רעיון לחוק

• פותח הנושא ivg
  • פורסם בתאריך

ivg

New member
רעיון לחוק

לפי דעתי צריך להוציא חוק שמי שמעשן לא זכאי לביטוח בריאות מהמדינה, ויצטרך לממן את הכל בעצמו. כאילו למה לנסות ולרפא אנשים שגורמים לעצמם לחלות? בזבוז כסף למדינה. מה אתם אומרים?

shno

New member
לפי דעתי צריך להוציא אותך מחוץ לחוק

מה זה הרעיון האידיוטי הזה? אולי גם לא נממן טיפולים לנפגעי תאונות דרכים, כי זה אשמתם... ואולי נבטל את המימון ונסגור את כל מכוני הגמילה מסמים ואלכוהול - כי זה אשמתם. אולי גם אפשר להעביר חוק שיחייב על אדם מעל גיל 70 להתאבד, כי הוא הופך לנטל כלכלי על המדינה...פעם, לפני איזה 60 שנה, היא משטר "נאור" באירופה שהחליט שהמפגרים והנכים הם נטל כלכלי על המדינה. אני צריך לספר לך איך זה נגמר? רעיונות טפשיים עדיף לשמור בבטן ולא לתת להם פומבי!

Mayה

New member
אי אפשר למנוע מהם ביטוח אבל

כמו שנוהגים בכל ביטוח ובהתחשב בכך שהם גורמים לנזק בריאותי לעצמם ולסביבתם שגורם בהכרך להוצאות בריאותיות גבוהות יש לנקוט בשיטת המקל והגזר, יש לקבוע למעשנים ביטוח בריאות באחוזים גבוהים יותר לעומת לא מעשנים,זה יהיה צודק וגם אולי תמריץ חיובי למעשנים להפסיק לעשן ולזכות בתגמול.

shno

New member
מה יהיה עם הרעיונות הגרועים?

ואיך בדיוק המדינה (בהנחה שאת מדברת על ביטוח בריאות ממלכתי) או חברת הביטוח (בהנחה ואת מדברת על ביטוח בריאות פרטי) יוכלו לדעת אם אני מעשן או לא? בניגוד לביטוח רכב, ששם הביטוח יקר יותר לבעלי הרשעות קודמות או לצעירים או לגברים - אלה נתונים שחברת הביטוח יכולה לקבל ממקור עצמאי ואין אפשרות לפברק אותם. איך בדיוק ידעו מי מעשן ומי לא? ואגב, במסגרת הרעיונות המעולים שלכם - אולי אפשר ליקר גם את ביטוח הבריאות לנשים כי יש סיכוי שהן יחלו בסרטן השד או סרטן ברחם או סרטן במערכת הרביה הנשית - ולגברים אין את האיברים האלה אז הם לא צריכים לשלם ולסבסד את הנשים? אולי תפסיקו עם השטויות הדביליות האלה? הדברים שלכם לא ראויים להתפרסם בכלל!

z x 7 r

New member
אפשר לחייב אפשרות בדיקת בפוליגרף

כאופציה קיצונית.

shno

New member
פוליגרף?

ואיך מהבחינה הפרקטית זה יתבצע? כל בוקר נעמיד את כל האזרחים בשורה, ואחד אחד הם יעברו בדיקת פוליגרף?

z x 7 r

New member
לא. ארתי את זה לדוגמה אבל בטוח יש

שיטות... כמו לכל דבר בעולם. תאמין לי שחברות ביטוח יודעות עליך הכל. וגם מה שאתה לא יודע על עצמך.

וואקה

New member
העניין הוא שכמעט כולם ניסו

לפחות פעם בחיים שלהם סיגריות וסיגריות גורמות להרבה נזקים, ככה שזה ימנע מרוב המדינה ביטוח רפואי כמעט מלא.

למעלה