). אחרי שצבוע, לוקחים נייר אלומיניום ומקווצ´צ´ים, לא קטן מדי כדי שיהיה אפשר לפתוח. גוזרים בגודל השקף, ומדביקים עם סלוטייפ מסביב. אפשר לגזור לגודל התמונה, לא חייבים את כל השקף מסביב, אפשר גם לעשות מסגרת. במקומות שהשקף לא צבוע, יראו נייר אלומיניום, במקומות שצבוע יראה נייר אלומיניום צבוע. יוצא אפקט מיוחד ומלהיב את הילדים. הנה דוגמא

תודה ינוסה בהקדם ,גם

אצלי יש מעריצי בוב הבנאי וחובבי יצירה קטנים, נראה לי שהשילוב של השניים יעלף אותם קלות לאיזה........20 דקות
גילגולית.

יערולה

New member
העבודה הזו..

לקחה לילדים בכיתה א´ שעה שלמה להכין אותה, כמובן עם עזרה שלי בהדבקה בסוף.

psa

New member
תודה .אם יש לך עוד רעיונות אשמח

לשמוע. גילאים כיתות א-ו ,דברים לא קשים לכ20 דקות. תודה רבה

אילאיל2

New member
פסא אולי יכולה לעזור.

לאיזה עבודות , לחנוכה או בכלל? 20 דקות זה מעט מדי.

anat15

New member
יצירה לחנוכה - ובכלל

"מכרתי" לחברה שלי את הרעיון הבא (כיתות ד´): כלי/ פמוט לנר. קניתי בחנויות של 2 ש"ח כוס מזכוכית דקה וחשוב מאוד שתהייה רחבה מעט, ישרה וללא קישוטים ופיתוחים. עליה מדביקים מפית, בשפת הכוס (לגימור יפה) פס של טוליפ. מייבשים. מכניסים פנימה נר קטן (מהנרונים שמגיעים בתוך כלי מתכת) . מקבלים אור עמום בצבעים יפים. שווה לנסות בלי קשר לחנוכה.
שאין חי תמונה, עד שאני אפתח את הפילים חנוכה יעבור.

אילאיל2

New member
אכן עבודה מקסימה

אפשר להכין חלוקה של השטח שכל ילד מקבל חלק מתמונה ואז , כמו חלונות שאגאל. יוצא אפקט מרשים ביותר.

יצירה לילדים

אני רוצה לתת רעיונות נוספים: * קואלז: לתת לילדים מגזינים שונים, דפי נייר בצבעים וסוגים שונים (נייר משי, קרפ, בריסטולים, עטיפות של מתנות ועוד) לאפשר להם לבחור את המצע עליו להדביק את הניירות לפי נושא מסויים:חגים, עונות ועוד. אני מצרפת מאמר בנושא * ציור קסם - הכרת תכונות של צבעי שמן. צביעה על משטח של נייר (מומלץ בריסטול) בגודל של חצי A4 בצבעים בהירים ולאחר מכן לצבוע את הדף בצבע שחור. לחרוץ/לצייר על הדף בעזרת קיסם. אפשר לפותח תקיה בנושא, להוסיף למאמר שכבר קיים אני אוסיף עוד רעינות במשך. אני מצרפת אתר מצויין

למעלה