רעידת אדמה

הילית111

New member
רעידת אדמה

רעידת אדמה אז בכל מקום רק שומעים שרעידת אדמה זה עניין ודאי זה רק עניין של זמן תוסיפו לזה את התשדיר המאיים שהתחילו אני חושבת לשדר היום בו רואים רעידת אדמה ואמא מחזיקה את התינוק שלה ואני שואלת את עצמי מה בדיוק אני יכולה לעשות כדי להגן על עצמי ? אני גרה בשכירות בבנין בן כ 30 שנה. אין מרחב מוגן בדירה שלי. המקלט גם במצב על הפנים אבל לרעידת אדמה מקלט לא רלוונטי בוא נצא מהנחה שיש לי בבית תיק לחרום עם תרופות ותמונות ויש שימורים ויש מים מינרלים איך זה בדיוק יעזור לי כשהבניין יקרוס עלינו . אנו קומה שניה ואני אמא לפעוט ובהריון .לפי ההנחיות של פיקוד העורף מה שנשאר לי זה רק להתחבא תחת שולחן כבד (לא ברור לי מה זה בדיוק ואיך שולחן יגן עלי מבטון שקורס עלי ) או תחת משקוף ( ??? ) או להספיק לצאת וזה ממש לא נראה לי ריאלי לרדת 2 קומות עם ילד ועם תינוק בקרוב שורה תחתונה אני כמו הרבה אנשים אני מניחה חסרי אונים –הרי זה ברור לכולם שלרוב תושבי המדינה אין בעצם מה לעשות כדי להתגונן התשדיר הזה בכלל מחדד את תחושת החוסר אונים מה בדיוק אנחנו האזרחים אמורים לעשות ואיך בדיוק זה יעזור לנו במקרה של רעידת אדמה אשמח לעצות זה ממש מדיר שינה מעיני תודה

אבי גבע8

New member
החיים אחרי רעידת אדמה

שלום הילית ראשית מציע להרגע ולהפנים שהסיכוי שתתרחש רעידת אדמה חזקה ברעננה כנראה הרבה פחות מאשר למשל תאונת דרכים
,אם זאת צריך להתכונן. מדינת ישראל הנה מדינה נאורה ובעלת אמצעים שלוקחת על עצמה את מלא האחריות לדאוג להשבת החיים למסלולם לאחר רעידת אדמה. קיים מערך חירום ארצי עצום שנמצא במצב הכן ויטפל בחילוץ נפגעים ופינויים לבתי חולים , קצב ויכולת הטיפול מותנה בהיקף הנזק למול האמצעים הזמינים ובהחלט יתכן שלא הכל יעשה בזמן סביר... בהשבת שיגרת החיים מטפלת העירייה ,,להמחשה בעיריית רעננה קיים מערך שמונה כ- 800 עובדי עירייה\מתנדבים שתפקידם לדאוג לאמצעי קיום בסיסיים:מגורים זמניים,מזון,מים, סעד ריגשי,חשמל,בגדים,חינוך,מידע, תחבורה,שרותי רפואה, ועוד ועוד....התקציבים לכך מגיעים מהמדינה ולשם כך מגוייסים עפ"י חוקי שעת חירום כל מערכי המשק שישארו תקינים (מרכולים, בנקים,קופות חולים,מבני ציבור וכו...),צריך להיות ברור שברמות נזק מסויימות מקבלת הנהגת המדינה החלטה מה מספקים ומה לא ואופי חיי התושבים יושפעו בהתאם (שינוי הרגלי חיים) פרק הזמן עד לשיקום ומעבר לדיור קבע הינו גורם משתנה המושפע מהיקף הנזק \יכולת המדינה\ \האזרח, ויכול להמשך ימים\שבועות\חודשים\שנים... סוגיית מגורי קבע לבעלי דירות שביתם נפגע מוסדרת גם דרך ביטוח המבנה. עם תרשמי בגוגל "משק לשעת חירום לאחר רעידת אדמה"תמצאי המון חומר כתוב ותוכלי להעמיק בנושאים אלו. לכל שאלה נוספת שתזדקקי אעמוד לרשותך ב- [email protected]

אבי גבע8

New member
אהה כן

לאחר רעידת אדמה לא צריך לחפש את אלו שיספקו לך את השרות הר"מ,בכל שכונה\בקרבת מקום מגוריך יוקם מרכז שרות לאזרח בולט לעין והמידע ושרותים יהיו נגישים ביותר.

אבי גבע8

New member
היי

בין השנים 1990עד 2010 שמשתי בתפקיד מנהל המחלקה לבטחון וחירום בעיריית רעננה , כיום הנני יועץ עצמאי לנושאים אלו.

למעלה